BUCATARIE

Retete pentru masa de Craciun

Turta dulce cu scortisoara si ghimbir

Turta dulce cu scortisoara si ghimbir
Este o reteta sanatoasa de turta dulce, fara coloranti si conservanti, pe care copiii o vor adora. Si este cu ghimbir pentru ca povestioara ei pe scurt, suna cam asa: Cruciatii intorsi din Orientul Mijlociu au adus ghimbirul, iar calugarii catolici au facut cu el prajiturele, presandu-le in diferite forme...

Reteta cozonacului pufos pentru masa de Craciun

Reteta cozonacului pufos pentru masa de Craciun
Iata o reteta traditionala de cozonac pufos cu nuca si cacao, gustos, nelipsit de la masa Craciunului. Ingrediente:

Pentru aluatul de cozonac: 5 galbenusuri, 1 kg de faina buna, 250g zahar, 500ml lapte cu 3,5 %grasime, 50g drojdie, 1 lingura de untura, 15g sare(o lingurita rasa), coaja de la...

Tort pentru masa de Craciun “White Christmas”

Tort pentru masa de Craciun “White Christmas”
Ce poate fi mai minunat pe masa Craciunului decat un tort alb, cu crema de ciocolata alba si mascarpone, cu visine glasate si cu un delicios blat de cafea? In prima zi de Craciun, cand cei dragi se intalnesc la zi de sarbatoare, acest tort alaturi de un pahar...

Sfaturi si idei in bucatarie

Sfaturi...sfaturi...

Sfaturi...sfaturi...
Cateva din sfaturile bunicii, ne sunt intotdeauna de mare ajutor in bucatarie. Iata cateva sfaturi si trucuri de care puteti tine seama pentru ca preparatele sa fie delicioase.

Crema cu unt devine si mai buna daca la prepararea ei adaugam putin martipan pe care-l amestecam in prealabil cu lapte.

Stafidele si fructele uscate...

Trucuri pentru preparate bune din peste

Trucuri pentru preparate bune din peste
Fie slab sau gras, pestele aduce organismului proteine de buna calitate. El asigura necesarul de fosfor, un oligoelement atat de important pentru memorie si capacitatea de concentrare. Poate fi o alternativa mult mai sanatoasa si gustoasa decat carnea, mai ales daca stim sa-l preparam. Iata cateva mici trucuri care ne ajuta...

...Sfaturi...sfaturi...

...Sfaturi...sfaturi...
Friptura de porc va avea un gust deosebit, daca in timp ce se frige se adauga cateva boabe de ienupar.

Supa tulbure, se limpezeste usor daca in timpul fierberii punem cateva coji de oua bine spalate.

Legumele nu se curata cu mult timp inainte de folosire si nici nu se tin...

Paste

Paste tagliatelle cu galbiori

Paste tagliatelle cu galbiori
Reteta cu paste pentru 4 portii 

Ingrediente: 400-500g paste tagliatelle, 500g galbiori, 50g unt, 10 fire de patrunjel, 4 catei de usturoi, 1 lingura de ulei, 50g parmezan ras, 2 linguri de smantana, sare, piper.


Se spala, se curata galbiorii si se toaca marunt. Daca galbiorii sunt uscati, ei trebuie rehidratati...

Spaghetti diavolo

Spaghetti diavolo
Reteta de paste italiana, pentru 4 persoane. 

Ingrediente: 500g de spaghetti, 100g bacon, 1 ardei iute taiat rondele, 3 linguri de unt, 5 linguri de busuioc tocat, 250g de telemea cubulete, 1 lingura coaja de limette rasa, sare si piper.

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj.

Intr-o tigaie se pune untul...

Taitei de casa

Taitei de casa
 
Ingrediente: 3 oua, 1 cescuta cu apa, ½ lingurita cu sare, faina cat cuprinde.

Faina se pune pe planseta de aluat, se face o gaura la mijloc in care se pun ouale si se amesteca cu putina faina, dupa care se adauga apa si sarea si se framanta un aluat...

Retete pentru masa de Pasti

Pulpa de miel cu miere, ierburi si usturoi

Pulpa de miel cu miere, ierburi si usturoi
Reteta cu carne de miel pentru 6-8 portii 

Ingrediente: 2 kg de pulpa de miel, 10 catei de usturoi, 5-6 linguri de miere, 2 linguri de ulei, 1 lingura de cimbru maruntit, 3 crengute de rozmarin, piper, sare.


Carnea de miel se spala bine. Se cresteaza apoi din loc in loc si se impaneaza...

Pasca umpluta cu ciocolata si migdale

Pasca umpluta cu ciocolata si migdale
Reteta pentru masa de Pasti(16 portii)

Ingrediente:
Pentru blat: ½ kg de faina alba buna, 220 ml de lapte, 7g de drojdie uscata(un plic), 2 oua, 125g de zahar, 2 plicuri de zahar vanilat, coaja rasa de la portocala si de la lamaie(cam 2 linguri), 125 g de margarina, 1...

Pulpa de miel cu masline

Pulpa de miel cu masline
Reteta cu carne de miel pentru 4 portii

Ingrediente: 1 pulpa de miel(1,5kg), 2 linguri ulei de masline, 1 cana de supa, 1 legatura de ceapa verde, 1 mocov mare, ½ legatura de telina verde, 150g rosii uscate in ulei, 1 ceasca de vin alb, 150g de masline asortate(verzi si...

Bucatarie Chinezeasca

Porc Sichuan

Porc Sichuan
Reteta din bucataria chinezeasca Ingrediente: 250g carne de porc, 1 praz(doar partea alba), 2 ardei grasi(unul rosu si unul verde), 2 linguri de ulei, 1 lingurita de zahar, 1 lingura sos de soia, 1 lingura de pasta chili.


Carnea de porc se spala si se pune la fiert intr-o oala...

Pui chinezesc cu sos chili

Pui chinezesc cu sos chili
Reteta din bucataria chinezeasca

Ingrediente: 500g de piept de pui dezosat, 5 catei de usturoi, 1 lingura de sherry, 2 fire de ceapa verde, 2 linguri de sos de soia, 1 lingurita de sos chili,1 lingura ulei de susan, ulei pentru prajit.

Marinata: 1 lingura sos de soia, 1 lingura sherry.


Marinata...

Pui chinezesc cu ananas si ardei

Pui chinezesc cu ananas si ardei
Reteta din bucataria chinezeasca

Ingrediente: 500g piept de pui, 5 cepe mari, 3 ardei, 1 cana cu suc de ananas cu fruct, 12 linguri de sos de soia, 6 linguri de otet de vin, 6 linguri de otet de orez, 6 catei de usturoi pisati, 2 linguri de ghimbir proaspat...

Bucatarie Spaniola

Calamari umpluti cu somon afumat

Calamari umpluti cu somon afumat
Reteta din bucataria spaniola pentru 4 portii 

Ingrediente: 4 calamari, 150g somon afumat, 50g de orez, 2 morcovi, 1 ceapa mare, 1 cescuta de vin alb, 50g unt, 1 lamaie, oregano, rozmarin, ulei de masline, piper.

Calamarii se spala bine in apa rece, dupa care se usuca cu ajutorul unui prosop...

Crap spaniol

Crap spaniol
Reteta spaniola pentru 4 persoane

Ingrediente: 1 kg de crap proaspat, 6-7 cepe, 5 linguri ulei de masline, 150g de masline, 3-4 castraveciori in otet, 1 foaie de dafin, 1 lamaie, 150g de masline, sare si piper.

Crapul se curata bine, se spala si se taie bucati.

Ceapa se curata, se spala...

Dieta cu iaurt

Dieta cu iaurt
Este o dieta usoara cu ajutorul careia poti slabi 3 kilograme. Dieta se tine 5 zile, timp in care ar fi bine sa faci si 30 de minute de sport seara(mers pe jos, alergare sau orice activitate cardio).

Ziua 1

La trezire se va bea un pahar de apa calduta.

Mic dejun: 300g...

Bucatarie Italiana

Bruschete cu avocado, rosii si busuioc

Bruschete cu avocado, rosii si busuioc
Reteta italiana de post

Ingrediente: 2-3 felii de paine prajita, un avocado, 1 rosie mare, ½ lingurita de busuioc, 1/2 lingurita de ulei de masline, 3-4 catei de usturoi, sare si piper.

Avocado se taie pe lung in 2 jumatati si se soate samburele. Apoi se tine fiecare jumatate in...

Grisine de casa italienesti

Grisine de casa italienesti
Este o rețeta ușor de făcut, de post, adorata de copii. Grisinele acestea pot constitui alături de un fruct pachețelul copilului de la scoala. Sau putem înfășura prosciuto pe ele si sa le servim la aperitiv. Este o reteta italiana.

Ingrediente: 1 kg de făina, 30g de drojdie...

Tagliatelle cu anghinare si bacon

Tagliatelle cu anghinare si bacon
Reteta italiana de paste, pentru 4 persoane

Multe dintre noi femeile atunci cand mergem la cumparaturi, vrem sa facem alegeri sanatoase si astfel zabovim mai mult printre numeroasele legume asezate cuminti in rafturi. In toate supermarketurile vedem acum si legume mai deosebite cum este si anghinarea. O privim si...

Retete cu carne de vita

Vita in sos de bere

 Vita in sos de bere
Reteta cu carne de vita pentru 4 portii. 

Ingrediente: 1kg de carne de vita(de prefera capac), 1 ceapa mare, 2 catei de usturoi, 3 morcovi, 3 linguri ulei, 1 lingurita de bulion, 1 lingurita boabe de mustar, 1 cana mare cu supa, 1 cana mare cu bere, 10 ciuperci champignon, 2...

Escalop de vitel cu ciuperci si sos de smantana

Escalop de vitel cu ciuperci si sos de smantana
Reteta cu carne de vita pentru 6 persoane

Ingrediente: 1 kg de carne de vitel, 500g de ciuperci, 1 lingura de unt, 2 cepe potrivite, 1 lingurita de faina, 1 ceasca de supa de carne(sau apa), 1 ceasca smantana, 1 lingura de verdeata tocata, sare, piper.


Se fac 6 portii din...

Parabenii si alte otravuri din produsele cosmetice

Parabenii si alte otravuri din produsele cosmetice
Daca pana acum am aflat de cine sa ne ferim in ce priveste alimentatia noastra, iata ca mai nou, am inceput sa fim interesati si de siguranta produselor pe care le folosim pentru ingrijirea pielii. Ultimile cercetari in domeniu arata ca si aceste produse, daca contin anumiti conservanti ne pot declansa boli...

Retete cu carne de pasare

Pui cu legume la tigaia Dry Cooker

Pui cu legume la tigaia  Dry Cooker
Reteta pentru 2 portii 

Ingrediente: 1 piept de pui, 2 morcovi, 1 broccoli mic, 1 ceapa mare, 1 dovlecel mic, 5 ciuperci, 1 ardei gras galben sau rosu.

Marinata: 2 linguri ulei de masline, sucul de la ½ lamaie, 2 linguri sos de soia, 1 lingurita de miere, 4-5 catei de...

Piept de pui cu pleurotus in sos de gorgonzola

Piept de pui cu pleurotus in sos de gorgonzola
Reteta cu carne de pasare pentru 6 portii 

Ingrediente: 500g piept de pui, 500g ciuperci pleurotus, 150g gorgonzola, 5 linguri de ulei, 150 g samantana, 2 catei de usturoi, 1 legatura de patrunjel, sare, piper.


Ciupercile se spala, se scurg si se taie in bucatele mici. Ceapa se curata, se spala...

Pastrama de pui facuta in casa

Pastrama de pui facuta in casa
Reteta cu carne de pasare pentru 8 portii 

Ingrediente: 1 piept de pui mare, 1 lingura cu zahar, 1 lingura cu sare, 1 foaie de dafin, 300ml apa, 5 boabe piper negru, 5 boabe ienibahar,1 lingura cu miere de albine, 1 lingurita cu boia de ardei, 1 lingurita cu sos...

Retete cu peste si fructe de mare

Spaghetti cu scoici si pancetta

Spaghetti cu scoici si pancetta
Reteta italiana de paste pentru 4 persoane

Ingrediente: un pachet de paste spaghetti, 500g scoici(se gasesc in supermarchet proaspete pasteurizate), 100g pancetta(sau bacon afumat), 50ml ulei de masline, o cescuta de vin alb, 5 catei de usturoi, 2-3 linguri de smantana(optional), sare si piper, patrunjel verde....

Fructe de mare cremoase pe pat de cartofi dulci

Fructe de mare cremoase pe pat de cartofi dulci
Reteta cu fructe de mare si cartofi dulci pentru 10 portii 

Ingrediente: 10 cartofi dulci lungi(se gasesc in supermarket), 250g file de merluciu, 250g fructe de mare amestecate, 400g macrou afumat, 1 cana de supa, 1 ceapa mare tocata marunt, 250ml smantana cu continut scazut de grasime, 1 lingura de...

File de crap in aluat de bere

File de crap in aluat de bere
Reteta cu peste pentru 4 portii

Ingrediente: 650g file de crap, 150g de faina, 2 oua, 150ml bere, 2 linguri de ulei, sare, piper. 

Fileurile de crap se taie in 8 bucati. Se amesteca intr-un castron ouale, faina, berea, uleiul, sare si piperul pana se obtine aluatul de bere.

Se iau doua tigai si...

Retete cu carne de porc

Cotlete de porc cu ciuperci in sos de bere neagra

Cotlete de porc cu ciuperci in sos de bere neagra
Reteta cu carne de porc pentru 4 persoane

Ingrediente: 4 cotlete de porc fara os, 16 ciuperci potrivite champignon, 2 linguri zahar, 3 linguri unt, 500ml bere neagra, usturoi, sare, boia dulce.


Se incinge o lingura de unt intr-o tigaie si se rumenesc cotletele pe ambele parti. In timpul prajirii se...

Cotlete de porc cu germeni de soia

Cotlete de porc cu germeni de soia
Reteta cu carne de porc pentru 2 persoane 

Ingrediente: 2 cotlete de porc cu os, 1 conserva de germeni de soia(aprox. 100g), 1 ceapa, 100ml de ulei, 1 lingurita rasa de coriandru macinat, 4 fire de patrunjel, sare si piper.


Cotletele de porc se curata de pielite, se spala si se...

Friptura de porc cu portocale

Friptura de porc cu portocale
Reteta cu carne de porc pentru 8 portii 

Ingrediente: 1,5 kg pulpa de porc, 3 portocale mari, 1 telina, 1 ardei gras, 1 capatana de usturoi, 100ml ulei, piper, sare

Se curata telina, ardeiul, usturoiul si portocalele.Telina se taie bastonase, ardeiul se taie fasiute iar portocalele se taie rondele. Carnea se spala...

Retete supe si ciorbe

Ciorba de loboda cu ceapa verde

Ciorba de loboda cu ceapa verde
Ingrediente: 1 ½ apa, 500ml bors, 5legaturi de loboda, 1 legatura de ceapa verde(cam 4 fire), 1 morcov, 1 radacina de patrunjel, 2 linguri de orez, ½ legatura de marar, ½ legatura de patrunjel, ½ legatura de leustean, 3 linguri de ulei, sare, piper, 1 ou. 

Se curata radacinoasele, se...

Bors de primavara cu urzici

Bors de primavara cu urzici
Reteta pentru 4 portii

Ingrediente: 1l de apa, 500ml de bors, 1 ceapa, 1 lingura de orez, 1 varf de lingurita de boia dulce, 2 linguri de ulei, 1 ou, 2 farfurii adanci cu frunzele urzicilor, sare, piper.

Ceapa se curata, se spala si se inabusa in ulei si putina apa....

Supa- crema de urzici

Supa- crema de urzici
Reteta pentru 4 portii

Ingrediente: 1 kg de urzici, 2 cepe, 1 cartof mai mare, 1 telina mica, 1 radacina de patrunjel, 2 linguri de ulei, 2 linguri de smantana, 2 catei de usturoi, 1 ceasca cu lapte, sare, piper. 

Cartoful, telina si radacina de patrunjel se spala si se curata....

Retete prajituri, torturi, dulceturi

Ciocolata alba de casa, cu unt de cacao si coacaze

Ciocolata alba de casa, cu unt de cacao si coacaze
Ingrediente: 200g unt de cacao, 40g unt, 50g lapte praf, 1 baton de vanilie, 2 linguri de sirop de agave, 50g coacaze negre deshidratate.


Se pun la topit la bain- marie, untul de cacao si untul. Cand s-au topit aproape de tot, se iau de pe foc si se amesteca pana se topesc bine....

Tarta cu crema de lamaie si spuma de bezea

Tarta cu crema de lamaie si spuma de bezea
Ingrediente: 
Blat: 250g biscuiti petit beure, 125g unt nesarat

Crema de lamaie: 200ml suc proaspat de lamaie, 400ml lapte condensat, 4 galbenusuri de ou

Bezea: 4 albusuri de ou, 200g zahar

Pentru blatul de biscuiti: se sfarama biscuitii si se amesteca cu untul scos in prealabil din frigider(trebuie sa fie la temperatura camerei)...

Mousse de ciocolata delicios si usor de preparat

Mousse de ciocolata delicios si usor de preparat
Este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. Un desert care poate fi facut impreuna cu copiii nostri, dar mai ales consumat de copiii nostri! Copiii adora sa le ajute pe mamici in bucatarie, mai ales la dulciuri. Desertul acesta, este format la baza doar din 3 ingrediente, restul fiind optionale.

Ingrediente: 

115g...

Salate

Salata de quinoa cu legume si anchois

Salata de quinoa cu legume si anchois
Ingrediente: 100 g boabe de quinoa, 5 -6 fileuri de anchois(conservate in ulei la borcan), un dovlecel, o vanata, 1 ardei gras galben, 1 ceapa rosie, 10 frunze de spanac mici(baby spanac), suc proaspat de lamaie, 2 linguri ulei de masline, sare, piper. 

Se pune apa la fiert intr-o oala...

Salata de radacinoase cu piept de curcan

Salata de radacinoase cu piept de curcan
Ingrediente: 1 telina, ½ kg de piept de curcan, 3- 4 morcovi, 100g seminte de dovleac, 100g seminte de susan usor prajite, 1 ou, ulei de masline, sare, piper.   

Se spala pieptul de curcan si se pune la fiert 30 de minute. Se scoate apoi, se lasa la racit,...

Salata de naut cu ardei si ceapa verde

Salata de naut cu ardei si ceapa verde
Reteta de post pentru 4 portii 

Ingrediente: 400g de naut(din conserva), 1 ardei gras rosu, 5 rosii cherry, 3 cepe verzi, 1 catel de usturoi, 1 lingura suc proaspat de lamaie, ½ legatura de patrunjel, 3 linguri de ulei de masline, sare, piper.

Se scurge bine nautul si se pune intr-un castron....

Retete de post

Cei mai buni covrigei de casa. De post, cu ulei de masline, mac si susan

Cei mai buni covrigei de casa. De post, cu ulei de masline, mac si susan
Reteta de post

Ingrediente: 1kg de faina, 180 ml ulei de masline, 25g drojdie proaspata, 1 lingurita rasa de zahar brun, 1 lingurita de sare, 400ml lapte de soya (sau apa daca nu aveti), 3 linguri de susan si 3 linguri de mac.

Drojdia se amesteca cu zaharul si...

Humus cu seminte de pin pe pat de castravete

Humus cu seminte de pin pe pat de castravete
Reteta de post

Ingrediente: 1 castravete lung, 1 conserva de naut de 400g(de preferat bio), sucul de la ½ lamaie, 2 linguri de tahini(pasta de susan), 50 ml de ulei de masline, sare, piper, 2-3 linguri de seminte de pin, 2-3 liguri de apa.

Reteta aceasta de humus...

Broccoli cu fulgi de migdale

Broccoli cu fulgi de migdale
Reteta de post pentru 4 persoane


Ingrediente: 1 kg de broccoli, 4 catei de usturoi, 3- 4 linguri de ulei de masline, fulgi de migdale, sare si piper.

Se prajesc fulgii de migdale(se gasesc in supermarket). Se scot si se pun pe o farfurie. Usturoiul se curata si se...

Retete pentru copiii mofturosi

Chiftelute de pui crocante pentru copii

Chiftelute de pui crocante pentru copii
Reteta pentru copii peste 3 ani

Ingrediente: 1 piept de pui, 2 cepe verzi, 2 oua, ½ legatura de marar, 3 linguri de faina, 1 punga mica( aprox 250g) de fulgi de porumb, ulei de masline pentru prajit, sare. 

Se trec prin masina de tocat carnea de pui, ceapa, si mararul. Apoi...

Piure de cartofi copti cu rosii ou si parmezan

Piure de cartofi copti cu rosii ou si parmezan
Reteta pentru copii ce au peste 9 luni 

Ingrediente: 1 rosie, 3 cartofi mari, 1 dovlecel mic, 3 lingurite de unt, 100ml de lapte, 1 galbenus, parmezan ras.


Cartofii se spala bine si se pun cu tot cu coaja la copt in cuptor. Dovlecelul se curata de coaja si se pune la...

Supa crema de legume pentru bebelusi

Supa crema de legume pentru bebelusi
Reteta pentru bebelusi ce au peste 7 luni

Ingrediente: 1 l de apa, 1 morcov, 1 radacina de patrunjel, 1 ceapa, 2 cartofi, 1 lingurita de unt, 1 lingurita faina, 150ml lapte, 3 fire de patrunjel.


Zarzavaturile se curata, se spala si se taie bucati. Dupa ce au fiert, se scot, se...

Aperitive

Pateu de ficat cu ciuperci facut in casa

Pateu de ficat cu ciuperci facut in casa
Ingrediente: 500g ficat de vita, 500g ciuperci mari, 3 cepe medii, 300g unt, sare, patrunjel verde.

Se curata ciupercile, se spala si se taie in patru.

Intr-o cratita se pun 2 lingurite de unt si se adauga cepele curatate, spalate si taiate in patru, ciupercile, ficatul spalat si taiat bucati mari...

Oua umplute cu piure de macrou

Oua umplute cu piure de macrou
Reteta pentru 8 portii

Ingrediente: 8 oua, 1 macrou fiert, 1 lingura de unt, 2 linguri de smantana, sare si piper, 1 andiva


Se pune apa la fiert si se adauga ouale. Se fierb 10 minute. Se curata si se taie in jumatati pe lat. Macroul se curata si se spala bine....

Oua umplute cu castraveti murati si piept de curcan

Oua umplute cu castraveti murati si piept de curcan
Reteta de aperitive pentru 8 portii

Ingrediente: 8 oua, 1 lingurita de mustar, 2 galbenusuri crude, 1 ceasca de ulei, 150g piept de curcan (sau pui), 2 castraveti murati, lamaie, verdeata tocata, sare, piper, cateva foi de andive(sau salata). 

Ouale se pun in apa clocotita si se fierb 10 minute. Se...
Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.