Sfaturi...sfaturi...

8465 afisari | 21 Martie 2011
Mihaela
 
Sfaturi...sfaturi... 1
Cateva din sfaturile bunicii, ne sunt intotdeauna de mare ajutor in bucatarie. Iata cateva sfaturi si trucuri de care puteti tine seama pentru ca preparatele sa fie delicioase.

Crema cu unt devine si mai buna daca la prepararea ei adaugam putin martipan pe care-l amestecam in prealabil cu lapte.

Stafidele si fructele uscate nu se vor mai lasa in aluatul prajiturilor daca inainte de a le pune peste aluat le incalzim in cuptor cateva minute.

Snitelele vor fi mult mai gustoase daca se va inlocui pesmetul cu fulgi de porumb. Fulgii de porumb se pun intr-o punga de plastic sau intr-un prosop curat de bucatarie si se sfasrama cu ajutorul unui sucitor.

Cartofii in coaja se fierb adaugandu- se in apa si o lingura de ulei. Astfel coaja cartofilor se va indeparta mult mai usor.

Friptura nu se mai lipeste de tigaie, daca se da pe o parte cu faina si se pune la prajit inainte pe acea parte. Cand se intoarce se presara faina si pe partea care urmeaza sa fie prajita.

Friptura de pui va iesi mult mai gustoasa daca se unge inainte cu usturoi si unt.

Chiftelutele de legume capata un gust mai bun daca se adauga in compozitie 2 linguri de fulgi de ovaz.

Merele pentru placinta sau rulada, se amesteca cu zahar la foc mic, pana ce scade toata zeama pe care au lasat-o, dupa care se pun in aluat racite si cu niste pesmet presarat in prealabil pe foaie.

Pentru o aroma deosebita, cand iei supa de pe foc, adaugi in oala 2 felii subtiri de telina si verdeata tocata fin, dupa care acoperi vasul.

Carnea prajita la gratar se aduce la masa pe un platou si pe fiecare bucata pui cate un cub de unt tavalit prin patrunjel verde tocat foarte fin.





 
Alte articole din SFATURI SI IDEI IN BUCATARIE
Trucuri pentru preparate bune din peste

Trucuri pentru preparate bune din peste

Fie slab sau gras, pestele aduce organismului proteine de buna calitate. El asigura necesarul de fosfor, un oligoelement atat de important pen ...

...Sfaturi...sfaturi...

...Sfaturi...sfaturi...

Friptura de porc va avea un gust deosebit, daca in timp ce se frige se adauga cateva boabe de ienupar.Supa tulbure, se limpezeste us ...

Trucuri pentru a avea snitele delicioase

Trucuri pentru a avea snitele delicioase

Paneul, “paturica” care infasoara pestele, carnea sau diferite branzeturi, are un mod de preparare simplu , insa nu intotdea ...

Secretele unui cozonac reusit

Secretele unui cozonac reusit

Ce farmec pot avea sarbatorile de Craciun sau de Paste, daca nu miroase in casa a cozonaci? Insa cozonacul nu se face asa usor precu ...

COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza

COMENTARIUL TAU

200E4
0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Trimite

* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.