Trucuri pentru a avea snitele delicioase
Paneul, “paturica” care infasoara pestele, carnea sau diferite branzeturi, are un mod de preparare simplu , insa nu intotdeauna reusit. Pentru a avea cele mai bune preparate pane, iata mai jos cateva sfaturi de care ar fi bine sa tineti seama:
Pentru a obtine un pane mai gros si mai uniform, operatiunea de inmuiere in ou si apoi in pesmet trebuie repetata de doua, trei ori.
Ingredientele care sunt pregatite pentru snitele, trebuie condimentate bine inainte. Se adauga condimente si in amestecul de ou batut. Se folosesc pentru carne si peste, piper, boia, sare, coaja rasa de lamaie, ghimbir ras.
Daca vrem ca bucatile de carne sa para mai mari, se poate apela la urmatorul truc: se bate albusul spuma pana cand acesta se tine bine de tel, apoi se amesteca cu gabenusul batut. Se trece bucata de carne prin faina de doua, trei ori, dupa care se trece prin amestecul de ou si se prajeste.
Pentru ca snitelele sa fie mai deosebite, in loc de pesmet se pot alege, fulgi de cereale sfaramati, seminte de floarea soarelui sau dovleac zdrobite, seminte de susan, alune macinate, verdeturi, sau malai.
Pentru ca stratul al doilea, format din seminte, fulgi, malai, verdeturi, etc, sa nu se desprinda de carne, se trece de mai multe ori prin oul batut si apoi imediat prin amestecul ales.
Pesmetul se condimenteaza cu sare, piper, ardei iute.
Verdeturile se potrivesc foarte bine cu carnea de curcan sau peste. Pentru ca preparatul sa fie gustos si aspectuos, se face un amestec din tarhon, patrunjel, marara, tocate foarte, foarte fin. Bucata de carne se tavaleste mai intai prin faina si ou batut, air apoi se da de mai multe ori prin amestecul de ierbusi si se preseaza putin inainte de prajire.
Citeşte mai multe despre:
pane, peste, carne, pesmet, trucuri pentru snitele, preparate pane, sfaturi
Alte articole din SFATURI SI IDEI IN BUCATARIE
Sfaturi...sfaturi...
Cateva din sfaturile bunicii, ne sunt intotdeauna de mare ajutor in bucatarie. Iata cateva sfaturi si trucuri de care puteti tine seama pentru ...
Trucuri pentru preparate bune din peste
Fie slab sau gras, pestele aduce organismului proteine de buna calitate. El asigura necesarul de fosfor, un oligoelement atat de important pen ...
...Sfaturi...sfaturi...
Friptura de porc va avea un gust deosebit, daca in timp ce se frige se adauga cateva boabe de ienupar.Supa tulbure, se limpezeste us ...
Secretele unui cozonac reusit
Ce farmec pot avea sarbatorile de Craciun sau de Paste, daca nu miroase in casa a cozonaci? Insa cozonacul nu se face asa usor precu ...
COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza
COMENTARIUL TAU
* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate
- Top citiri
- Top recomandari
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.