Secretele unui cozonac reusit

28366 afisari | 26 Iulie 2010
Mihaela
 
Secretele unui cozonac reusit 1
Ce farmec pot avea sarbatorile de Craciun sau de Paste, daca nu miroase in casa a cozonaci? Insa cozonacul nu se face asa usor precum alte dulciuri...Trebuie aflate niste “secrete” pentru a avea pe masa niste cozonaci pufosi si gustosi ca cei ai bunicii. Am fost si am tras cu urechea pe la niste bunicute foarte pricepute, pentru a va putea dezvalui noi dragi gospodine, cateva dintre “secretele” acestor cozonaci:

Cu cat framanti mai mult aluatul de cozonac cu atat iese mai pufos.

Nuca oparita se umfla si isi pierde gustul amarui.

Daca in cozonac adaugi o lingura de untura, cozonacul va iesi mult mai fraged.

Maiaua nu se pune in aluatul fierbinte.

Nu este recomandat sa pui albusurile in cozonac, pentru ca il intaresc si il usuca mai repede.

Drojdia folosita la prepararea cozonacului trebuie sa fie proaspata iar faina de foarte buna calitate.

Nu se pune sare in maiaua de cozonaci.

Laptele care se foloseste la aluatul de cozonac, trebuie sa fie la temperatura camerei.

Cozonacul se va coace foarte frumos daca sub tavile de cozonac vei pune un vas cu apa.

Aluatul de cozonaci devine forte fraged, daca in compozitie vei adauga 1 lingura de otet.

Cozonacii se scot mai usor din forme, daca dupa ce-i scoti din cuptor, pui peste ei imediat un prosop inmuiat in apa rece.

 
Alte articole din SFATURI SI IDEI IN BUCATARIE
Sfaturi...sfaturi...

Sfaturi...sfaturi...

Cateva din sfaturile bunicii, ne sunt intotdeauna de mare ajutor in bucatarie. Iata cateva sfaturi si trucuri de care puteti tine seama pentru ...

Trucuri pentru preparate bune din peste

Trucuri pentru preparate bune din peste

Fie slab sau gras, pestele aduce organismului proteine de buna calitate. El asigura necesarul de fosfor, un oligoelement atat de important pen ...

...Sfaturi...sfaturi...

...Sfaturi...sfaturi...

Friptura de porc va avea un gust deosebit, daca in timp ce se frige se adauga cateva boabe de ienupar.Supa tulbure, se limpezeste us ...

Trucuri pentru a avea snitele delicioase

Trucuri pentru a avea snitele delicioase

Paneul, “paturica” care infasoara pestele, carnea sau diferite branzeturi, are un mod de preparare simplu , insa nu intotdea ...

COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza

COMENTARIUL TAU

A9C70
0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Trimite

* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.