...Sfaturi...sfaturi...

6613 afisari | 21 Noiembrie 2010
Mihaela
 
...Sfaturi...sfaturi... 1

Friptura de porc va avea un gust deosebit, daca in timp ce se frige se adauga cateva boabe de ienupar.

Supa tulbure, se limpezeste usor daca in timpul fierberii punem cateva coji de oua bine spalate.

Legumele nu se curata cu mult timp inainte de folosire si nici nu se tin in apa deoarece isi pierd valoarea nutritiva.

Boiaua nu se pune niciodata pe carnea uda inainte de preparare, pentru ca se arde si da carnii un aspect urat. Se va pune intotdeauna dupa ce friptura este gata.

Carnea devine mai frageda daca se unge inainte de prajire cu ulei de masline.

Laptele nu se va mai lipi de fundul vasului daca inainte clatim vasul cu apa rece si il ungem cu putin unt.

Mustarul deschis se pastreaza mai bine daca se presara deasupra putina sare.

Aluatul de clatite nu se mai lipeste de tigaie daca in compozitie adaugam o lingurita de ulei.

Laptele batut este foarte bun daca se prepara astfel: se pune jumatate fiert, jumatate crud si se adauga 2 linguri de iaurt sau doua linguri de smantana. Este gata in 24 de ore.

La prepararea gainii sau puiului la cuptor, se va baga in interior un mar taiat pe jumatate. Va da carnii o savoare deosebita.

Piureul iese mai alb daca adaugam peste cartofii fierti lapte fierbinte.

Visinele pentru tarte se trec prin pesmet pentru ca zeama sa fie absorbita.

Micii se frig foarte usor daca ii punem pe gratarul incins bine si presarat cu sare. Din cand in cand trebuie stropiti cu apa.

Ciorba sau supa are o culoare mai frumoasa daca se adauga in ea un morcov ras calit in ulei.

Daca a iesit supa prea sarata se adauga la fiert 2-3 cartofi cruzi, se da in cateva clocote, apoi se scot cartofii.





Citeşte mai multe despre: sfaturi,   carnea,   laptele,   la prepararea gainii,   friptura de porc,   ciorba,   sfaturi in bucatarie
 
Alte articole din SFATURI SI IDEI IN BUCATARIE
Sfaturi...sfaturi...

Sfaturi...sfaturi...

Cateva din sfaturile bunicii, ne sunt intotdeauna de mare ajutor in bucatarie. Iata cateva sfaturi si trucuri de care puteti tine seama pentru ...

Trucuri pentru preparate bune din peste

Trucuri pentru preparate bune din peste

Fie slab sau gras, pestele aduce organismului proteine de buna calitate. El asigura necesarul de fosfor, un oligoelement atat de important pen ...

Trucuri pentru a avea snitele delicioase

Trucuri pentru a avea snitele delicioase

Paneul, “paturica” care infasoara pestele, carnea sau diferite branzeturi, are un mod de preparare simplu , insa nu intotdea ...

Secretele unui cozonac reusit

Secretele unui cozonac reusit

Ce farmec pot avea sarbatorile de Craciun sau de Paste, daca nu miroase in casa a cozonaci? Insa cozonacul nu se face asa usor precu ...

COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza

COMENTARIUL TAU

22AB9
0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Trimite

* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.