Trucuri pentru preparate bune din peste
Fie slab sau gras, pestele aduce organismului proteine de buna calitate. El asigura necesarul de fosfor, un oligoelement atat de important pentru memorie si capacitatea de concentrare. Poate fi o alternativa mult mai sanatoasa si gustoasa decat carnea, mai ales daca stim sa-l preparam. Iata cateva mici trucuri care ne ajuta sa avem preparate de peste gustoase:
Pentru a afla daca pestele este proaspat, se pune intr- un castron cu apa si daca se lasa la fund inseamna ca pestele este bun.
Pentru ca pestele prajit sa aiba un gust deosebit, se tine inainte 15 minute in lapte, dupa care se da prin faina si se prajeste in ulei foarte incins.
Pentru o rumenire frumoasa, inainte de a-l pune la prajit, pestele trebuie zvantat pe un prosop absorbant de bucatarie.
Pestele se curata mai usor de solzi daca il bagam4-5 minute in apa fierbinte si apoi il trecem printr-un jet de apa rece.
Pentru a pastra gustul pestelui, imediat ce am curatat pestele trebuie spalat repede si nu tinut in apa rece.
Inainte de a frige fileul de peste, acesta trebuie acesta trebuie uns cu zeama de lamaie. In acest mod va ramane tare si nu se va sfarama.
Pentru ca pestele sa ramana intreg si sa nu se faramiteze la prajit, este indicat sa se sareze cu 10 minute inaine de a-l pune in tigaie.
La prepararea pestelui la cuptor, trebuie sa folosim doar vin alb demisec, deoarece da un gust deosebit.
Mirosul de mal al pestelui dispare daca este tinut in apa cu otet sau in saramura cu 1 ora inainte de preparare. Se pun doua linguri de otet la 1 litru de apa.
Pestele alb este un aliat de nadejde a-l siluetei.
Pestele gras precum somonul, daca este de crescatorie, mai bine il evitam. El contine grasimi de acelasi tip ca si cele ale carnii grase care nu aduc nici un fel de beneficii organismului.
Laptii de peste, inainte de a fi prajiti sau pusi pe gratar, se tin 10 minute in apa cu putin suc de lamaie.
La prepararea icrelor este indicat sa se intrebuinteze apa minerala rece sau sifon rece. Astfel icrele devin mult mai cremoase si gustoase.
Important! Petru ca pestele sa- si pastreze calitatile este recomandata prepararea la gratar(nu cu carbuni), la cuptor sau la aburi.
Important! Petru ca pestele sa- si pastreze calitatile este recomandata prepararea la gratar(nu cu carbuni), la cuptor sau la aburi.
Pentru a afla daca pestele este proaspat, se pune intr- un castron cu apa si daca se lasa la fund inseamna ca pestele este bun.
Pentru ca pestele prajit sa aiba un gust deosebit, se tine inainte 15 minute in lapte, dupa care se da prin faina si se prajeste in ulei foarte incins.
Pentru o rumenire frumoasa, inainte de a-l pune la prajit, pestele trebuie zvantat pe un prosop absorbant de bucatarie.
Pestele se curata mai usor de solzi daca il bagam4-5 minute in apa fierbinte si apoi il trecem printr-un jet de apa rece.
Pentru a pastra gustul pestelui, imediat ce am curatat pestele trebuie spalat repede si nu tinut in apa rece.
Inainte de a frige fileul de peste, acesta trebuie acesta trebuie uns cu zeama de lamaie. In acest mod va ramane tare si nu se va sfarama.
Pentru ca pestele sa ramana intreg si sa nu se faramiteze la prajit, este indicat sa se sareze cu 10 minute inaine de a-l pune in tigaie.
La prepararea pestelui la cuptor, trebuie sa folosim doar vin alb demisec, deoarece da un gust deosebit.
Mirosul de mal al pestelui dispare daca este tinut in apa cu otet sau in saramura cu 1 ora inainte de preparare. Se pun doua linguri de otet la 1 litru de apa.
Pestele alb este un aliat de nadejde a-l siluetei.
Pestele gras precum somonul, daca este de crescatorie, mai bine il evitam. El contine grasimi de acelasi tip ca si cele ale carnii grase care nu aduc nici un fel de beneficii organismului.
Laptii de peste, inainte de a fi prajiti sau pusi pe gratar, se tin 10 minute in apa cu putin suc de lamaie.
La prepararea icrelor este indicat sa se intrebuinteze apa minerala rece sau sifon rece. Astfel icrele devin mult mai cremoase si gustoase.
Important! Petru ca pestele sa- si pastreze calitatile este recomandata prepararea la gratar(nu cu carbuni), la cuptor sau la aburi.
Important! Petru ca pestele sa- si pastreze calitatile este recomandata prepararea la gratar(nu cu carbuni), la cuptor sau la aburi.
Citeşte mai multe despre:
pestele, trucuri pentru peste, pestele prajit, pestele proaspat, peste, fileul de peste
Alte articole din SFATURI SI IDEI IN BUCATARIE
Sfaturi...sfaturi...
Cateva din sfaturile bunicii, ne sunt intotdeauna de mare ajutor in bucatarie. Iata cateva sfaturi si trucuri de care puteti tine seama pentru ...
...Sfaturi...sfaturi...
Friptura de porc va avea un gust deosebit, daca in timp ce se frige se adauga cateva boabe de ienupar.Supa tulbure, se limpezeste us ...
Trucuri pentru a avea snitele delicioase
Paneul, “paturica” care infasoara pestele, carnea sau diferite branzeturi, are un mod de preparare simplu , insa nu intotdea ...
Secretele unui cozonac reusit
Ce farmec pot avea sarbatorile de Craciun sau de Paste, daca nu miroase in casa a cozonaci? Insa cozonacul nu se face asa usor precu ...
COMENTARII:
COMENTARIUL TAU
* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate
- Top citiri
- Top recomandari
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.
Atentie la limba romana: "Pestele alb este un aliat de nadejde a-l siluetei." Cei care citesc si nu stiu, cred ca asa este corect...