Sfaturi si idei in bucatarie
Sfaturi...sfaturi...
Cateva din sfaturile bunicii, ne sunt intotdeauna de mare ajutor in bucatarie. Iata cateva sfaturi si trucuri de care puteti tine seama pentru ca preparatele sa fie delicioase.Crema cu unt devine si mai buna daca la prepararea ei adaugam putin martipan pe care-l amestecam in prealabil cu lapte.
Stafidele si fructele uscate nu se vor mai lasa in aluatul prajiturilor daca inainte de a le pune peste aluat le incalzim in cuptor cateva minute.
Snitelele vor fi mult mai gustoase daca se va inlocui pesmetul cu fulgi de porumb. Fulgii de porumb se pun intr-o punga de plastic sau intr-un prosop curat de citeste mai mult...
Trucuri pentru preparate bune din peste
Fie slab sau gras, pestele aduce organismului proteine de buna calitate. El asigura necesarul de fosfor, un oligoelement atat de important pentru memorie si capacitatea de concentrare. Poate fi o alternativa mult mai sanatoasa si gustoasa decat carnea, mai ales daca stim sa-l preparam. Iata cateva mici trucuri care ne ajuta sa avem preparate de peste gustoase:Pentru a afla daca pestele este proaspat, se pune intr- un castron cu apa si daca se lasa la fund inseamna ca pestele este bun.
Pentru ca pestele prajit sa aiba un gust deosebit, se tine inainte 15 minute in lapte, dupa care se da prin citeste mai mult...
...Sfaturi...sfaturi...
Friptura de porc va avea un gust deosebit, daca in timp ce se frige se adauga cateva boabe de ienupar.Supa tulbure, se limpezeste usor daca in timpul fierberii punem cateva coji de oua bine spalate.
Legumele nu se curata cu mult timp inainte de folosire si nici nu se tin in apa deoarece isi pierd valoarea nutritiva.
Boiaua nu se pune niciodata pe carnea uda inainte de preparare, pentru ca se arde si da carnii un aspect urat. Se va pune intotdeauna dupa ce friptura este gata.
Carnea devine mai frageda daca se unge inainte de prajire cu ulei de masline.
Laptele nu citeste mai mult...
Trucuri pentru a avea snitele delicioase
Paneul, “paturica” care infasoara pestele, carnea sau diferite branzeturi, are un mod de preparare simplu , insa nu intotdeauna reusit. Pentru a avea cele mai bune preparate pane, iata mai jos cateva sfaturi de care ar fi bine sa tineti seama:Pentru a obtine un pane mai gros si mai uniform, operatiunea de inmuiere in ou si apoi in pesmet trebuie repetata de doua, trei ori.
Ingredientele care sunt pregatite pentru snitele, trebuie condimentate bine inainte. Se adauga condimente si in amestecul de ou batut. Se folosesc pentru carne si peste, piper, boia, sare, coaja rasa de lamaie, ghimbir ras.
Daca vrem ca citeste mai mult...
Secretele unui cozonac reusit
Ce farmec pot avea sarbatorile de Craciun sau de Paste, daca nu miroase in casa a cozonaci? Insa cozonacul nu se face asa usor precum alte dulciuri...Trebuie aflate niste “secrete” pentru a avea pe masa niste cozonaci pufosi si gustosi ca cei ai bunicii. Am fost si am tras cu urechea pe la niste bunicute foarte pricepute, pentru a va putea dezvalui noi dragi gospodine, cateva dintre “secretele” acestor cozonaci:Cu cat framanti mai mult aluatul de cozonac cu atat iese mai pufos.
Nuca oparita se umfla si isi pierde gustul amarui.
Daca in cozonac adaugi o lingura de untura, cozonacul va iesi mult mai fraged.
Maiaua nu citeste mai mult...
Trucuri pentru o friptura gustoasa
Friptura o putem face din carne de pui, de vita, de berbecut, de porc, etc . Pentru a avea la masa o friptura gustoasa, trebuie sa tinem seama de anumite lucruri. Iata cateva sfaturi pentru ca friptura sa se topeasca in gura, iar musafirii sa nu plece fara sa ceara reteta:Pentru ca friptura de pui sa se rumeneasca frumos si sa fie crocanta, stropeste mai intai carnea cu suc proaspat de lamaie, sare si piper, dupa care pune-o la cuptor cu ulei si putina apa.
Inainte de a praji snitelele, unge- le cu ulei si lasa- le la frigider pentru 2 ore. Cu siguranta carnea citeste mai mult...
Trucuri, sfaturi si idei in bucatarie.
Fiecare femeie, cu experienta sau nu, intampina in bucatarie diferite probleme pe care nu stie intotdeauna sa le rezolve. Iata cateva trucuri care pot sa ne faca “viata mai usoara” : Drojdia de bere se pastreaza mai mult timp in faina sau in sare marunta;Glazura de deasupra tortului va fi neteda daca introduceti cutitul in apa clocotita si o neteziti;
Glazura cu care acoperiti tortul se coloreaza in rosu cu sfecla rosie, si in galben cu suc de portocale.
Pentru a verifica daca pepenele galben este copt se apasa capatul opus al vrejului. Daca pepenele nu este copt nu cedeaza la citeste mai mult...
Prepararea borsului
Ingrediente: 1/2 kg tarate de grau, 450 g de malai, 1 ceasca cu huste, 1 felie mare de paine neagra, 5 l de apa. Cel mai bun bors se face in oale de pamant, dar daca nu aveti puteti sa il faceti si in borcane de sticla mari de 10 l.Borcanul se spala si se usuca. Se pun in borcan mai intai taratele si malaiul. Se toarna apoi apa rece cat sa le acopere si se lasa un sfert de ora. Se toarna apoi apa fierbinte, se amesteca bine cu un facalet, dupa care se lasa pana se citeste mai mult...
- Top citiri
- Top recomandari
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.