Prepararea borsului
Ingrediente: 1/2 kg tarate de grau, 450 g de malai, 1 ceasca cu huste, 1 felie mare de paine neagra, 5 l de apa. Cel mai bun bors se face in oale de pamant, dar daca nu aveti puteti sa il faceti si in borcane de sticla mari de 10 l.
Borcanul se spala si se usuca. Se pun in borcan mai intai taratele si malaiul. Se toarna apoi apa rece cat sa le acopere si se lasa un sfert de ora. Se toarna apoi apa fierbinte, se amesteca bine cu un facalet, dupa care se lasa pana se racoreste. Se adauga apoi hustele, se amesteca s cu painea si se pune intr-un loc racoros, acoperit cu o farfurioara.Se lasa cateva zile si cand borsul s-a acrit, se pune intr-un alt borcan curat,dupa ce in prealabil a fost strecurat, si se pastreaza la rece. Pentru savoare se adauga o crenguta de visin.
Hustele se pastreaza la frigider, pentru a face urmatorul bors.
Borcanul se spala si se usuca. Se pun in borcan mai intai taratele si malaiul. Se toarna apoi apa rece cat sa le acopere si se lasa un sfert de ora. Se toarna apoi apa fierbinte, se amesteca bine cu un facalet, dupa care se lasa pana se racoreste. Se adauga apoi hustele, se amesteca s cu painea si se pune intr-un loc racoros, acoperit cu o farfurioara.Se lasa cateva zile si cand borsul s-a acrit, se pune intr-un alt borcan curat,dupa ce in prealabil a fost strecurat, si se pastreaza la rece. Pentru savoare se adauga o crenguta de visin.
Hustele se pastreaza la frigider, pentru a face urmatorul bors.
Alte articole din SFATURI SI IDEI IN BUCATARIE
Sfaturi...sfaturi...
Cateva din sfaturile bunicii, ne sunt intotdeauna de mare ajutor in bucatarie. Iata cateva sfaturi si trucuri de care puteti tine seama pentru ...
Trucuri pentru preparate bune din peste
Fie slab sau gras, pestele aduce organismului proteine de buna calitate. El asigura necesarul de fosfor, un oligoelement atat de important pen ...
...Sfaturi...sfaturi...
Friptura de porc va avea un gust deosebit, daca in timp ce se frige se adauga cateva boabe de ienupar.Supa tulbure, se limpezeste us ...
Trucuri pentru a avea snitele delicioase
Paneul, “paturica” care infasoara pestele, carnea sau diferite branzeturi, are un mod de preparare simplu , insa nu intotdea ...
COMENTARII:
COMENTARIUL TAU
* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate
- Top citiri
- Top recomandari
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.
Сложнее всего начать действовать, все остальное зависит только от упорства. https://helloworld.com:h=92cf01a0b8ae6c8eb525b4ecfe321d12:
Сложнее всего начать действовать, все остальное зависит только от упорства. https://helloworld.com:h=92cf01a0b8ae6c8eb525b4ecfe321d12:
nu cred ca este cea mai buna metoda de a umple bors.....se pune tarata si faina de grau in oala de lut se adauga apa rece, se lasa un sfert de ora si daca e necesar se mai adauga apa rece apoi se pun hustele peste care se toarna apa clocotita se amesteca cu melesteul, se acopera si se inveleste chiupul cu o patura cel putin o zi.....