Trucuri pentru o friptura gustoasa
Friptura o putem face din carne de pui, de vita, de berbecut, de porc, etc . Pentru a avea la masa o friptura gustoasa, trebuie sa tinem seama de anumite lucruri. Iata cateva sfaturi pentru ca friptura sa se topeasca in gura, iar musafirii sa nu plece fara sa ceara reteta:
Pentru ca friptura de pui sa se rumeneasca frumos si sa fie crocanta, stropeste mai intai carnea cu suc proaspat de lamaie, sare si piper, dupa care pune-o la cuptor cu ulei si putina apa.
Inainte de a praji snitelele, unge- le cu ulei si lasa- le la frigider pentru 2 ore. Cu siguranta carnea va fi mai frageda.
Carnea de miel si berbecut se impaneaza cu usturoi inainte de a o pune la cuptor. Carnea de pasare se impaneaza cu bucati mici de slaninuta sau kaizer. Friptura de pui este mai gustoasa daca se frige in tava cu grasime, nu cu ulei.
Pentru a obtine o friptura frageda, stropeste carnea cu o lingura de coniac.
Carnea care urmeaza sa o frigi la gratar, trebuie tinuta in prealabil 20 de minute la congelator. Se va obtine astfel o friptura frageda, delicioasa.
Carnea care se frige in grasime, nu se sareaza inainte de a o pregati, deoarece isi va pierde calitatile nutritive si sucul si va fi fara gust.
Pentru savoare, poti impana carnea macra de friptura, cu masline si cuburi de slanina.
Feliile de friptura nu trebuie sa aiba o grosime mai mare de 1 cm.
Friptura de pasare are o aroma speciala daca inainte de a o pune la cuptor si introduci in pieptul pasarii, un mar, frunze de menta si o lingurita de unt.
Carnea de vant nu se spala ci doar se sterge cu o carpa uda.
Friptura pentru a fi delicioasa, fie ca este preparata la tava, la frigare sau la gratar, se pune la inceput la foc viu, pentru a se forma inca de la inceput o crusta, care sa inchida ca intr-o carapace sucurile carnii.
Friptura de vaca se va servi intotdeauna in farfurie fierbinte, deoarece grasimea de vita se sleieste foarte repede, iar friptura va capata un gust de seu.
Friptura se serveste indata ce este gata.
Pentru ca friptura de pui sa se rumeneasca frumos si sa fie crocanta, stropeste mai intai carnea cu suc proaspat de lamaie, sare si piper, dupa care pune-o la cuptor cu ulei si putina apa.
Inainte de a praji snitelele, unge- le cu ulei si lasa- le la frigider pentru 2 ore. Cu siguranta carnea va fi mai frageda.
Carnea de miel si berbecut se impaneaza cu usturoi inainte de a o pune la cuptor. Carnea de pasare se impaneaza cu bucati mici de slaninuta sau kaizer. Friptura de pui este mai gustoasa daca se frige in tava cu grasime, nu cu ulei.
Pentru a obtine o friptura frageda, stropeste carnea cu o lingura de coniac.
Carnea care urmeaza sa o frigi la gratar, trebuie tinuta in prealabil 20 de minute la congelator. Se va obtine astfel o friptura frageda, delicioasa.
Carnea care se frige in grasime, nu se sareaza inainte de a o pregati, deoarece isi va pierde calitatile nutritive si sucul si va fi fara gust.
Pentru savoare, poti impana carnea macra de friptura, cu masline si cuburi de slanina.
Feliile de friptura nu trebuie sa aiba o grosime mai mare de 1 cm.
Friptura de pasare are o aroma speciala daca inainte de a o pune la cuptor si introduci in pieptul pasarii, un mar, frunze de menta si o lingurita de unt.
Carnea de vant nu se spala ci doar se sterge cu o carpa uda.
Friptura pentru a fi delicioasa, fie ca este preparata la tava, la frigare sau la gratar, se pune la inceput la foc viu, pentru a se forma inca de la inceput o crusta, care sa inchida ca intr-o carapace sucurile carnii.
Friptura de vaca se va servi intotdeauna in farfurie fierbinte, deoarece grasimea de vita se sleieste foarte repede, iar friptura va capata un gust de seu.
Friptura se serveste indata ce este gata.
Citeşte mai multe despre:
trucuri pentru o friptura gustoasa, friptura frageda, friptura de pasare, carnea de pasare, friptura delicioasa
Alte articole din SFATURI SI IDEI IN BUCATARIE
Sfaturi...sfaturi...
Cateva din sfaturile bunicii, ne sunt intotdeauna de mare ajutor in bucatarie. Iata cateva sfaturi si trucuri de care puteti tine seama pentru ...
Trucuri pentru preparate bune din peste
Fie slab sau gras, pestele aduce organismului proteine de buna calitate. El asigura necesarul de fosfor, un oligoelement atat de important pen ...
...Sfaturi...sfaturi...
Friptura de porc va avea un gust deosebit, daca in timp ce se frige se adauga cateva boabe de ienupar.Supa tulbure, se limpezeste us ...
Trucuri pentru a avea snitele delicioase
Paneul, “paturica” care infasoara pestele, carnea sau diferite branzeturi, are un mod de preparare simplu , insa nu intotdea ...
COMENTARII:
COMENTARIUL TAU
* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate
- Top citiri
- Top recomandari
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.
Cea mai buna friptura la cuptor este cea care se face cu capac, deci inabusita, cu putina apa si putin ulei. Lasata in cuptor la foc potrivit 2 ore, iese cu siguranta cea mai delicioasa friptura.