Escalop de vitel cu ciuperci si sos de smantana
Reteta cu carne de vita pentru 6 persoane
Ingrediente: 1 kg de carne de vitel, 500g de ciuperci, 1 lingura de unt, 2 cepe potrivite, 1 lingurita de faina, 1 ceasca de supa de carne(sau apa), 1 ceasca smantana, 1 lingura de verdeata tocata, sare, piper.
Se fac 6 portii din carnea de vitel de la piept. Se spala si se pun intr-o cratita sa se rumeneasca, intr-o lingura de unt. Se curata si se spala ciupercile. Cele mari se taie felii, iar cele micute se lasa intregi. Se adauga peste carnea rumenita si se amesteca cu o lingura de lemn. Ceapa se curata, se spala se toaca marunt si se adauga si ea in cratita. Cand sosul din cratita a scazut se presara 1 lingura de faina, se amesteca usor si se toarna o ceasca sau chiar doua de zeama de carne. Se lasa sa fiarba la foc mic. Daca este nevoie, pentru a fi bine fiarta carnea de vitel(vitelul fierbe mai greu), se mai adauga apa. Cand carnea este bine fragezita si s-a format un sos mai gros, se adauga cesca de smantana, verdeata tocata(marar si patrunjel), sare si piper, apoi se introduce cratita putin in cuptor pana scade sosul de smantana. Smantana se poate inlocui cu pasta de tomate sau rosii tocate daca este sezonul, si cu un pahar de vin.
Escalopul de vitel se poate servi cu o portie de orez sau cu cartofi natur.
Ingrediente: 1 kg de carne de vitel, 500g de ciuperci, 1 lingura de unt, 2 cepe potrivite, 1 lingurita de faina, 1 ceasca de supa de carne(sau apa), 1 ceasca smantana, 1 lingura de verdeata tocata, sare, piper.
Se fac 6 portii din carnea de vitel de la piept. Se spala si se pun intr-o cratita sa se rumeneasca, intr-o lingura de unt. Se curata si se spala ciupercile. Cele mari se taie felii, iar cele micute se lasa intregi. Se adauga peste carnea rumenita si se amesteca cu o lingura de lemn. Ceapa se curata, se spala se toaca marunt si se adauga si ea in cratita. Cand sosul din cratita a scazut se presara 1 lingura de faina, se amesteca usor si se toarna o ceasca sau chiar doua de zeama de carne. Se lasa sa fiarba la foc mic. Daca este nevoie, pentru a fi bine fiarta carnea de vitel(vitelul fierbe mai greu), se mai adauga apa. Cand carnea este bine fragezita si s-a format un sos mai gros, se adauga cesca de smantana, verdeata tocata(marar si patrunjel), sare si piper, apoi se introduce cratita putin in cuptor pana scade sosul de smantana. Smantana se poate inlocui cu pasta de tomate sau rosii tocate daca este sezonul, si cu un pahar de vin.
Escalopul de vitel se poate servi cu o portie de orez sau cu cartofi natur.
Citeşte mai multe despre:
vitel cu sos de smantana, vitel cu ciuperci, reteta cu carne de vita, carnea de vitel fierbe, sos de smantana, escalop de vitel cu ciuperci
Alte articole din RETETE CU CARNE DE VITA
Parabenii si alte otravuri din produsele cosmetice
Daca pana acum am aflat de cine sa ne ferim in ce priveste alimentatia noastra, iata ca mai nou, am inceput sa fim interesati si de siguran ...
Snitel englezesc
Ingrediente: 1 kg de carne de vitel, 1 cana de smantana, 1 ceasca de vin alb, 2 linguri de ulei, 50g de faina, 3 linguri de bulion, 1 ...
Pulpa de vita in vin cu sos dulceag
Reteta pentru 4 persoane Ingrediente: 1,5 kg de pulpa de vita, 3 morcovi, 1 pastarnac, 1 telina mica, 1 ceapa, 2 f ...
COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza
COMENTARIUL TAU
* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate
- Top citiri
- Top recomandari
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.