Pastrama de pui facuta in casa
Reteta cu carne de pasare pentru 8 portii
Ingrediente: 1 piept de pui mare, 1 lingura cu zahar, 1 lingura cu sare, 1 foaie de dafin, 300ml apa, 5 boabe piper negru, 5 boabe ienibahar,1 lingura cu miere de albine, 1 lingurita cu boia de ardei, 1 lingurita cu sos de soia, ½ lingurita cu piper negru macinat.
Marinarea carnii de pui pentru pastrama se va face in doua etape. In prima etapa se va pune intr-un castronsarea, zaharul, boabele de ienibahar si de piper, foaia de dafin. Se toarna apa cat sa acopere carnea foarte bine si se amesteca marinata. Se aseaza in castron pieptul de pui taiat in doua, se acopera castronul si se lasa la frigider 24 de ore.
A doua zi, fiecare bucata de piept de pui se leaga cu sfoara pe toata lungimea(vezi foto). Se tapeteaza o tava cu folite de aluminiu si se aseaza bucatile de pastrama in ea. Se da tava la cuptor aprox. o ora. Din cand in cand se stropeste carnea cu sosul din tava. Cand este gata, se lasa sa se racoreasca, se scoate sfoara si se serveste rece. Gustul pastramei facute in casa este unul deosebit.
Foto: Flickr
Ingrediente: 1 piept de pui mare, 1 lingura cu zahar, 1 lingura cu sare, 1 foaie de dafin, 300ml apa, 5 boabe piper negru, 5 boabe ienibahar,1 lingura cu miere de albine, 1 lingurita cu boia de ardei, 1 lingurita cu sos de soia, ½ lingurita cu piper negru macinat.
Marinarea carnii de pui pentru pastrama se va face in doua etape. In prima etapa se va pune intr-un castronsarea, zaharul, boabele de ienibahar si de piper, foaia de dafin. Se toarna apa cat sa acopere carnea foarte bine si se amesteca marinata. Se aseaza in castron pieptul de pui taiat in doua, se acopera castronul si se lasa la frigider 24 de ore.
A doua zi, fiecare bucata de piept de pui se leaga cu sfoara pe toata lungimea(vezi foto). Se tapeteaza o tava cu folite de aluminiu si se aseaza bucatile de pastrama in ea. Se da tava la cuptor aprox. o ora. Din cand in cand se stropeste carnea cu sosul din tava. Cand este gata, se lasa sa se racoreasca, se scoate sfoara si se serveste rece. Gustul pastramei facute in casa este unul deosebit.
Foto: Flickr
Citeşte mai multe despre:
pastrama de pui facuta in casa, reteta cu carne de pasare, marinarea carnii de pui, piept de pui, marinarea pentru pastrama
Alte articole din RETETE CU CARNE DE PASARE
Pui cu legume la tigaia Dry Cooker
Reteta pentru 2 portii Ingrediente: 1 piept de pui, 2 morcovi, 1 broccoli mic, 1 ceapa mare, 1 dovl ...
Piept de pui cu pleurotus in sos de gorgonzola
Reteta cu carne de pasare pentru 6 portii Ingrediente: 500g piept de pui, 500g ciuperci pleurotus, 150g gorgonzola, 5 linguri ...
Piept de curcan cu rozmarin pe pat de legume
Reteta cu carne de pasare pentru 6 persoane Ingrediente: piept de curcan( cca 1,5kg), 2 dovlecei, 3 rosii, 1 vanata, 3 a ...
Piept de pui in sos de mere
Reteta cu carne de pasare pentru 4 portii. Ingrediente: 2 piepti de pui, 2 mere, 1 lingura de suc de lamaie, ...
COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza
COMENTARIUL TAU
* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate
- Top citiri
- Top recomandari
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.