Piept de pui in sos de mere
Reteta cu carne de pasare pentru 4 portii.
Ingrediente: 2 piepti de pui, 2 mere, 1 lingura de suc de lamaie, 2 crengute de cimbru, 2 lingurite de unt, 250ml de suc de mere proaspat stors, 250ml supa de pasare, 2 linguri de faina, 1 lingura de smantana, 1 lingura de mustar, sare, piper.
Se baga la storcator mere, astfel incat sa obtinem 250 ml de suc.
Pieptul de pui se spala, se portioneaza si se condimenteaza. Se curata 2 mere, se taie sferturi, se curata de casutele semintelor si se stropesc apoi cu suc proaspat de lamaie.
Intr-o tigaie se incalzeste untul si se pune carnea la inabusit pana se patrunde bine. Se scoate si se pastreaza la cald. In untul care a ramas, se calesc doua minute merele cu crengutele de cimbru. Se stinge sosul cu sucul de mere si supa de pasare. Se lasa sosul sa dea in cateva clocote. Adaugam faina dizolvata intr-o ceasca de apa rece, mustarul si smantana si fierbem sosul la foc mic pana se mai ingroasa. Feliile de piept de pui se servesc calde impreuna cu sosul fierbinte, alaturi de niste cartofiori la cuptor. Este o mancare usoara, delicioasa. Se poate inlocui in reteta, pieptul de pui cu piept de curcan. Beneficiile carnii de curcan sunt foarte multe, asa ca pieptul de curcan pare fi o alegere mai buna.
Ingrediente: 2 piepti de pui, 2 mere, 1 lingura de suc de lamaie, 2 crengute de cimbru, 2 lingurite de unt, 250ml de suc de mere proaspat stors, 250ml supa de pasare, 2 linguri de faina, 1 lingura de smantana, 1 lingura de mustar, sare, piper.
Se baga la storcator mere, astfel incat sa obtinem 250 ml de suc.
Pieptul de pui se spala, se portioneaza si se condimenteaza. Se curata 2 mere, se taie sferturi, se curata de casutele semintelor si se stropesc apoi cu suc proaspat de lamaie.
Intr-o tigaie se incalzeste untul si se pune carnea la inabusit pana se patrunde bine. Se scoate si se pastreaza la cald. In untul care a ramas, se calesc doua minute merele cu crengutele de cimbru. Se stinge sosul cu sucul de mere si supa de pasare. Se lasa sosul sa dea in cateva clocote. Adaugam faina dizolvata intr-o ceasca de apa rece, mustarul si smantana si fierbem sosul la foc mic pana se mai ingroasa. Feliile de piept de pui se servesc calde impreuna cu sosul fierbinte, alaturi de niste cartofiori la cuptor. Este o mancare usoara, delicioasa. Se poate inlocui in reteta, pieptul de pui cu piept de curcan. Beneficiile carnii de curcan sunt foarte multe, asa ca pieptul de curcan pare fi o alegere mai buna.
Citeşte mai multe despre:
reteta cu carne de pasare, supa de pasare, sos de mere, pieptul de pui, mancare, mancare delicioasa, piept de pui cu sos, beneficiile carnii de curcan, pieptul de curcan
Alte articole din RETETE CU CARNE DE PASARE
Pui cu legume la tigaia Dry Cooker
Reteta pentru 2 portii Ingrediente: 1 piept de pui, 2 morcovi, 1 broccoli mic, 1 ceapa mare, 1 dovl ...
Piept de pui cu pleurotus in sos de gorgonzola
Reteta cu carne de pasare pentru 6 portii Ingrediente: 500g piept de pui, 500g ciuperci pleurotus, 150g gorgonzola, 5 linguri ...
Pastrama de pui facuta in casa
Reteta cu carne de pasare pentru 8 portii Ingrediente: 1 piept de pui mare, 1 lingura cu zahar, 1 lingura cu ...
Piept de curcan cu rozmarin pe pat de legume
Reteta cu carne de pasare pentru 6 persoane Ingrediente: piept de curcan( cca 1,5kg), 2 dovlecei, 3 rosii, 1 vanata, 3 a ...
COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza
COMENTARIUL TAU
* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate
- Top citiri
- Top recomandari
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.