Turta dulce cu scortisoara si ghimbir
Este o reteta sanatoasa de turta dulce, fara coloranti si conservanti, pe care copiii o vor adora. Si este cu ghimbir pentru ca povestioara ei pe scurt, suna cam asa: Cruciatii intorsi din Orientul Mijlociu au adus ghimbirul, iar calugarii catolici au facut cu el prajiturele, presandu-le in diferite forme si servindu- le la festivaluri si sarbatori. Primele turte dulci cu ghimbir s-au facut in Europa de catre englezi, folosindu-le pentru a-si servi musafirii cu ceva dulce.
Ingrediente: 300g faina alba, 200g faina de secara, 3 oua, 200g unt nesarat, 1 cana plina cu zahar brun, 1 lingurita de scortisoara, 1 lingurita de ghimbir, 1 lingurita de ienibahar, 1 lingurita de cuisoare, 1 plic praf de copt, 1 plic zahar vanilat, 1 praf de sare.
Glazura: zahar pudra, suc de lamaie proaspat stors si esenta de vanilie.
Intr-un castron mare se amesteca faina alba cu faina de secara, zaharul, sarea, praful de copt si mirodeniile. Se taie untul bucatele si se adauga si el in castron. La fel si ouale. Se framanta aluatul(potrivit de tare) si se da la rece 30 de minute. Se intinde apoi o foaie din aluat si cu ajutorul unor forme se decupeaza bucatile de turta dulce. Se incalzeste cuptorul. Se pregateste o tava cu hartie de copt pentru a aseza in ea, formele turtei dulci. Se coace 20 de minute la foc potrivit.
Pentru glazura, se freaca zaharul pudra cu sucul de lamaie si cu esenta de vanilie. Se glazureaza turta dulce abia cand se raceste.
Ingrediente: 300g faina alba, 200g faina de secara, 3 oua, 200g unt nesarat, 1 cana plina cu zahar brun, 1 lingurita de scortisoara, 1 lingurita de ghimbir, 1 lingurita de ienibahar, 1 lingurita de cuisoare, 1 plic praf de copt, 1 plic zahar vanilat, 1 praf de sare.
Glazura: zahar pudra, suc de lamaie proaspat stors si esenta de vanilie.
Intr-un castron mare se amesteca faina alba cu faina de secara, zaharul, sarea, praful de copt si mirodeniile. Se taie untul bucatele si se adauga si el in castron. La fel si ouale. Se framanta aluatul(potrivit de tare) si se da la rece 30 de minute. Se intinde apoi o foaie din aluat si cu ajutorul unor forme se decupeaza bucatile de turta dulce. Se incalzeste cuptorul. Se pregateste o tava cu hartie de copt pentru a aseza in ea, formele turtei dulci. Se coace 20 de minute la foc potrivit.
Pentru glazura, se freaca zaharul pudra cu sucul de lamaie si cu esenta de vanilie. Se glazureaza turta dulce abia cand se raceste.
Citeşte mai multe despre:
turta dulce cu ghimbir si scortisoara, turta dulce, reteta sanatoasa de turta dulce, turta dulce fara coloranti si conservanti, ghimbir
Alte articole din RETETE PENTRU MASA DE CRACIUN
Reteta cozonacului pufos pentru masa de Craciun
Iata o reteta traditionala de cozonac pufos cu nuca si cacao, gustos, nelipsit de la masa Craciunului. Ingrediente: Pentru aluatul ...
Tort pentru masa de Craciun “White Christmas”
Ce poate fi mai minunat pe masa Craciunului decat un tort alb, cu crema de ciocolata alba si mascarpone, cu visine glasate si cu un delicios blat de c ...
COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza
COMENTARIUL TAU
* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate
- Top citiri
- Top recomandari
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.