Tort pentru masa de Craciun “White Christmas”

7309 afisari | 15 Noiembrie 2011
Mihaela N
 
Tort pentru masa de Craciun “White Christmas” 1
Ce poate fi mai minunat pe masa Craciunului decat un tort alb, cu crema de ciocolata alba si mascarpone, cu visine glasate si cu un delicios blat de cafea? In prima zi de Craciun, cand cei dragi se intalnesc la zi de sarbatoare, acest tort alaturi de un pahar de vin alb, este un adevarat rasfat... 

Ingrediente:


Pentru blat: 6 oua, 60g de unt nesarat topit si racit, 150g faina, 180g zahar, 1 lingurita de praf de copt, 2 linguri varfuite de amidon, 1 lingura de ness.

Siropul pentru blat: 20ml lichior cafea, 100ml cafea, 200g zahar

Crema: 400g smantana dulce, 400g ciocolata alba, 250g mascarpone, 100g unt nesarat, 200g dulceata de visine, 300g visine congelate.

Blatul se prepara astfel: Se separa albusurile de galbenusuri. Se amesteca galbenusurile cu zaharul pana devine o compozitie cremoasa. Albusurile se bat cu un praf de sare pana devin o spuma tare. Se amesteca faina, praful de copt, ness-ul si amidonul. Se toarna incet si se amesteca continuu peste galbenusuri. Se inglobeaza usor, de sus in jos si albusurile spuma si untul inmuiat. Se unge cu ulei o forma de tort si se tapeteaza cu hartie de copt. Se toarna blatul si se coace in cuptorul preincalzit la 160 grade. Se coace 40 de minute.

Crema alba se prepara astfel: Se topeste la bain- marie ciocolata alba si untul. Smantana se bate bine pana se obtine o frisca tare. Se inglobeaza frisca incet in ciocolata topita si se adauga mascarpone. Se mixeaza totul. Se da la frigider crema pentru 30 de minute.

Siropul se prepara astfel: Se face o cafea la filtru. 100ml de cafea se pun pe foc cu 200g de zahar. Se lasa sa fiarba putin si la sfarsit se adauga lichiorul. Se lasa la racit.

Dupa ce blatul tortului s-a copt, se scoate din forma si se lasa sa se raceasca bine. Cu un cutit se taie apoi in doua straturi. Se insiropeaza fiecare strat si se unge cu crema. Inainte de a le uni, pe un strat, peste crema se va intinde cu o spatula dulceata de visine. Apoi se unesc, astfel incat, la mijlocul celor doua crema sa fie dulceata. Se va imbraca tortul in crema ramasa. Pe ultimul strat de crema de décor se vor aseza visinele congelate, dar numai in momentul servirii pentru a nu se decongela.

Este un tort delicios si nu foarte dulce pentru masa Sfintei sarbatori a Craciunului.

Foto: Flickr



 
Alte articole din RETETE PENTRU MASA DE CRACIUN
Turta dulce cu scortisoara si ghimbir

Turta dulce cu scortisoara si ghimbir

Este o reteta sanatoasa de turta dulce, fara coloranti si conservanti, pe care copiii o vor adora. Si este cu ghimbir pentru ca povestioara ei ...

Reteta cozonacului pufos pentru masa de Craciun

Reteta cozonacului pufos pentru masa de Craciun

Iata o reteta traditionala de cozonac pufos cu nuca si cacao, gustos, nelipsit de la masa Craciunului. Ingrediente: Pentru aluatul ...

COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza

COMENTARIUL TAU

D554F
0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Trimite

* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.