Taitei de casa
Ingrediente: 3 oua, 1 cescuta cu apa, ½ lingurita cu sare, faina cat cuprinde.
Faina se pune pe planseta de aluat, se face o gaura la mijloc in care se pun ouale si se amesteca cu putina faina, dupa care se adauga apa si sarea si se framanta un aluat cat se poate de tare. Se imparte aluatul de taitei in trei, apoi se mai framanta putin fiecare treime, se aduna ca o minge, se acopera cu un prosop si se lasa sa se odihneasca 10 minute.
Din fiecare bucata de aluat se intindete o foaie subtire, se aseaza pe un stergar presarat cu faina si se lasa la uscat. Cand fiecare foaie este uscata pe jumatate, se taie in lungimea foii, fasii late de 2 cm (se aseaza 5 fasii una peste alta si se taie cu un cutit care taie bine). Se imprastie taiteii pe o fata de masa(musama) si se lasa la uscat 20 de minute, dupa care pot fi folositi.
Taiteii se pot intrebuinta la supe, la ciorbe, cu carne, cu varza, etc.
Alte articole din PASTE
Paste tagliatelle cu galbiori
Reteta cu paste pentru 4 portii Ingrediente: 400-500g paste tagliatelle, 500g galbiori, 50g unt, 10 fire de ...
Spaghetti diavolo
Reteta de paste italiana, pentru 4 persoane. Ingrediente: 500g de spaghetti, 100g bacon, 1 ard ...
Spaghete bolognese
Ingrediente: 500 g de spaghete, 60g de bacon feliat, 3 linguri de ulei de masline, 2 catei de usturoi, 300g de carne de vita tocata, 50g de za ...
Taitei in sos delicios de ciuperci cu sunca
Reteta cu paste pentru 2 persoane Ingrediente: 250 g de taitei lati, 400g de ...
COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza
COMENTARIUL TAU
* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate
- Top citiri
- Top recomandari
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.