Paste

Paste tagliatelle cu galbiori

Paste tagliatelle cu galbiori

Reteta cu paste pentru 4 portii 

Ingrediente: 400-500g paste tagliatelle, 500g galbiori, 50g unt, 10 fire de patrunjel, 4 catei de usturoi, 1 lingura de ulei, 50g parmezan ras, 2 linguri de smantana, sare, piper.


Se spala, se curata galbiorii si se toaca marunt. Daca galbiorii sunt uscati, ei trebuie rehidratati in apa fierbinte minim 30 de minute inainte de a-i toca. Intr-o tigaie se pune uleiul, iar cand s-a incalzit se adauga si untul. Dupa ce s-a topit untul se pun galbiorii si se lasa 15 minute. Se adauga apoi usturoiul zdrobit, smantana si parmezanul. Se condimenteaza sosul galbiorilor cu
citeste mai mult...
Spaghetti diavolo

Spaghetti diavolo

Reteta de paste italiana, pentru 4 persoane. 

Ingrediente: 500g de spaghetti, 100g bacon, 1 ardei iute taiat rondele, 3 linguri de unt, 5 linguri de busuioc tocat, 250g de telemea cubulete, 1 lingura coaja de limette rasa, sare si piper.

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj.

Intr-o tigaie se pune untul la incalzit. Se adauga baconul fasiute si ardeiul iute taiat rondele. Se lasa cateva minute pana se topeste baconul. Se amesteca spaghetele cu bacon, coaja de limette, busuioc, branza sare si piper. Se servesc fierbinti.
citeste mai mult...
Taitei de casa

Taitei de casa

 
Ingrediente: 3 oua, 1 cescuta cu apa, ½ lingurita cu sare, faina cat cuprinde.

Faina se pune pe planseta de aluat, se face o gaura la mijloc in care se pun ouale si se amesteca cu putina faina, dupa care se adauga apa si sarea si se framanta un aluat cat se poate de tare. Se imparte aluatul de taitei in trei, apoi se mai framanta putin fiecare treime, se aduna ca o minge, se acopera cu un prosop si se lasa sa se odihneasca 10 minute.

Din fiecare bucata de aluat se intindete o foaie subtire, se aseaza pe un
citeste mai mult...
Spaghete bolognese

Spaghete bolognese

Ingrediente: 500 g de spaghete, 60g de bacon feliat, 3 linguri de ulei de masline, 2 catei de usturoi, 300g de carne de vita tocata, 50g de zarzavaturi pentru supa congelate, 1 ceasca de supa de carne, 1 conserva de rosii decojite( 400g), sare, piper, 1 lingura de oregano tocat.


Pastele se fierb in apa cu sare si conform instructiunilor de pe ambalaj.

Intr-o tigaie se incinge uleiul. Se pune in uleiul incins baconul taiat fasiute cu usturoiul. Cand s-a rumenit baconul, se adauga carnea tocata si zarzavaturile. Se tin pe foc 5 minute amestecand. Se stinge cu supa de
citeste mai mult...
Taitei in sos delicios de ciuperci cu sunca

Taitei in sos delicios de ciuperci cu sunca

Reteta cu paste pentru 2 persoane
 
Ingrediente: 250 g de taitei lati, 400g de ciuperci Champignon, 1 lingura de ulei de masline, 2 catei de usturoi, 300g de mazare congelata, 400 ml de lapte cu continut mic de grasime, 150g de sunca, sare si piper, patrunjel verde.

Se pune la fiert o oala de apa cu sare. Cand apa fierbe adaugam taiteii. 
Intre timp pregatim sosul Se curata ciupercile si se taie fasiute. Sunca se taie cubulete.

Intr-o tigaie se incinge uleiul si se prajesc ciupercile. Se adauga apoi usturoiul pisat si mazarea. Se toarna laptele. Se fierbe sosul la foc mic aprox.
citeste mai mult...
Farfalle cu fasole, ton si vin

Farfalle cu fasole, ton si vin

Reteta pentru 4 persoane   

Ingrediente: 1 cutie de farfaille, 3 conserve de ton bucati, 1 conserva de fasole alba, 1 ceapa rosie, 3 catei de usturoi, 1 legatura de patrunjel verde, sare, piper, ½ ceasca de vin rosu, 4 linguri de ulei de masline, 1 conserva de rosii cubulete.
 

 

Pastele se fierb in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Pastele se scot apoi intr-o sita, se clatesc cu apa rece si se scurg bine de apa. Se amesteca apoi cu 2 linguri de ulei de masline.

In timp ce fierb pastele se prepara sosul. Ceapa si usturoiul se curata
citeste mai mult...
Paste fusilli cu sos de ardei

Paste fusilli cu sos de ardei

Reteta de paste pentru 4 persoane

Ingrediente: 2 ardei mari grasi galbeni, 2 cepe medii, 2 catei de usturoi, 500g paste fusilli, 2 linguri de ulei de masline, 1 conserva de rosii de 500g, 3 lingurite de capere, sare si piper.

Ardeii grasi se spala se curata de seminte si se taie cuburi. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca.

Pastele se fierb intr-o oala mare cu apa in care am adaugat 3-4 picaturi de ulei si o lingurita de sare. Se lasa sa fiarba Conform instructiunilor de pe ambalaj.

In timp ce fierb pastele, se pregateste sosul de ardei. Se
citeste mai mult...
Paste penne cu piept de pui si bacon

Paste penne cu piept de pui si bacon

Reteta cu paste pentru 4 portii

Ingrediente: 1 lingura de ulei de masline, 2 piepti de pui dezosati fara piele, 100g bacon taiat fasiute mici, 4 linguri de vin alb, 100g de mazare congelata, 5 lingurite de smantana, 250g de paste penne, sare si piper.
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj dupa care se clatesc cu un jet de apa rece si se lasa la scurs.


Intr-o tigaie de teflon se pune uleiul de masline la incalzit. Se pune in ulei pieptul de pui si se adauga si fasiile de bacon peste pui. Se lasa la foc iute 5 minute.
citeste mai mult...
Paste cu rosii cherry si masline

Paste cu rosii cherry si masline

Reteta de post pentru 4 portii

Ingrediente: 1 pachet de paste de 500g(penne), ½ kg de rosii cherry, 4 catei mari de usturoi, ½ ceapa, 3 linguri ulei de masline, 200g masline fara smaburi taiate, 1 lingura de busuioc proaspat tocat, sare, piper.



Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg si se trec printr-un jet de apa rece astfel incat sa nu se raceasca prea tare. Rosiile se taie in jumatati. Ceapa se toaca marunt.


Intr-o tigaie se incinge uleiul de masline si se adauga usturoiul. Se lasa 2-3 minute pana se rumeneste usor si se scoate. Se
citeste mai mult...
Piept de pui cu rosii si tagliatelle

Piept de pui cu rosii si tagliatelle

  Ingrediente: 1 piept de pui, 200g tagliatelle, 3 rosii, 4 catei de usturoi, 1 lingura de busuioc proaspat tocat, 2 linguri ulei de masline, sare si piper.   Pieptul de pui se spala, se condimenteaza si se pune la fript pe gratar. Intr-o cratita se pune apa cu 1 lingurita de sare si 3-4 picaturi de ulei.

Se adauga pastele(tagliatelle) si se fierb 10-15 minute. Se scot intr-o sita si se trec printr-un jet de apa in asa fel incat pastele sa nu se raceasca.

Intr-o tigaie se incalzesc 2 linguri de ulei de masline. Se adauga usturoiul si
citeste mai mult...
Paste spirale cu sunca

Paste spirale cu sunca

Reteta de paste pentru 2 portii

Ingrediente: 250g de sunca de Praga, 1 castravete verde, 1 ceapa, 1 ardei gras verde, 250g de paste spirale, 3 linguri de maioneza, sare, piper, 1 lingura de patrunjel proaspat tocat. 

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce au fiert se pun intr-o sita, se trec printr- un jet de apa rece si se lasa la scurs. 

Sunca se taie cubulete. Castravetele si ardeiul gras se taie tot cubulete. Ceapa se taie solzisori. Intr- un castron se amesteca toate ingredientele cu maioneza, se condimenteaza si se presara patrunjel tocat deasupra. Pastele spirale cu
citeste mai mult...
Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.