Retete cu peste si fructe de mare

Spaghetti cu scoici si pancetta

Spaghetti cu scoici si pancetta

Reteta italiana de paste pentru 4 persoane

Ingrediente: un pachet de paste spaghetti, 500g scoici(se gasesc in supermarchet proaspete pasteurizate), 100g pancetta(sau bacon afumat), 50ml ulei de masline, o cescuta de vin alb, 5 catei de usturoi, 2-3 linguri de smantana(optional), sare si piper, patrunjel verde.

Se pune apa la fiert intr-o oala mare si se fierb pastele conform indicatiilor de pe ambalaj.

Scoicile se curata de alge si se spala. Alegeti scoici pasteurizate pentru ca sunt destul de bine curatate. Usturoiul se curata si se toaca. Pancetta se taie fasiute subtiri.
citeste mai mult...
Fructe de mare cremoase pe pat de cartofi dulci

Fructe de mare cremoase pe pat de cartofi dulci

Reteta cu fructe de mare si cartofi dulci pentru 10 portii 

Ingrediente: 10 cartofi dulci lungi(se gasesc in supermarket), 250g file de merluciu, 250g fructe de mare amestecate, 400g macrou afumat, 1 cana de supa, 1 ceapa mare tocata marunt, 250ml smantana cu continut scazut de grasime, 1 lingura de mustar Djon, 250 ml branza Cheddar rasa, 60g malai, 1 lingura de marar proaspat tocat, 1 lingura de patrunjel proaspat tocat, ulei de masline, unt, sare de mare, piper negru.

Cartofii dulci se spala foarte bine pentru a ramane cu coaja. Se freaca apoi cu putin ulei de masline si se
citeste mai mult...
File de crap in aluat de bere

File de crap in aluat de bere

Reteta cu peste pentru 4 portii

Ingrediente: 650g file de crap, 150g de faina, 2 oua, 150ml bere, 2 linguri de ulei, sare, piper. 

Fileurile de crap se taie in 8 bucati. Se amesteca intr-un castron ouale, faina, berea, uleiul, sare si piperul pana se obtine aluatul de bere.

Se iau doua tigai si se incinge cate o lingura de ulei in fiecare tigaie. Se sareaza si se pipereaza pestele. Se tavaleste prin aluat si se prajeste in cele doua tigai aprox. 5 minute pana se rumeneste pe fiecare parte.

Se serveste alaturi de o portie de orez cu bobul lung, cu patrunjel verde tocat deasupra.
Se spune
citeste mai mult...
Barcute de avocado cu fructe de mare

Barcute de avocado cu fructe de mare

Reteta cu fructe de mare pentru 4 portii Ingrediente: 2 avocado, 3 fire de ceapa verde, 50g icre rosii, 1 punga coktail de fructe de mare congelate, ½ lamaie, 2 oua fierte, 1 lingura de maioneza, ulei de masline, sare, 1 grapefruit rosu.


Se spala avocado. Se sterge bine cu un prosop si se taie in doua jumatati pe lung. Se scot samburii si cu o lingura se scobeste pulpa.

Intr-un blender se pune ½ din pulpa scoasa, zeama de lamaie, 1 lingura cu ulei de masline, sarea si 1 lingura de maioneza. Se paseaza bine pana se obtine un sos.

Fructele
citeste mai mult...
Somon cu rozmarin

Somon cu rozmarin

Reteta cu peste pentru 4 portii  

Ingrediente: 2 bucati file de somon(aprox. 1kg), 2 legaturi de patrunjel, 2 legaturi de marar, 1 lamaie, 4 crengute de rozmarin, 1 lingura de ulei, piper, sare grunjoasa.


Verdeata se spala si se toaca marunt. Somonul se spala si se usuca folosind un servet curat. Se unge fileul cu ulei si se presara piper, patrunjel si marar tocat. Se pliaza in jumatate si se prinde cu scobitori ca sa nu se desfaca. Se procedeaza la fel si cu celalalt file. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se aseaza un strat gros de sare grunjoasa.
citeste mai mult...
Plachie de peste

Plachie de peste

Reteta cu peste pentru 4 portii 

Ingrediente: 1 kg de peste, 3 cepe mari, 7 catei de usturoi, 1 pahar cu vin alb, 1 cana cu suc de rosii, 2 foi de dafin, 3 linguri ulei de masline, sare, piper, patrunjel verde.

Pestele se curata, se spala, se taie in bucati si se sareaza. Ceapa se curata, se taie marunt si se inabusa in ulei si putina apa. Se scoate apoi si se pune intr-un vas termorezistent. Se face un pat de ceapa peste care se aseaza bucatile de peste, usturoiul taiat feliute si foile de dafin. Se toarna si vinul
citeste mai mult...
File de salau cu sos de ciupercute

File de salau cu sos de ciupercute

Reteta cu peste pentru 4 portii

Ingrediente: 4 bucati file de salau, 500g de ciuperci(champignon), 50g de unt, 1 lingura cu faina, 200g de smantana, 200ml de vina lab sec, 300g de cartofi mici, 1 lamaie, 2 morcovi, 1 telina, coriandru, rozmarin, sare, piper, patrunjel verde. 

Cartofii se curata, se spala si se pun la fiert intregi in apa cu sare.

Separat se spala si celelalte legume. Morcovii si telina se taie rondele foarte subtiri. Ciupercile se taie feliute. Fiecare bucata de peste se sareaza, se pipereaza si se condimenteaza cu mirodeniile pregatite(coriandru, rozmarin). Intr-un vas mare termorezistent cu capac,se aseaza
citeste mai mult...
File de salau cu sos de lamaie si busuioc

File de salau cu sos de lamaie si busuioc

Reteta cu peste pentru 4 portii.


Ingrediente: 4 cartofi medii, 4 bucati de fileu de salau, 5 linguri ulei de masline extravirgin, 1 lamaie, busuioc uscat, menta uscata, sare, piper, patrunjel proaspat tocat..


Cartofii se curata, se spala iar apoi se taie cubulete si se pun la fiert intr-o cratita. Se incinge gratarul. Se amesteca sucul de lamaie, sarea, piperul, uleiul, busuiocul. Se imparte sosul rezultat in doua. O parte se pune intr-un castron si se trec fileurile de salau prin el dupa care, acest sos se arunca. Se pune pestele pe gratar. Se intoarce salaul pe ambele parti. In 7-8
citeste mai mult...
Orez cu creveti

Orez cu creveti

Reteta cu fructe de mare pentru 4 portii

Ingrediente: 250g de orez cu bob lung sau basmati, 500g de creveti curatati, 3 linguri ulei de masline, 1 ceapa, 2 catei de usturoi, 500g de rosii, ½ ceasca de vin alb sau supa de legume, sare, piper.


Orezul se fierbe in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj.

Ceapa si usturoiul se toaca marunt. Rosiile se taie cubulete. Intr-o tigaie se incinge uleiul de masline si se pune la calit ceapa si usturoiul. Se adauga cubuletele de rosii, supa de legume sau vinul si se condimenteaza cu sare si piper. Cand
citeste mai mult...
Cod cu rosii si telina

Cod cu rosii si telina

Reteta cu peste pentru 2 persoane

Ingrediente: 500g file de cod, 3 rosii medii, 3 tulpini de telina, 100ml ulei de masline, 1 lamaie, sare, piper, 4-5 fire patrunjel verde.


Fileul de cod se curata, se spala si se sterge apoi cu servetele absorbante. Se stropeste cu suc de lamaie si se condimenteaza cu sare si piper.

Se incing 50 ml de ulei de masline intr-o tigaie si se rumeneste pestele pe toate partile. Rosiile se spala si se taie cubulete. Tulpinile de telina se spala si ele si se taie rondele. Tot in bucati se taie si fileurile de cod
citeste mai mult...
Peste rasol

Peste rasol

Reteta cu peste pentru 4 persoane


Ingrediente: 1 kg de peste, 1 morcov, 1 patrunjel radacina, 1 telina mica, 1 foaie de dafin, 3 cepe, 4-5 catei de usturoi(din care se face un mujdei), 5-6 cartofi, sare.

Se pune apa intr-o oala mare si se adauga morcovul, patrunjelul, telina, ceapa curatata si foaia de dafin. Se fierb 10 minute zarzavaturile si se adauga si bucatile de peste, spalate si curatate. Se fierb impreuna 5 minute la foc mic. Se lasa pestele sa se raceasca in zeama in care a fiert.

Separat se curata cartofii, se taie cuburi mari si se fierb.

Dupa
citeste mai mult...
Salau cu susan si sos de smantana cu ardei

Salau cu susan si sos de smantana cu ardei

Reteta cu peste pentru 4 portii


Ingrediente: 4 fileuri de salau, 1 lingurita de unt, 1 lingura de faina, 2 cani de lapte, 1 lingurita de boia, 3 catei de usturoi, 1 ceapa, cate 1/2 ardei grasrosu si galben taiat cubulete,  o lingurita de patrunjel, o lingurita de salvie, 120 g seminta de susan, 2 oua, 4 linguri de ulei, 2 linguri de smantana, sare si piper.


Sosul se pregateste astfel:

Se curata ceapa si se toaca marunt. Se topeste untul intr-o tigaie si se pune ceapa la calit. Dupa ce s-a aurit putin, se adauga faina, se amesteca repede si se
citeste mai mult...
Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.