Fructe de mare cremoase pe pat de cartofi dulci

4890 afisari | 04 Feb 2013
Mihaela N
 
Fructe de mare cremoase pe pat de cartofi dulci 1
Reteta cu fructe de mare si cartofi dulci pentru 10 portii 

Ingrediente: 10 cartofi dulci lungi(se gasesc in supermarket), 250g file de merluciu, 250g fructe de mare amestecate, 400g macrou afumat, 1 cana de supa, 1 ceapa mare tocata marunt, 250ml smantana cu continut scazut de grasime, 1 lingura de mustar Djon, 250 ml branza Cheddar rasa, 60g malai, 1 lingura de marar proaspat tocat, 1 lingura de patrunjel proaspat tocat, ulei de masline, unt, sare de mare, piper negru.

Cartofii dulci se spala foarte bine pentru a ramane cu coaja. Se freaca apoi cu putin ulei de masline si se presara peste ei un praf de sare grunjoasa. Se baga apoi la cuptor pe hartie de copt la 190 de grade, pentru 30- 40 de minute. Se scot din cuptor si se lasa un pic la racit. Apoi, se taie un capac subtire, in lungul cartofului, se face o scobitura, astfel incat sa poata fi asezat pe un patou. Se unge cu unt topit partea interioara a fiecarui cartof(scobitura) si se pun in cuptor pentru a se mentine calzi.

Macroul afumat se curata bine de oase.Intr-o cratita, se amesteca merluciu, fructele de mare, macroul si supa. Se pune cratita pe foc si se fierbe timp de 4-5 minute pana cand merluciu este facut.

Intr-o tigaie se incalzeste 1 lingura de ulei de masline si se soteaza ceapa. Se adauga apoi in cratita. Se amesteca mustarul, malaiul, smantana si se adauga amestecul peste fructele de mare si peste. Se pune cratita din nou pe foc si se amesteca continu pana ce compozitia are o consistenta cremoasa.

In final se amesteca branza cu verdeturile tocate(mararul si patrunjelul) si se adauga in cratita. Cu acesta crema delicioasa de fructe de mare si peste, se umple fiecare jumatate de cartof dulce si se serveste.

Cartofii cu fructele de mare cremoase se servesc calzi si se consuma cu tot cu coaja.

Cartoful dulce isi are originea in America Centrala, are un gust cu totul special si este o sursa importanta de vitamina A si minerale.

Foto: aurafood.net

 
Alte articole din RETETE CU PESTE SI FRUCTE DE MARE
Spaghetti cu scoici si pancetta

Spaghetti cu scoici si pancetta

Reteta italiana de paste pentru 4 persoane Ingrediente: un pachet d ...

File de crap in aluat de bere

File de crap in aluat de bere

Reteta cu peste pentru 4 portiiIngrediente: 650g file de crap, 150g de faina, 2 oua, 150ml bere, 2 linguri de ulei, sare, piper. ...

Barcute de avocado cu fructe de mare

Barcute de avocado cu fructe de mare

Reteta cu fructe de mare pentru 4 portii Ingrediente: 2 avocado, 3 fire de ceapa verde, 50g icre rosii, 1 punga coktail de fr ...

Somon cu rozmarin

Somon cu rozmarin

Reteta cu peste pentru 4 portii  Ingrediente: 2 bucati file de somon(aprox. 1kg), 2 legaturi de pa ...

COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza

COMENTARIUL TAU

02CB1
0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Trimite

* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.