Salau cu susan si sos de smantana cu ardei
Reteta cu peste pentru 4 portii
Ingrediente: 4 fileuri de salau, 1 lingurita de unt, 1 lingura de faina, 2 cani de lapte, 1 lingurita de boia, 3 catei de usturoi, 1 ceapa, cate 1/2 ardei grasrosu si galben taiat cubulete, o lingurita de patrunjel, o lingurita de salvie, 120 g seminta de susan, 2 oua, 4 linguri de ulei, 2 linguri de smantana, sare si piper.
Sosul se pregateste astfel:
Se curata ceapa si se toaca marunt. Se topeste untul intr-o tigaie si se pune ceapa la calit. Dupa ce s-a aurit putin, se adauga faina, se amesteca repede si se adauga laptele amestecand continuu ca la ciulama. Dupa ce s-a omogenizat faina cu laptele se adauga ardeiul gras taiat cubulete si se lasa la foc mic. Dupa ce au fiert ardeii, se adauga boiaua si salvia, patrunjelul si smantana. Se lasa sosul deoparte la cald pana se pregateste pestele.
Pestele se spala si se taie fiecare file in doua jumatati. Se bat ouale bine si se trece fiecare bucat de peste prin ou si susan, dupa care se pune la prajit un ulei incins. Se rumenesc fileurile de peste pe ambele parti, dupa care se scot pe servetele de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei. Se serveste la masa fiecare portie de peste cu susan, cu broccoli fiert si sosul de smantana cu ardei pus separat intr-un bol.
Ingrediente: 4 fileuri de salau, 1 lingurita de unt, 1 lingura de faina, 2 cani de lapte, 1 lingurita de boia, 3 catei de usturoi, 1 ceapa, cate 1/2 ardei grasrosu si galben taiat cubulete, o lingurita de patrunjel, o lingurita de salvie, 120 g seminta de susan, 2 oua, 4 linguri de ulei, 2 linguri de smantana, sare si piper.
Sosul se pregateste astfel:
Se curata ceapa si se toaca marunt. Se topeste untul intr-o tigaie si se pune ceapa la calit. Dupa ce s-a aurit putin, se adauga faina, se amesteca repede si se adauga laptele amestecand continuu ca la ciulama. Dupa ce s-a omogenizat faina cu laptele se adauga ardeiul gras taiat cubulete si se lasa la foc mic. Dupa ce au fiert ardeii, se adauga boiaua si salvia, patrunjelul si smantana. Se lasa sosul deoparte la cald pana se pregateste pestele.
Pestele se spala si se taie fiecare file in doua jumatati. Se bat ouale bine si se trece fiecare bucat de peste prin ou si susan, dupa care se pune la prajit un ulei incins. Se rumenesc fileurile de peste pe ambele parti, dupa care se scot pe servetele de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei. Se serveste la masa fiecare portie de peste cu susan, cu broccoli fiert si sosul de smantana cu ardei pus separat intr-un bol.
Citeşte mai multe despre:
file de salau, fileurile de peste, peste, sos de smantana, pestele, reteta cu peste
Alte articole din RETETE CU PESTE SI FRUCTE DE MARE
Spaghetti cu scoici si pancetta
Reteta italiana de paste pentru 4 persoane Ingrediente: un pachet d ...
Fructe de mare cremoase pe pat de cartofi dulci
Reteta cu fructe de mare si cartofi dulci pentru 10 portii Ingrediente: 10 cartofi dulci lungi(se gasesc in ...
File de crap in aluat de bere
Reteta cu peste pentru 4 portiiIngrediente: 650g file de crap, 150g de faina, 2 oua, 150ml bere, 2 linguri de ulei, sare, piper. ...
Barcute de avocado cu fructe de mare
Reteta cu fructe de mare pentru 4 portii Ingrediente: 2 avocado, 3 fire de ceapa verde, 50g icre rosii, 1 punga coktail de fr ...
COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza
COMENTARIUL TAU
* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate
- Top citiri
- Top recomandari
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.