Retete cu peste si fructe de mare

Peste alb in sos picant

Peste alb in sos picant

Reteta cu peste pentru 4 persoane

Ingrediente: 4 fileuri de peste alb(cod, merluciu, etc), 50g de boabe de mustar, 2 linguri de mustar cu hrean, 10 masline verzi fara samburi, 50g de alune de padure, 1 ceasca de vin alb, 5 linguri de ulei de masline, piper colorat, sare, frunze verzi de salvie si patrunjel.

Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajesc fileurile de peste pe ambele parti. Se scot apoi pe servetele. Se incing in alta tigaie 2 linguri de ulei si se prajesc alunele sfaramate, boabele de mustar, maslinel, sarea si piperul. Intr-un bol se amesteca mustarul cu
citeste mai mult...
Midii in sos alb

Midii in sos alb

Reteta pentru 3 portii
 
Ingrediente: 500g midii, 50g de unt, 3 catei de usturoi, ½ ceasca de vin alb, 1 ceasca de smantana, 3 linguri de coniac, 7-8 frunze de busuioc, 2 linguri de marar tocat, sare si piper.



 
 
Intr-o tigaie se pune untul la incins. Se adauga midiile, se trag in unt 3-4 minute si se stinge cu vin. Se lasa pe foc 5 minute dupa care se pune si coniacul. Se mai lasa cateva minute si se adauga si smantana si uturoiul pisat. Busuiocul se toaca si impreuna cu mararul se adauga in sosul midiilor. Se potriveste sosul de
citeste mai mult...
Pastrav Meuniere

Pastrav Meuniere

 
Reteta cu peste pentru 4 persoane
Ingrediente: 4 pastravi medii, 2 lamai, 1 pachet de unt, faina, sare, piper, 2 legaturi de patrunjel proaspat.
Pastravii se curata si se spala, iar apoi se pun pe niste prosoape absorbante. Se rade cu curatatorul coaja de la ½ lamaie.



Se stoarce sucul de la jumatatea de lamaie si se stropesc pestii si pe exterior si pe interior. Cealalta lamaie se taie in felii, pe lung.
Pastravii se sareaza si se pipereaza bine, iar apoi se tavalesc prin faina. La prajitul pestilor se vor folosi doua tigai. Se imparte pachetul de unt in doua, cate o jumatate
citeste mai mult...
Pastrav inabusit in folie la cuptor

Pastrav inabusit in folie la cuptor

 
Pentru 4 persoane


Ingrediente: 4 pastravi potriviti, 1 capatana de usturoi, 1 ceasca de vin alb, 1 lamaie mare, 2 morcovi, 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras galben, 1 ardei gras verde, 4 linguri de ulei de masline, 2 cepe, sare, piper.



 
 
Pestele se curata si se spala. Usturoiul se curata. Morcovii se curata si se taie rondele. Ardeii se spala, se curata si se taie fasiute subtiri. Ceapa se curata si se taie solzisori. Lamaia se spala si se taie feliute. Usturoiul se piseaza bine si se amesteca cu uleiul si vinul.
 
Se pregatesc patru folii de aluminiu, o folie pentru fiecare
citeste mai mult...
Somon cu spanac si ciuperci

Somon cu spanac si ciuperci

Reteta pentru 4 persoane


Ingrediente: 3-4 fileuri de somon,1 punga de spanac congelat, 1 punga de ciuperci congelate, 1 ardei iute verde, 1 ceapa, 3 linguri de ulei de ulei de masline extravirgin, 3-4 linguri de sos dulce- acrisor, sare.



 
Pentru sosul dulce-acrisor: 1/3 cana de otet, ½ cana cu zahar, 2 linguri mari cu bulion sau sos de rosii, 1 lingura de ulei si 2 lingurite de amidon alimentar amestecat cu putina apa.
Pestele se spala si se aseaza pe prosoape absorbante.
Intr-o tava dreptunghiulara se pune un strat de spanac(spanacul congelat). Se desface punga de ciuperci si se imprastie deasupra peste spanac.
citeste mai mult...
Fileuri de salau in crusta de alune cu salata de telina

Fileuri de salau in crusta de alune cu salata de telina

Reteta pentru 4 persoane

 

Ingrediente: 4 bucati file de salau mai mari, 150g de alune, 2 teline medii, 1 mar, 1 salata verde, 3 oua, 1 ceasca de faina, 150ml de ulei de masline, 1 lamaie galbena, 1 lamaie verde(limette)1 lingurita de seminte de coriandru, sare si peper.



 
 
Fileurile de salau se spala si se sterg bine cu prosoape absorbante de hartie. Se presara sare si piper pe ambele parti, apoi se trece fiecare bucata prin faina.
Intr-un castron se bat ouale si se amesteca cu faina ramasa si cu alunele sfaramate. Bucatile de file se trec prin acest amestec dupa care
citeste mai mult...
Creveti marinati la gratar pe pat de salata verde si ruccola

Creveti marinati la gratar pe pat de salata verde si ruccola

 
Ingrediente: o salata verde, 1 mana de ruccola, 1 legatura de ceapa verde,2 rosii, 1 lamaie, 1kg de creveti curatati, 4 catei de usturoi zdrobit, 6 linguri de ulei de masline, 4 linguri de sos de rosii, 1 lingura de busuioc proaspat tocat, ½ lingurita de sare, 1 varf de lingurita de piper, 2-3 felii de lamaie verde(limette).



 
 
Intr-un bol se pune salata verde spalata, scursa bine si rupta fasii. Se adauga rosiile taiate felii. Ceapa verde se toaca marunt si se adauga si ea in bol. Se adauga si ruccola spalata si uscata. Se stropeste salata cu 2 linguri de
citeste mai mult...
Salau cu rosii la cuptor

Salau cu rosii la cuptor

Reteta pentru 4 persoane
Ingrediente: 2 pesti salau(se poate inlocui salaul cu pastrav sau somn), ulei de masline extravirgin, 1 capatana de usturoi, 1 ceasca de vin alb, 1 lamaie, 1 ceasca de sos de rosii, rosii, sare, piper, patrunjel verde tocat.



 
 
Se curata salaul, se cresteaza fiecare peste iar in crestaturi se baga felii de lamaie. Se sareaza, se pipereaza, se pun intr-un vas termorezistent si se ung cu ulei de masline. Se curata usturoiul, se zdrobeste bine si se preasara deasupra pestilor, dupa care se da la cuptor.
Se lasa 10 minute in cuptor, se scoate si se pun deasupra
citeste mai mult...
Ton la cuptor cu legume

Ton la cuptor cu legume

 
Ingrediente: 1 ton de 1,5 kg, ½ kg de cartofi, 3 ardei grasi, 1 capatana de usturoi, 4 rosii, rozmarin, patrunjel, 3 linguri de ulei de masline, sare, piper.
 
Cartofii se curata si se taie cuburi. Ardeii se curata si se taie si ei cubulete. Rosiile se spala, se decojesc si se taie in sferturi.



 
Intr-o tava se aseaza legumele, cateii de usturoi curatati, si tonul curatat si crestat. Se stropeste totul cu uleiul de masline si se mai adauga 1 ceasca de apa. Se condimenteaza cu sare si piper. Se adauga in tava si rozmarinul si se da la cuptor
citeste mai mult...
Peste alb marinat la gratar

Peste alb marinat la gratar

Ingrediente: 4 bucati file de peste alb(salau, pangasius, cod,etc), 1 lingurita de miere, 3 linguri de vin alb, 2 linguri de mustar, 2 linguri de ulei, sare si piper.
Intr-un castron se amesteca bine mierea, vinul, mustarul, uleiul, sarea si piperul. Se ung fileurile de peste pe o parte si se pun la fript pe gratar.



 Se frig aprox 5 minute dupa care se ung si partea de deasupra si se intorc. Se mai frig  inca 5-6 minute. Se servesc imediat ce au fost luate de pe gratar cu garnitura de legume sau cu salata verde.
Aceasta reteta de marinata se poate
citeste mai mult...
File de pastrav la cuptor pe pat de legume

File de pastrav la cuptor pe pat de legume

 
Ingrediente: 4 fileuri de pastrav, 2 morcovi, 2 cartofi, 1 ceapa, 1 ardei capia, 5-6 catei de usturoi, 3 linguri ulei de masline, 3 linguri de vin, 3 linguri de apa, 1 lingura de patrunjel verde tocat, sare si piper.



 
 
Morcovii si cartofii se taie rondele, ceapa se taie solzisori, ardeiul se taie si el rondele. Se aseaza legumele intr-o tava pentru cuptor. Se aduga si usturoiul tocat. Se aseaza pe patul de legume, fileurile de pastrav condimentate cu sare si piper. Se amesteca uleiul de masline cu vinul si apa si se toarna peste peste legume si peste. Se
citeste mai mult...
Peste la cuptor cu rosii si chorizo

Peste la cuptor cu rosii si chorizo

Ingrediente: 1 peste mare(dorada, salau, pastrav), 1 morcov, 1 ceapa, 4-5 catei de usturoi, 3-4 felii de lamaie, 200g chorizo, 7-8 rosii cherry, 3 linguri de ulei de masline, sare, piper. Pestele se curata si se spala bine sub jet de apa rece. Se tamponeaza bine cu un prosop de hartie pentru a-i absorbi apa.



Se fac crestaturi pe una din parti si in fiecare crestatura se baga felii de chorizo. Morcovul se taie rondele. Ceapa se taie solzisori. Rosiile se taie in jumatati. Intr-o tava ovala se pune uleiul si se intinde pe toata suprafata tavii. Se face un pat
citeste mai mult...
Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.