Somon cu spanac si ciuperci

4309 afisari | 30 Decembrie 2009
Vanessa
 
Somon cu spanac si ciuperci 1
  •  1
Reteta pentru 4 persoane
Ingrediente: 3-4 fileuri de somon,1 punga de spanac congelat, 1 punga de ciuperci congelate, 1 ardei iute verde, 1 ceapa, 3 linguri de ulei de ulei de masline extravirgin, 3-4 linguri de sos dulce- acrisor, sare.

 

Pentru sosul dulce-acrisor: 1/3 cana de otet, ½ cana cu zahar, 2 linguri mari cu bulion sau sos de rosii, 1 lingura de ulei si 2 lingurite de amidon alimentar amestecat cu putina apa.

Pestele se spala si se aseaza pe prosoape absorbante.
Intr-o tava dreptunghiulara se pune un strat de spanac(spanacul congelat). Se desface punga de ciuperci si se imprastie deasupra peste spanac. Se spala si se curata de seminte un ardei iute verde. Se toaca marunt si se aseaza peste ciuperci. Se curata o ceapa si se toaca marunt. Se imprastie si ea in tava. Se stropesc ingredientele cu 3 linguri de ulei de masline. Se aseaza peste ingrediente fileurile de somon. Pe fiecare file de somon se pune o lingura cu varf de sos dulce- acrisor. Se presara busuioc uscat, praf de usturoi si putina sare. Se da la cuptor 40 de minute, acoperindu-se tava cu o alta tava sau cu folie de aluminiu. Somonul se aseaza pe farfurie alaturi de spanacul cu ciuperci.

 

Sosul dulce acrisor se prepara astfel: intr-o craticioara se amesteca sosul de rosii sau bulionul cu zaharul, otetul si apa. Craticioara se pune la foc. Se adauga si amidonul si se amesteca continuu pana se ingroasa. La sfarsit se adauga uleiul si se amesteca.

{youtube}nqyfJwx3KB8{/youtube}

 


 
Alte articole din RETETE CU PESTE SI FRUCTE DE MARE
Spaghetti cu scoici si pancetta

Spaghetti cu scoici si pancetta

Reteta italiana de paste pentru 4 persoane Ingrediente: un pachet d ...

Fructe de mare cremoase pe pat de cartofi dulci

Fructe de mare cremoase pe pat de cartofi dulci

Reteta cu fructe de mare si cartofi dulci pentru 10 portii Ingrediente: 10 cartofi dulci lungi(se gasesc in ...

File de crap in aluat de bere

File de crap in aluat de bere

Reteta cu peste pentru 4 portiiIngrediente: 650g file de crap, 150g de faina, 2 oua, 150ml bere, 2 linguri de ulei, sare, piper. ...

Barcute de avocado cu fructe de mare

Barcute de avocado cu fructe de mare

Reteta cu fructe de mare pentru 4 portii Ingrediente: 2 avocado, 3 fire de ceapa verde, 50g icre rosii, 1 punga coktail de fr ...

COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza

COMENTARIUL TAU

03A0E
0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Trimite

* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.