Retete cu peste si fructe de mare

Midii rasol

Midii rasol

Ingrediente: 1 kg de midii proaspete, 3 catei de usturoi, 1 ceapa, 1 lingurita de cimbru, 1 legatura de patrunjel verde, 1 lamaie, cateva bucati de arpagic, 1 ceasca vin alb.



 
 
 
Se pun la fiert midiile in vin cu ceapa tocata, usturoiul, cimbru, arpagicul. Cand cochiliile s-au deschis, se scot midiile cu o spumiera, se pun intr-un castron adanc si se toarna cu lingura zeama din cea de la fiert. Se toaca patrunjelul si se stoarce lamaia. Midiile se servesc cu zeama de lamaie si patrunjel verde.
citeste mai mult...
File de salau cu sos tartar

File de salau cu sos tartar

 
Ingrediente: 1 galbenus,aprox.150 ml de ulei de masline, 1 ceapa mica, 1 lingurita de mustar, sucul de la 1 lamaie, 1 castravete murat, 4 linguri de patrunjel tocat, 4 lingurite de capere tocate, 1 ou fiert tare, 1 catel mare de usturoi, 6 cartofi mari, 1 kg de file de salau, 1 fir de rozmarin, 4 linguri de faina,150 ml de apa, sare, piper.



 
 
 
 
Se pregateste sosul tartar astfel: Galbenusul se amesteca cu mustar, sare, piper si o lingurita de suc de lamaie. Se adauga treptat ulei, ca la maioneza, pana se obtine o pasta cremoasa. In aceasta pasta se
citeste mai mult...
Somon cu cartofi natur si sos de marar cu usturoi

Somon cu cartofi natur si sos de marar cu usturoi

Ingrediente: 4 medalioane de somon, 3 linguri ulei de masline, 1 kg de cartofi, 1 legatura de marar, 1 capatana de usturoi,1 lingura de faina, 1 ceasca de apa, sare, piper.
Intr-o tigaie de teflon se incinge 1 lingurita de ulei de masline. Medalioanele de somon se spala,se absoarbe apa din ele si se pudreaza cu sare si piper. Se pun la fript in uleiul incins si se acopera cu un capac.Se scot cand s-au rumenit frumos pe ambele parti.



 
 
Cartofii se taie in cuburi mari si se pun la fiert.
Separat se pune intr- o craticioara restul de ulei si se
citeste mai mult...
Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.