File de salau cu sos de ciupercute
Reteta cu peste pentru 4 portii
Ingrediente: 4 bucati file de salau, 500g de ciuperci(champignon), 50g de unt, 1 lingura cu faina, 200g de smantana, 200ml de vina lab sec, 300g de cartofi mici, 1 lamaie, 2 morcovi, 1 telina, coriandru, rozmarin, sare, piper, patrunjel verde.
Cartofii se curata, se spala si se pun la fiert intregi in apa cu sare.
Separat se spala si celelalte legume. Morcovii si telina se taie rondele foarte subtiri. Ciupercile se taie feliute. Fiecare bucata de peste se sareaza, se pipereaza si se condimenteaza cu mirodeniile pregatite(coriandru, rozmarin). Intr-un vas mare termorezistent cu capac,se aseaza fileurile de salau, se acopera cu felii de legume si felii de lamaie fiecare file si se adauga in vas ½ din cantitatea de vin. Se pune capacul si se baga la cuptor pentru 20 de minute.
Separat se prepara sosul de ciupercute. Intr-o tigaie, se trag in unt ciupercile taiate feliute. Se adauga faina si se subtiaza sosul cu smantana si vinul ramas. Se mai lasa sa dea un clocot- doua si se opreste focul.
Se aseaza pe farfurie salaul alaturi de sosul de ciupercute si cartofii natur. Se decoreaza cu patrunjel verde.
Foto: theweekendchef.com.my
Ingrediente: 4 bucati file de salau, 500g de ciuperci(champignon), 50g de unt, 1 lingura cu faina, 200g de smantana, 200ml de vina lab sec, 300g de cartofi mici, 1 lamaie, 2 morcovi, 1 telina, coriandru, rozmarin, sare, piper, patrunjel verde.
Cartofii se curata, se spala si se pun la fiert intregi in apa cu sare.
Separat se spala si celelalte legume. Morcovii si telina se taie rondele foarte subtiri. Ciupercile se taie feliute. Fiecare bucata de peste se sareaza, se pipereaza si se condimenteaza cu mirodeniile pregatite(coriandru, rozmarin). Intr-un vas mare termorezistent cu capac,se aseaza fileurile de salau, se acopera cu felii de legume si felii de lamaie fiecare file si se adauga in vas ½ din cantitatea de vin. Se pune capacul si se baga la cuptor pentru 20 de minute.
Separat se prepara sosul de ciupercute. Intr-o tigaie, se trag in unt ciupercile taiate feliute. Se adauga faina si se subtiaza sosul cu smantana si vinul ramas. Se mai lasa sa dea un clocot- doua si se opreste focul.
Se aseaza pe farfurie salaul alaturi de sosul de ciupercute si cartofii natur. Se decoreaza cu patrunjel verde.
Foto: theweekendchef.com.my
Citeşte mai multe despre:
file de salau cu sos de ciupercute, reteta cu peste, salau, ciuperci, rozmarin, sos de ciupercute
Alte articole din RETETE CU PESTE SI FRUCTE DE MARE
Spaghetti cu scoici si pancetta
Reteta italiana de paste pentru 4 persoane Ingrediente: un pachet d ...
Fructe de mare cremoase pe pat de cartofi dulci
Reteta cu fructe de mare si cartofi dulci pentru 10 portii Ingrediente: 10 cartofi dulci lungi(se gasesc in ...
File de crap in aluat de bere
Reteta cu peste pentru 4 portiiIngrediente: 650g file de crap, 150g de faina, 2 oua, 150ml bere, 2 linguri de ulei, sare, piper. ...
Barcute de avocado cu fructe de mare
Reteta cu fructe de mare pentru 4 portii Ingrediente: 2 avocado, 3 fire de ceapa verde, 50g icre rosii, 1 punga coktail de fr ...
COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza
COMENTARIUL TAU
* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate
- Top citiri
- Top recomandari
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.