Retete supe si ciorbe
Ciorba de loboda cu ceapa verde
Ingrediente: 1 ½ apa, 500ml bors, 5legaturi de loboda, 1 legatura de ceapa verde(cam 4 fire), 1 morcov, 1 radacina de patrunjel, 2 linguri de orez, ½ legatura de marar, ½ legatura de patrunjel, ½ legatura de leustean, 3 linguri de ulei, sare, piper, 1 ou.Se curata radacinoasele, se spala si dau pe razatoare. Ceapa verde se curata si se toaca. Intr-o oala de ciorba se pune uleiul si se adauga zarzavatul ras si ceapa verde. Se inabusa putin si se adauga apa si sarea. Se lasa sa fiarba 10 minute si se adauga si orezul. Cand orezul este citeste mai mult...
Bors de primavara cu urzici
Reteta pentru 4 portiiIngrediente: 1l de apa, 500ml de bors, 1 ceapa, 1 lingura de orez, 1 varf de lingurita de boia dulce, 2 linguri de ulei, 1 ou, 2 farfurii adanci cu frunzele urzicilor, sare, piper.
Ceapa se curata, se spala si se inabusa in ulei si putina apa. Se adauga boiaua si sarea si se pune un litru de apa. Dupa ce da un clocot se pune orezul si urzicile bine spalate, oparite si tocate marunt. Se lasa sa fiarba la foc mic pana ce orezul este aproape gata(nu se fierb mult urzicile pentru a-si pastra proprietatile nutritive). citeste mai mult...
Supa- crema de urzici
Reteta pentru 4 portiiIngrediente: 1 kg de urzici, 2 cepe, 1 cartof mai mare, 1 telina mica, 1 radacina de patrunjel, 2 linguri de ulei, 2 linguri de smantana, 2 catei de usturoi, 1 ceasca cu lapte, sare, piper.
Cartoful, telina si radacina de patrunjel se spala si se curata. Urzicile se curata si se spala in apa rece dupa care se pun la fiert impreuna cu cartoful, patrunjelul si telina ½ de ora. Se strecoara apoi si se lasa legumele sa se scurga. Din supa in care au fiert se pastreaza trei cani. Intr-o oala se pune uleiul si citeste mai mult...
Ciorba cu porumb, ciuperci si dovlecei
Reteta de ciorba pentru 6 portiiIngrediente: 2 l supa de legume(sau apa), 1 dovlecel, 1 cana de boabe de porumb fiert, 5 ciuperci proaspete, 1 morcov, 3 cartofi, 4 linguri de ceapa verde tocata, 3 rosii, 1 radacina mica de patrunjel, 1 telina mica, 2 linguri de unt, 2 linguri de smantana, patrunjel verde tocat, sare, piper.
Morcovul, telina si radacina de patrunjel, se curata, se spala, se dau pe razatoare si se pun la calit intr-o tigaie in untul incins. Se adauga ceapa verde tocata, se mai calesc putin si se dau deoparte.
Se spala ciupercile si se taie feliute. citeste mai mult...
Supa mozaic
Reteta pentru 6 portiiIngrediente: 1,5 l de apa, 850g rosii, 2 morcovi medii, 1 radacina de patrunjel, 1 ceapa, 2 ardei grasi, ½ lingurita de faina, 2 linguri de ulei, 2 linguri de orez, sare, verdeata tocata(marar, patrunjel, leustean).
Rosiile se spala, se taie felii subtiri si se pun la fiert in ½ l de apa. Dupa ce au fiert bine, se trec prin sita si se separa semintele si pielitele.
Separat, intr-o oala se pune 1l de apa la fiert. Se curata morcovul, radacina de patrunjel si ceapa, se spala, se taie marunt si se pun la fiert in citeste mai mult...
Bors de legume cu taitei
Reteta pentru 4 persoaneIngrediente: 2 morcovi, 1 radacina de patrunjel, 1 pastarnac, 1 telina, 1 ardei gras, 2 cepe, 3 rosii, 1 cana de iaurt, 2 colacei de taitei, ½ legatura de patrunjel, 1 legatura de leustean.
Se curata toate legumele( fara rosii), se taie cubulete si se pun la fiert cu apa. Se lasa 20 de minute si se adauga si rosiile tocate. Dupa alte 20 de minute, se adauga in ciorba borsul. Se lasa 15 minute si se pun si taiteii fierti in apa cu sare separat. La sfarsit se potriveste borsul de sare si se presara verdeata tocata. La masa, citeste mai mult...
Supa de chimen cu ciuperci
Reteta de supa pentru 8 portiiIngrediente: 1 lingura de seminte de chimen, 2 morcovi, 2 cepe, 500g ciuperci proaspete, 1 lingura de faina, 3 linguri de ulei, 1 lingura de marar verde proaspat tocat, sare si piper.
Se pune uleiul in oala si se adauga semintele de chimen la prajit. Se adauga si faina pentru a se rumeni putin fara sa se rumeneasca. Ceapa se curata si se toaca marunt, morcovii se dau pe razatoare si se adauga in oala. Se trag si legumele putin in ulei si se toarna in oala 2 l de apa calda. Se amesteca repede citeste mai mult...
Ciorba cu pleurotus, legume si paste
Reteta de ciorba pentru 12 persoaneIngrediente: 1 caserola de ciuperci pleurotus(aprox 500g), 2 cepe medii, 2 morcovi, 1 dovlecel, 1 fir de praz, 1 pastarnac, 50g de paste(spirale), 1l de bors proaspat, ½ legatura de patrunjel, 4-5 linguri de ulei, 1 legatura de leusteana, sare, piper.
Ciupercile se spala si se taie in felii groase de 1cm.
Se curata morcovul, pastarnacul, prazul si dovlecelul si apoi se taie in felii.
Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt.
Se pun la fiert doi litri de apa cu sare si cand incepe sa clocoteasca se pun ceapa, pastranacul, morcovul si prazul. Se citeste mai mult...
Ciorba radauteana
Ingrediente: 1 gaina potrivita(preferabil de casa fiindca este mai gustoasa), 1 punga de piept de pui, 2 morcovi, 2 radacini de pastarnac, 2 radacini de patrunjel, 2 radacini de telina, 5-6 catei de usturoi, 2-3 linguri de otet, ½ kg de smantana, ½ kg de iaurt gras, 3-4 galbenusuri, sare si piper.Intr-o oala mare se pune la fiert gaina transata si spalata si pieptul de pui. Se adauga apoi in oala, morcovul, radacinile de patrunjel, radacinile de telina, radacinile de pastarnac. Cand carnea este fiarta se pun cateii de usturoi si 2-3 linguri de otet. Se lasa ciorba sa citeste mai mult...
Supa de conopida cu ceapa
Reteta pentru 8 portiiIngrediente: 1,5 l de apa, 5 cepe mijlocii, 1 conopida mica(aprox. 500g), 3 linguri de unt, 3 linguri de faina, 1 pahar de vin alb sec, 1 lingurita de zahar, 3 linguri de pasta de tomate, 100g de branza sau cascaval, ½ franzela, sare si piper, 1 legatura de patrunjel proaspat.
Conopida se spala, se curate si se desface buchetele. Ceapa se curata si se taie rondele. Se pun la fiert 1,5 de apa.
Intr-o oala se incalzeste untul. Se caleste putin ceapa, conopida si se stinge cu apa fierbinte.Se fierbe supa la foc mic. Se dizolva faina, citeste mai mult...
Supa de rosii cu galuste de gris
Reteta pentru 8 portiiIngrediente: 1,5 kg de rosii, 2 morcovi mici, 2 cepe potrivite, 1 pastarnac, 1 telina mica, 1 ardei, 2 cartofi, 2 oua, 7-8 linguri de gris, 3 linguri de ulei, 1 lingura de zahar, 1 legatura de patrunjel proaspat, sare, piper.
Rosiile se spala, se oparesc , se decojesc si se paseaza prin sita. Se fierbe sucul de rosii impreuna cu zaharul la foc mic. Legumele se spala, se curate si se pun la fiert intregi in doi litri de apa, incepand cu radacinoasele si terminand cu ceapa si ardeiul care se pun putin mai tarziu in citeste mai mult...
Ciorba de praz taraneasca
Reteta de post pentru 12 portiiIngrediente: 1 kg de praz, 4 cartofi, 3 cepe, 5 ciuperci proaspete, 2 morcovi, 1 pastarnac, 1 radacina de patrunjel, 2 linguri de orez, 5 linguri de ulei, 1 cana de zeama de varza murata, 1 legatura de leustean, sare si piper.
Intr-o oala cu 3l de apa fierbinte se pun la fiert morcovii, pastranacul, radacina de patrunjel taiate cubulete, ciupercile taiate feliute, cartofii taiati cuburi mari si cepele tocate marunt.
Se curata prazul si se taie inele subtiri. Se pune intr-o tigaie uleiul si putina apa si se inabusa prazul. Se adauga apoi in citeste mai mult...
- Top citiri
- Top recomandari
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.