Ciorba cu pleurotus, legume si paste
Reteta de ciorba pentru 12 persoane
Ingrediente: 1 caserola de ciuperci pleurotus(aprox 500g), 2 cepe medii, 2 morcovi, 1 dovlecel, 1 fir de praz, 1 pastarnac, 50g de paste(spirale), 1l de bors proaspat, ½ legatura de patrunjel, 4-5 linguri de ulei, 1 legatura de leusteana, sare, piper.
Ciupercile se spala si se taie in felii groase de 1cm.
Se curata morcovul, pastarnacul, prazul si dovlecelul si apoi se taie in felii.
Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt.
Se pun la fiert doi litri de apa cu sare si cand incepe sa clocoteasca se pun ceapa, pastranacul, morcovul si prazul. Se lasa sa fiarba 20 de minute dupa care se adauga dovlecelul, ciupercile pleurotus, pastele si uleiul. Cand s-au fiert toate ingredientele, se adauga si borsul cald (fiert in prealabil) si se mai lasa sa dea ciorba in doua clocote. Se stinge focul si se pune in ciorba verdeata tocata.
Este o ciorba care se poate consuma si in zilele de post. Se poate manca atat calda cat si rece.
Ingrediente: 1 caserola de ciuperci pleurotus(aprox 500g), 2 cepe medii, 2 morcovi, 1 dovlecel, 1 fir de praz, 1 pastarnac, 50g de paste(spirale), 1l de bors proaspat, ½ legatura de patrunjel, 4-5 linguri de ulei, 1 legatura de leusteana, sare, piper.
Ciupercile se spala si se taie in felii groase de 1cm.
Se curata morcovul, pastarnacul, prazul si dovlecelul si apoi se taie in felii.
Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt.
Se pun la fiert doi litri de apa cu sare si cand incepe sa clocoteasca se pun ceapa, pastranacul, morcovul si prazul. Se lasa sa fiarba 20 de minute dupa care se adauga dovlecelul, ciupercile pleurotus, pastele si uleiul. Cand s-au fiert toate ingredientele, se adauga si borsul cald (fiert in prealabil) si se mai lasa sa dea ciorba in doua clocote. Se stinge focul si se pune in ciorba verdeata tocata.
Este o ciorba care se poate consuma si in zilele de post. Se poate manca atat calda cat si rece.
Citeşte mai multe despre:
reteta de ciorba, ciorba de post, pleurotus, ciorba cu pleurotus, ciuperci pleurotus, bors
Alte articole din RETETE SUPE SI CIORBE
Ciorba de loboda cu ceapa verde
Ingrediente: 1 ½ apa, 500ml bors, 5legaturi de loboda, 1 legatura de ceapa verde(cam 4 fire), 1 morcov, 1 radacina de patrunjel, 2 ling ...
Bors de primavara cu urzici
Reteta pentru 4 portiiIngrediente: 1l de apa, 500ml de bors, 1 ceapa, 1 lingura de orez, 1 varf de lingurita de b ...
Supa- crema de urzici
Reteta pentru 4 portiiIngrediente: 1 kg de urzici, 2 cepe, 1 cartof mai mare, 1 telina mica, 1 radacina de patrunjel, 2 linguri de ...
Ciorba cu porumb, ciuperci si dovlecei
Reteta de ciorba pentru 6 portii Ingrediente: 2 l supa de legume(sau apa), 1 dovlecel, 1 cana de boabe de po ...
COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza
COMENTARIUL TAU
* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate
- Top citiri
- Top recomandari
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.