Supa- crema de urzici
Reteta pentru 4 portii
Ingrediente: 1 kg de urzici, 2 cepe, 1 cartof mai mare, 1 telina mica, 1 radacina de patrunjel, 2 linguri de ulei, 2 linguri de smantana, 2 catei de usturoi, 1 ceasca cu lapte, sare, piper.
Cartoful, telina si radacina de patrunjel se spala si se curata. Urzicile se curata si se spala in apa rece dupa care se pun la fiert impreuna cu cartoful, patrunjelul si telina ½ de ora. Se strecoara apoi si se lasa legumele sa se scurga. Din supa in care au fiert se pastreaza trei cani. Intr-o oala se pune uleiul si se adauga ceapa tocata. Se trage putin in ulei(2-3 minute) fara sa se rumeneasca, se adauga supa si se lasa pe foc 25 de minute. Legumele se mixeaza in blender pana se obtine o crema. Se adauga in supa, se toarna si laptele, usturoiul taiat felii, se amesteca si se mai da in doua clocote. Se condimenteaza cu sare si piper. Supa- crema se serveste calda, cu smantana si felii de paine prajita.
Foto: Flickr
Ingrediente: 1 kg de urzici, 2 cepe, 1 cartof mai mare, 1 telina mica, 1 radacina de patrunjel, 2 linguri de ulei, 2 linguri de smantana, 2 catei de usturoi, 1 ceasca cu lapte, sare, piper.
Cartoful, telina si radacina de patrunjel se spala si se curata. Urzicile se curata si se spala in apa rece dupa care se pun la fiert impreuna cu cartoful, patrunjelul si telina ½ de ora. Se strecoara apoi si se lasa legumele sa se scurga. Din supa in care au fiert se pastreaza trei cani. Intr-o oala se pune uleiul si se adauga ceapa tocata. Se trage putin in ulei(2-3 minute) fara sa se rumeneasca, se adauga supa si se lasa pe foc 25 de minute. Legumele se mixeaza in blender pana se obtine o crema. Se adauga in supa, se toarna si laptele, usturoiul taiat felii, se amesteca si se mai da in doua clocote. Se condimenteaza cu sare si piper. Supa- crema se serveste calda, cu smantana si felii de paine prajita.
Foto: Flickr
Alte articole din RETETE SUPE SI CIORBE
Ciorba de loboda cu ceapa verde
Ingrediente: 1 ½ apa, 500ml bors, 5legaturi de loboda, 1 legatura de ceapa verde(cam 4 fire), 1 morcov, 1 radacina de patrunjel, 2 ling ...
Bors de primavara cu urzici
Reteta pentru 4 portiiIngrediente: 1l de apa, 500ml de bors, 1 ceapa, 1 lingura de orez, 1 varf de lingurita de b ...
Ciorba cu porumb, ciuperci si dovlecei
Reteta de ciorba pentru 6 portii Ingrediente: 2 l supa de legume(sau apa), 1 dovlecel, 1 cana de boabe de po ...
Supa mozaic
Reteta pentru 6 portii Ingrediente: 1,5 l de apa, 850g rosii, 2 morcovi medii, 1 radacina de patrunjel, 1 ce ...
COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza
COMENTARIUL TAU
* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate
- Top citiri
- Top recomandari
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.