Ciorba radauteana
Ingrediente: 1 gaina potrivita(preferabil de casa fiindca este mai gustoasa), 1 punga de piept de pui, 2 morcovi, 2 radacini de pastarnac, 2 radacini de patrunjel, 2 radacini de telina, 5-6 catei de usturoi, 2-3 linguri de otet, ½ kg de smantana, ½ kg de iaurt gras, 3-4 galbenusuri, sare si piper.
Intr-o oala mare se pune la fiert gaina transata si spalata si pieptul de pui. Se adauga apoi in oala, morcovul, radacinile de patrunjel, radacinile de telina, radacinile de pastarnac. Cand carnea este fiarta se pun cateii de usturoi si 2-3 linguri de otet. Se lasa ciorba sa dea in clocot, se scoate carnea si se strecoara zeama care se da din nou la fiert, la foc mic. Intre timp se amesteca iaurtul cu smantana si cu 3-4 galbenusuri. Compozitia se toarna in ciorba si se stinge focul. Se scoate pieptul de gaina, se taie fideluta si se pun toate bucatile inapoi in ciorba. Ciorba radauteana se serveste fierbinte.
Ce a ramas de la gaina, se poate transforma intr-un “felul 2” delicios, respectiv un rasol amestecat cu hrean si cu smantana.
Intr-o oala mare se pune la fiert gaina transata si spalata si pieptul de pui. Se adauga apoi in oala, morcovul, radacinile de patrunjel, radacinile de telina, radacinile de pastarnac. Cand carnea este fiarta se pun cateii de usturoi si 2-3 linguri de otet. Se lasa ciorba sa dea in clocot, se scoate carnea si se strecoara zeama care se da din nou la fiert, la foc mic. Intre timp se amesteca iaurtul cu smantana si cu 3-4 galbenusuri. Compozitia se toarna in ciorba si se stinge focul. Se scoate pieptul de gaina, se taie fideluta si se pun toate bucatile inapoi in ciorba. Ciorba radauteana se serveste fierbinte.
Ce a ramas de la gaina, se poate transforma intr-un “felul 2” delicios, respectiv un rasol amestecat cu hrean si cu smantana.
Alte articole din RETETE SUPE SI CIORBE
Ciorba de loboda cu ceapa verde
Ingrediente: 1 ½ apa, 500ml bors, 5legaturi de loboda, 1 legatura de ceapa verde(cam 4 fire), 1 morcov, 1 radacina de patrunjel, 2 ling ...
Bors de primavara cu urzici
Reteta pentru 4 portiiIngrediente: 1l de apa, 500ml de bors, 1 ceapa, 1 lingura de orez, 1 varf de lingurita de b ...
Supa- crema de urzici
Reteta pentru 4 portiiIngrediente: 1 kg de urzici, 2 cepe, 1 cartof mai mare, 1 telina mica, 1 radacina de patrunjel, 2 linguri de ...
Ciorba cu porumb, ciuperci si dovlecei
Reteta de ciorba pentru 6 portii Ingrediente: 2 l supa de legume(sau apa), 1 dovlecel, 1 cana de boabe de po ...
COMENTARII:
COMENTARIUL TAU
* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate
- Top citiri
- Top recomandari
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.
Am mancat la un restaurant in Bucuresti o ciorba radauteana foarte, foarte buna(culmea, am mai mancat si in zona la Gura Humorului, dar nu asa grozava). Cred ca secretul consta in timpul de fierbere si in faptul ca este amestecat iaurtul cu smantana ca aici. Chiar ma gandeam sa incerc sa fac si acasa ciorba radauteana dar nu aveam o reteta...Acum am. Incerc saptamana viitoare, daca am timp, reteta asta si va povestesc.