Retete supe si ciorbe

Ciorba de carne de porc cu tarhon

Ciorba de carne de porc cu tarhon

Reteta pentru 12 portii
 
Ingrediente: 1 kg de carne de porc(de preferat pulpa), 3 morcovi mari, 1 radacina de patrunjel, 1 telina potrivita, 2 cepe, 3 linguri de orez, 4 linguri de pasta de tomate, 2 linguri de tarhon tocat, 1 lamaie sau 500 ml de bors, 1 legatura de patrunjel verde, sare si piper.



 
 
Carnea de porc se spala, se taie bucati si se pune la fiert. Se fierbe 5 minute dupa care se arunca prima apa. Se pune din nou la fiert in 5-6 l de apa fierbinte. Se spumeaza ori de cate ori este nevoie. Ceapa se curata
citeste mai mult...
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Reteta pentru 12 portii
 
Ingrediente: 2 kg de burta de vita, 4 morcovi, 3 cepe, 1kg smantana, 6 galbenusuri, 3 capatani de usturoi, otet, ulei, sare, piper.
 
Burta se curata bine si se lasa aprox. 1 ora in apa cu otet.



 Intr-o oala mare de 7-8 l cu apa, se pune la fiert burta cu cepele curatate, lasate intregi. Se fierbe aprox. 2 ore. Morcovii se curata si se dau pe razatoarea mare. Se calesc apoi in putin ulei. Dupa ce a fiert burta, se scoate si se strecoara zeama. Burta se taie fideluta si se pune iarasi la fiert in zeama
citeste mai mult...
Supa - crema de praz

Supa - crema de praz

Reteta de post pentru 8 persoane   Ingrediente: 1kg de praz, 2 cartofi mari, 1 telina medie, 1 lamaie, smantana vegetala, 7-8 ciuperci mari, 2 morcovi, ulei, 1 lamaie, patrunjel proaspat tocat, sare si piper.
Se spala si se curata legumele de coaja. Intr-o oala se fierb in 2 l de apa prazul, morcovii, telina si cartofii cu 1 lingurita de sare. Cand legumele sunt aproape fierte se adauga 3-4 lingurite de ulei si piperul. La sfarsit se ia oala de pe foc si se lasa sa se raceasca.


Intre timp se calesc ciupercile taiate feliute.


Se scot legumele din oala si
citeste mai mult...
Supa de fasole verde cu kaizer

Supa de fasole verde cu kaizer

 
Ingrediente: 500g de fasole verde conservata, 250g kaizer, 1 pahar smantana, 1 ceapa mare, 1 morcov, 1 radacina de patrunjel, 1 lingurita de faina, sare, 1 lingura de patrunjel verde tocat..
 
Se pun la fiert in 3l de apa kaizerul taiat fasiute, ceapa tocata marunt, morcovul taiat rondele si radacina de patrunjel tocata.



 Se fierb 25 de minute. Se adauga fasolea verde rupta bucatele si se continua fierberea. Se potriveste de sare. Se lasa sa fiarba inca 20 de minute, iar cand supa este gata se adauga smantana amestecata cu faina. Se da in doua clocote, se opreste focul si se adauga
citeste mai mult...
Supa de pui cu taitei

Supa de pui cu taitei

Reteta chinezeasca 
Ingrediente: 1 pui mare, 2 teline potrivite, 1 radacina de patrunjel, 2 cepe mari, 3 morcovi, taitei, sare, piper, 2 linguri de patrunjel tocat. 

Puiul se curata si se spala bine. Se pune la fiert intr-o oala mare in apa rece, in aprox. 5-6 l de apa. Se curata morcovii, telina, radacina de patrunjel, se taie bucati mari si se pun la fiert cu puiul in oala. Ceapa se curata, se spala si se pune intreaga in oala.
Atentie! Pentru ca supa de pui sa iasa limpede, focul trebuie sa fie mic pe toata durata fierberii supei.


Se fierbe
citeste mai mult...
Bors rusesc

Bors rusesc

Ingrediente: 2 morcovi, 1 radacina de patrunjel, 1 telina mica, 300g sfecla rosie, 500ml de bors, 50g de smantana, 4 linguri de ulei,3 linguri de leustean tocat, 2 linguri de patrunjel tocat, 2l de apa, sare, piper.



 
 
Zarzavatul se curata, se taie julien si se inabusa 30 minute in 4 linguri de ulei, 1 ceasca de apa si sare. Dupa cele 30 de minute se adauga 2l de apa clocotita, sfecla data pe razatoare si se continua fierberea. Se mai lasa 15 minute sa fiarba si se adauga borsul care a fost fiert separat si se mai da in cateva
citeste mai mult...
Supa de pui cu galuste

Supa de pui cu galuste

Ingrediente : 2 piepti de pui, 2 morcovi mari, 2 cartofi, 3 cepe, 1 telina mare, 1 radacina de patrunjel, 2 oua, 12 linguri de gris, o legatura de patrunjel, 1 lingura de ulei, sare.
 
Carnea se spala si se pune la fiert. Se da in doua clocote si se arunca apa.



 
 
Intr-o oala mare se pun la fiert 3 litri de apa si cand incepe sa fiarba se pune carnea. Se curata morcovii, ceapa, telina, radacina de patrunjel, cartofii si se adauga si ele in oala.
Se bat ouale intr-un castron, se adauga un praf de sare si se adauga grisul
citeste mai mult...
Ciorba olteneasca din piept de porc

Ciorba olteneasca din piept de porc

Ingrediente: 1 kg de piept de porc, 1 telina mica, 2 morcovi, 1 ardei gras, 3 cepe, 3 cartofi, 2 linguri de pasta de tomate, 2 oua, 750ml zeama de varza, 2 linguri de patrunjel tocat, sare si piper.

Carnea se spala si se pune la fiert in apa cu sare. Se da in cateva clocote si se arunca apa.



 
 
 
Carnea se spala apoi cu apa rece si se pune din nou la fiert in 5-6 litri de apa rece.Se curata morcovii, ardeiul, telina si ceapa si se toaca marunt. Se curata cartofii, se spala si se taie cuburi. Cand carnea
citeste mai mult...
Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.