Supa de conopida cu ceapa
Reteta pentru 8 portii
Ingrediente: 1,5 l de apa, 5 cepe mijlocii, 1 conopida mica(aprox. 500g), 3 linguri de unt, 3 linguri de faina, 1 pahar de vin alb sec, 1 lingurita de zahar, 3 linguri de pasta de tomate, 100g de branza sau cascaval, ½ franzela, sare si piper, 1 legatura de patrunjel proaspat.
Conopida se spala, se curate si se desface buchetele. Ceapa se curata si se taie rondele. Se pun la fiert 1,5 de apa.
Intr-o oala se incalzeste untul. Se caleste putin ceapa, conopida si se stinge cu apa fierbinte.Se fierbe supa la foc mic. Se dizolva faina, zaharul si pasta de tomate in vinul rece. Se amesteca bine si se toarna in supa dupa ce conopida cu ceapa au fiert 15-20 de minute. Se mai lasa supa pe foc 5 minute si se potriveste de sare si piper.
Franzela se taie felii care se prajesc in toaster. Pe feliile de paine calde se aseaza felii de branza sau cascaval. Se serveste supa la masa cu patrunjel tocat deasupra alaturi de feliile de franzela cu branza sau cascaval. Este delicioasa combinatia!
Ingrediente: 1,5 l de apa, 5 cepe mijlocii, 1 conopida mica(aprox. 500g), 3 linguri de unt, 3 linguri de faina, 1 pahar de vin alb sec, 1 lingurita de zahar, 3 linguri de pasta de tomate, 100g de branza sau cascaval, ½ franzela, sare si piper, 1 legatura de patrunjel proaspat.
Conopida se spala, se curate si se desface buchetele. Ceapa se curata si se taie rondele. Se pun la fiert 1,5 de apa.
Intr-o oala se incalzeste untul. Se caleste putin ceapa, conopida si se stinge cu apa fierbinte.Se fierbe supa la foc mic. Se dizolva faina, zaharul si pasta de tomate in vinul rece. Se amesteca bine si se toarna in supa dupa ce conopida cu ceapa au fiert 15-20 de minute. Se mai lasa supa pe foc 5 minute si se potriveste de sare si piper.
Franzela se taie felii care se prajesc in toaster. Pe feliile de paine calde se aseaza felii de branza sau cascaval. Se serveste supa la masa cu patrunjel tocat deasupra alaturi de feliile de franzela cu branza sau cascaval. Este delicioasa combinatia!
Alte articole din RETETE SUPE SI CIORBE
Ciorba de loboda cu ceapa verde
Ingrediente: 1 ½ apa, 500ml bors, 5legaturi de loboda, 1 legatura de ceapa verde(cam 4 fire), 1 morcov, 1 radacina de patrunjel, 2 ling ...
Bors de primavara cu urzici
Reteta pentru 4 portiiIngrediente: 1l de apa, 500ml de bors, 1 ceapa, 1 lingura de orez, 1 varf de lingurita de b ...
Supa- crema de urzici
Reteta pentru 4 portiiIngrediente: 1 kg de urzici, 2 cepe, 1 cartof mai mare, 1 telina mica, 1 radacina de patrunjel, 2 linguri de ...
Ciorba cu porumb, ciuperci si dovlecei
Reteta de ciorba pentru 6 portii Ingrediente: 2 l supa de legume(sau apa), 1 dovlecel, 1 cana de boabe de po ...
COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza
COMENTARIUL TAU
* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate
- Top citiri
- Top recomandari
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.