Tagliatelle cu anghinare si bacon

5735 afisari | 14 Mai 2015
Mihaela Nitu
 
Tagliatelle cu anghinare si bacon 1
Reteta italiana de paste, pentru 4 persoane

Multe dintre noi femeile atunci cand mergem la cumparaturi, vrem sa facem alegeri sanatoase si astfel zabovim mai mult printre numeroasele legume asezate cuminti in rafturi. In toate supermarketurile vedem acum si legume mai deosebite cum este si anghinarea. O privim si trecem mai departe nestiind ca anghinarea in bucataria italiana este foarte folosita in numeroase retete apreciate de italieni.


Ingrediente: 500g paste tagliatelle, 200g bacon, 3 anghinare, 4 galbenusuri, 2 cepe verzi, 60g de unt, 30g parmezan, sare si piper, sucul de la o lamaie, patrunjel verde.

Anghinarea se curata de frunzele externe dure si de varfuri, se taie in jumatati si apoi in felii subtiri. Intr-un bol punem apa rece si sucul de la o lamaie. Pe rand, se introduc apoi feliile de anghinare pentru a nu se innegri. Curatam si ceapa verde si taiem frunzele verzi in rondele subtiri. Intr-o tigaie se pune la topit untul. Se adauga baconul taiat cubulete impreuna cu ceapa si se amesteca mereu. Se adauga in tigaie si anghinarele tinute in apa rece. Se condimenteaza cu sare si piper si se lasa pe foc 5 minute amestecand din cand in cand, apoi se opreste focul. Pastele se fierb in apa cu sare potrivit instructiunilor de pe ambalaj. Intre timp, se pun galbenusurile impreuna cu parmezanul si se amesteca. Se strecoara tagliatellele, se adauga imediat galbenusurile si parmezanul, apoi amestecul de bacon si anghinare, se amesteca bine si se servesc imediat cu patrunjel verde tocat deasupra. Este o reteta de paste italieneasca cu dificultate redusa si un timp de pregatire de 30 de minute.

 

 

 
Alte articole din BUCATARIE ITALIANA
Grisine de casa italienesti

Grisine de casa italienesti

Este o rețeta ușor de făcut, de post, adorata de copii. Grisinele acestea pot constitui alături de un fruct pachețelul copilului de la scoala. ...

Fettuccine piccolo buco

Fettuccine piccolo buco

Este o reteta italiana de paste a unui restaurant din Roma care se numeste Piccolo Bucco. Este reteta casei. Acolo am mancat cele mai grozave paste it ...

Bruschete cu avocado si rosii

Bruschete cu avocado si rosii

Ingrediente: 1 paine ciabatta, 3-4 rosii proaspete, 2 catei de usturoi, 1 avocado, ulei de masline etravirgin, suc de lamaie, sare si ...

Cotlete italiene cu rosii si masline

Cotlete italiene cu rosii si masline

Reteta din bucataria italiana pentru 4 portii Ingrediente: 4 cotlete de porc mai groase, 2 linguri de u ...

COMENTARII:
  • 1. Ali pe 11 Octombrie 2016 17:31

    Au fost delicioase e o rețetă pe care am împărtăşito la mulți oameni.

COMENTARIUL TAU

2F6A7
0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Trimite

* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.