Bucatarie Italiana

Bruschete cu avocado, rosii si busuioc

Bruschete cu avocado, rosii si busuioc

Reteta italiana de post

Ingrediente: 2-3 felii de paine prajita, un avocado, 1 rosie mare, ½ lingurita de busuioc, 1/2 lingurita de ulei de masline, 3-4 catei de usturoi, sare si piper.

Avocado se taie pe lung in 2 jumatati si se soate samburele. Apoi se tine fiecare jumatate in palma(coaja sa fie in palma) si se cresteaza si pe lung si pe lat pana la coaja fara a taia si coaja, asa incat sa rezulte cubulete. Cu o lingura se scot cuburile de avocado si se pun intr- un bol. Rosiile se taie in cuburi mici si se pun
citeste mai mult...
Grisine de casa italienesti

Grisine de casa italienesti

Este o rețeta ușor de făcut, de post, adorata de copii. Grisinele acestea pot constitui alături de un fruct pachețelul copilului de la scoala. Sau putem înfășura prosciuto pe ele si sa le servim la aperitiv. Este o reteta italiana.

Ingrediente: 1 kg de făina, 30g de drojdie proaspăta, 1 lingurita de zahăr, 1 lingurița de sare, 100ml ulei + 20 ml, 560 ml de apa, 100g făina durum sau mălai. 

Împărțim cantitatea de apa in doua părți. Intr- o parte adaugam drojdia cu zaharul, iar in cealaltă sarea si uleiul. Intr- un castron mare punem făina.
citeste mai mult...
Tagliatelle cu anghinare si bacon

Tagliatelle cu anghinare si bacon

Reteta italiana de paste, pentru 4 persoane

Multe dintre noi femeile atunci cand mergem la cumparaturi, vrem sa facem alegeri sanatoase si astfel zabovim mai mult printre numeroasele legume asezate cuminti in rafturi. In toate supermarketurile vedem acum si legume mai deosebite cum este si anghinarea. O privim si trecem mai departe nestiind ca anghinarea in bucataria italiana este foarte folosita in numeroase retete apreciate de italieni.


Ingrediente: 500g paste tagliatelle, 200g bacon, 3 anghinare, 4 galbenusuri, 2 cepe verzi, 60g de unt, 30g parmezan, sare si piper, sucul de la o lamaie, patrunjel verde.

Anghinarea se curata de
citeste mai mult...
Fettuccine piccolo buco

Fettuccine piccolo buco

Este o reteta italiana de paste a unui restaurant din Roma care se numeste Piccolo Bucco. Este reteta casei. Acolo am mancat cele mai grozave paste italiene, pe care apoi le-am incercat acasa oferindu-le cu mult drag familiei. Rezultat: s-au apropiat 100% de cele din Italia.


Reteta de paste cu fructe de mare pentru 4 persoane


Ingrediente: 1 pachet de 500g de paste fettucinne(daca sunt paste facute in casa sau artizanale cu atat mai bine), 1 dovlecel, 1 punga de 250g de creveti congelati din aceea mici, 15 rosii cherry, 6 linguri ulei de masline, 5 catei de usturoi, sare.


Pastele se
citeste mai mult...
Bruschete cu avocado si rosii

Bruschete cu avocado si rosii

Ingrediente: 1 paine ciabatta, 3-4 rosii proaspete, 2 catei de usturoi, 1 avocado, ulei de masline etravirgin, suc de lamaie, sare si piper.

Painea se taie in lungime si apoi pe jumatate. Se prajeste pe ambele parti, pe un gratar incins. Se decojeste usturoiul si se ung feliile de paine pana ce acesta se topeste. Se taie rosiile cubulete mici, se pun intr-un castron si se stropesc cu ulei de masline. Se decojeste avocado si se paseaza impreuna cu o lingura de ulei, 1 lingura de suc de lamaie, sare si piper. Bruscheta se prepara astfel: se aseaza pe felia
citeste mai mult...
Cotlete italiene cu rosii si masline

Cotlete italiene cu rosii si masline

Reteta din bucataria italiana pentru 4 portii 

Ingrediente: 4 cotlete de porc mai groase, 2 linguri de unt, 3 linguri de ulei de masline, 1 ceapa medie, 4 catei de usturoi, 50g de masline verzi rondele, 50 ml de vin alb, 100ml de supa, 1 conserva mare de rosii decojite(850ml), 1 lingurita de zahar, 2 linguri de parmezan ras, boia, sare, piper, busuioc.


Se incinge cuptorul la 180 grade. Se spala cotletele si se tamponeaza apoi cu un prosop absorbant de hartie. Se incinge untul intr-o tigaie, se sareaza si se pipereaza cotletele, dupa care se pun la prajit in uleiul incins
citeste mai mult...
Spaghetti Pomodoro

Spaghetti Pomodoro

Reteta italiana pentru 4 portii

Ingrediente: 500 g spaghete, 1 ceapa rosie, 2 catei de usturoi, 100g masline negre fara samburi, 5 rosii, 2 linguri ulei de masline, 50 ml de vin rosu, 2 linguri de capere, 1 lingurita de cimbru, 150 ml de supa de legume, 2 fire de busuioc, sare, piper.


Intr-o tigaie se incinge uleiul si se adauga ceapa, usturoiul si maslinele tocate. Se calesc putin, dupa care se stinge cu vin si se mai lasa sa se inabuse 5 minute.

Spaghetele se fierb in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj.

Rosiile se decojesc si se taie cubulete.
citeste mai mult...
Ricetta dolce

Ricetta dolce

Ingrediente: 10 oua, 10 linguri de zahar, coaja de la 2 lamai rase, 1 esenta de vanilie, 1 esenta de rom, 10 linguri de faina, 10 linguri de ulei.
 
Se pun toate ingredientele intr-un castron si se amesteca cu mixerul pana se omogenizeaza bine.



Se incalzeste cuptorul. Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu faina. Se toarna amestecul in tava si se da la cuptor la foc potrivit. Cand este gata, se desprinde compozitia de pe tava. Dupa ce s-a racit, se presara zahar pudra deasupra. Ricetta dolce este o reteta veche din bucataria italiana si se poate
citeste mai mult...
Spaghetti verdure

Spaghetti verdure

Reteta pentru 4 persoane din bucataria italiana
Ingrediente: 500g spaghete, 250g broccoli, 2 morcovi medii, 250g de conopida, 150g porumb(la conserva), 2 lingurite de unt, 1 ceasca de supa de legume, 3 linguri de busuioc tocat, 3 linguri de parmezan ras, sare, piper.



 
 
Se desparte in buchetele atat conopida cat si broccoli. Morcovii se curata si se taie betisoare. Porumbul se scurge de apa.
Intr-o oala se pune apa la fiert cu 1 lingurita de ulei si 1 lingurita de sare. Cand fierbe apa se adauga pastele si se lasa 8-10 minute la fiert. Se scurg apoi de apa.
Intre timp se oparesc
citeste mai mult...
Sos italienesc pentru paste

Sos italienesc pentru paste

Pentru 4 portii


Ingrediente: 1 conserva de ton in ulei, 2- 3 linguri de ulei cu masline, 50 ml de vin rosu, 2 catei de usturoi, 1 conserva de rosii decojite si tocate, 4 linguri de capere, 6 fileuri de anchois, 1 lingura de busuioc tocat.



 
 
Se scurge uleiul din conserva de ton. Intr-o tigaie se incinge uleiul de masline si se pune la prajit tonul. Se aduga si ½ din busuiocul tocat. Se lasa 1 minut si se stinge cu vinul. Se adauga si conserva cu rosii. Se toaca caperele si fileurile de anchois si se adauga si ele in
citeste mai mult...
Snitel Provolone(snitel de vitel italienesc)

Snitel Provolone(snitel de vitel italienesc)

Reteta italiana pentru 4 persoane.

Ingrediente:
Pentru legume: 7-8 rosii, 1 lingura ulei de masline, 1 ceapa medie, ½ legatura de busuioc, sare si piper.
Pentru snitele: 8 snitele de vitel(foarte subtiri),



3 lingurite de suc de lamaie, 1 ou, 50g de faina, 50g de pesmet, 8 felii de sunca uscata de Parma, 3 linguri de ulei, 8 felii de Provolone(cascaval italian) 
Rosiile se spala si se taie in jumatati, dupa care se curata si taie in felii. Ceapa se curata si se toaca marunt. Busuiocul se taie fasii.
Carnea de snitele se spala, se sterge si se stropeste cu suc de lamaie. Se
citeste mai mult...
Salmone alla diavola(somon cu sos iute)

Salmone alla diavola(somon cu sos iute)

 
Reteta din bucataria italiana
Pentru 4 persoane


Ingrediente: 4 fileuri de somon, 200ml de suc de rosii, 2 catei de usturoi, 1 ardei iute rosu curatat de seminte si tocat, 2 linguri de mustar cu hrean iute, 100ml de vin rosu, 100ml vin de Porto, sare si piper.



 
 
In primul rand se pregateste sosul alla diavola(adica foarte picant).
Ardeiul iute se curata de seminte, se spala si se toaca marunt. Usturoiul se curata si se toaca si el. Intr-o tigaie se incalzeste 1 lingura de ulei de masline si se caleste ardeiul iute si usturoiul tocate. Se adauga apoi mustarul. Se stinge cu
citeste mai mult...
Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.