Bucatarie Italiana
Saltimbocca alla romana
Reteta din bucataria italianaPentru 4 persoane
Ingrediente: 400g de carne de vitel frageda pentru snitele, 50 g sunca de Parma, 4 frunze de salvie, 4 lingurite de unt, 1 lingurita de ulei de masline, 1 ceasca de vin alb, sare, piper
Carnea de vitel se spala si se taie in patru felii egale care se bat bine. Se condimenteaza cu sare si piper.
Se fixeaza cu o scobitoare pe fiecare felie de carne cate ½ felie de sunca de Parma si cate o frunza de salvie.
Intr-o tigaie se incinge 1 lingura de unt si 1 lingura de ulei de masline si se citeste mai mult...
Cotlete italiene cu rosii
Reteta din bucataria italiana pentru 4 persoaneIngrediente: 4 cotlete de porc groase, 3 linguri de unt, 1 ceapa, 3 catei de usturoi, 100ml de vin alb, 1 conserva de 850ml de rosii decojite, 1 lingura de zahar brun, 50g de parmezan ras, busuioc, sare, piper.
Se incinge cuptorul la 180 grade. Cotletele de porc se spala si se usuca cu prosoape absorbante. Se sareaza si se pipereaza.
Intr-o tigaie se incinge untul. Se prajesc cotletele pe fiecare parte pana capata culoare. Se da tigaia la cuptor pentru inca 15 minute. Se scot cotletele pe un platou si se lasa in cuptor citeste mai mult...
Lasagna venetiana
Reteta italiana pentru 8 persoaneIngrediente: 1 pachet cu foi de lasagna de 500g, 1 pahar de samantana, 350g de cascaval, 350g de sunca de Praga, ulei de masline, sare, piper, patrunjel.
Foile de lasagna se fierb cu apa cu sare si 2-3 picaturi de ulei potrivit instructiunilor de pe ambalaj, apoi se lasa la scurs intr-o sita.
Se unge o tava cu ulei si se aseaza un rand de foi, o lingura de smantana, 3 felii de sunca de Praga taiate bucatele, cascaval ras, sare si piper dupa gust.
Se repeta operatiunea, avand grija sa se termine cu foi de lasagna peste citeste mai mult...
Somon cu crusta de verdeturi si caju
Reteta italiana pentru 4 persoaneIngrediente: 4 fileuri de somon, 3 linguri de oregano proaspat tocat, 3 linguri de patrunjel proaspat tocat, 3 cepe verzi tocate( doar foile verzi), 2 catei de usturoi, ½ lingurita de sare, 1 lingurita de boia iute, 4 linguri de caju tocat marunt, 2 linguri ulei de masline, 1 lingura de suc proaspat de lamaie.
Somonul se spala, i se ia pielea si se sterge bine cu prosoape de hartie. Intr-un vas, se amesteca ceapa verde tocata fin, patrunjelul, oregano, zeama de lamaie, uleiul de masline, sarea si boiaua. Se amesteca cu blenderul, dupa care se adauga caju citeste mai mult...
Antipasti(antipasta)
Antipasti este un termen italian care inseamna “inainte de paste” si se refera la preparate reci servite drept aperitiv. Antipastele au rolul de a mari durata mesei si de a stimula apetitul inainte de felurile principale de mancare. Aceste aperitive se fac in mod traditional din:paine prajita, usturoi, ciuperci, carne, masline, ardei, ansoa, branza si ulei de masline. Iata cateva idei de retete usor de preparat pentru antipasti:
Paine prajita frecata cu usturoi si ulei de masline.
Salam mortadella feliat si branza asezate pe paine crocanta.
Ardei copti cu salata humus, usturoi si paine prajita.
Rosii feliate marinate servite cu branza si citeste mai mult...
Salata de paste spirale cu nuca
Ingrediente: 1 pachet de paste spirale de 500g, 4 tulpini verzi de telina, 1 ceapa rosie, 8 rosii cherry, 100g de masline negre, 100g de miez de nuca, 5 linguri de ulei de masline, 2 linguri otet balsamic, 4 linguri de parmezan ras, sare si piper.Pastele se fierb in apa cu sare si cateva picaturi de ulei, aprox. 10 minute. Se trec printr-un jet de apa rece, se scurg si se lasa sa se raceasca.
Ceapa se taie solzisori. Telina se taie felii. Rosiile cherry se taie in jumatati.
Intr-un castron mare se pun pastele reci si se adauga telina, maslinele, citeste mai mult...
Spaghete(spaghetti) cu ton si kaizer
Pentru 4 persoaneIngrediente: 1 punga de spaghete(spaghetti), 3 linguri de ulei de masline, 1 conserva de ton, 200g de kaizer(sau bacon), 200g de rosii proaspete taiate cubulete(sau rosii la cutie), 1 lingura de busuioc tocat.
Pastele se fierb in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata, spaghetele se trec printr-un jet de apa rece si se lasa la scurs.
Intr-o tigaie se incing 3 linguri de ulei de masline si se pune usturoiul taiat rondele. se scoate usturoiul si se adauga kaizerul taiat fasiute. Se amesteca si se lasa 3-4 minute pe foc. Se adauga rosiile. Se amesteca citeste mai mult...
Paste cu fructe de mare
Ingrediente: 1 punga de paste(spaghetti sau penne), 5 catei de usturoi, 3 linguri ulei de masline, 1 punga de amestec de fructe de mare congelat, 2 linguri de vin alb, 1 lingura de busuioc tocat sau frunze de patrunjel, sare si piper.Pastele se fierb 10 minute in apa cu sare si 3-4 picaturi de ulei. Se scot apoi intr-o sita, se trec printr-un jet de apa rece si se lasa la scurs.
Fructele de mare se decongeleaza , se spala si se oparesc separat.
Intr-o tigaie se incinge uleiul de masline si se pun cateii de usturoi taiati rondele. Se lasa citeste mai mult...
Penne siciliene
Ingrediente: 500g de penne, 1 piept de pui, 200g de bacon, 200g de ciuperci, 3 linguri ulei de masline, 1 lingura de vin alb, 1 ceasca de suc de rosii, 2 linguri de cascaval ras, busuioc.
Pastele se fierb 10 minute in apa cu sare si cateva picaturi de ulei.
Intr-o tigaie se incalzeste uleiul de masline si se adauga pieptul de pui taiat julien, baconul taiat feliute si ciupercile bucati. Se stropesc cu vin, se adauga sucul de rosii, se mai lasa 2-3 minute. Se pun pennele scurse in tigaie, se amesteca si se mai lasa 4-5 minute. Se pun citeste mai mult...
Bruschete italiene cu rosii si busuioc
Ingrediente: 1 bagheta, 4-5 catei de usturoi, 6 rosii, 2 linguri de busuioc proaspat, ulei de masline ,sare.Se taie painea in felii de 1 cm. Feliile se prajesc pe gratar sau in tigaie de teflon. Se freaca apoi cu usturoi si se stropesc cu ulei de masline.
Rosiile se spala, se curata de seminte si de partea albicioasa si se taie cubulete mici. Se adauga 2 linguri de ulei de masline si busuiocul tocat. Se amesteca bine. Se acopera fiecare feliile cu amestecul de rosii cu busuioc. Bruschetele se servesc calde.
{youtube}FJs22lkllTM{/youtube} citeste mai mult...
Supa minestrone
Ingrediente: 1 ceapa, 1 morcov mare, 1 mana de fasole verde, 2 cartofi, 1 tulpina de telina, 1 mana de mazare congelata, 1 fir de praz, 2 rosii, ¼ varza alba, 1 dovlecel, 50g bacon, 5 ciuperci, 5 frunze de busuioc proaspat, 1 ceasca de bulion,2 linguri parmezan, 3 linguri ulei de masline,3- 4 catei de usturoi, sare si piper.
Se spala legumele(morcovul, cartofii, telina, dovlecelul, prazul, varza si ciupercile) si se taie in felii subtiri. Rosiile se oparesc 10 secunde pentru a se decoji mai usor. Rosiile decojite se taie in cubulete. Ceapa se toaca marunt. Usturoiul se toaca citeste mai mult...
Spaghetti cu file de pangasius si rosii
Ingrediente: un pachet de spaghetti, 300 g file de pangasius,7-8 rosii cherry, 4 linguri ulei de masline, 1 lamaie, 2-3 frunze de busuioc, sare si piper.Spaghetele se fierb in apa in care se adauga 1 lingurita de sare si cateva picaturi de ulei. Dupa ce au fiert, se scurg bine si se pun intr-un castron mare. Peste paste se pun doua linguri de masline, se amesteca bine si se lasa la cald pana se prepara sosul.
Pentru sos: pestele se spala, se aduga sare si piper si se pune intr-un vas de termorezistent in care s-au pus doua linguri de citeste mai mult...
- Top citiri
- Top recomandari
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.