Cotlete italiene cu rosii si masline
Reteta din bucataria italiana pentru 4 portii
Ingrediente: 4 cotlete de porc mai groase, 2 linguri de unt, 3 linguri de ulei de masline, 1 ceapa medie, 4 catei de usturoi, 50g de masline verzi rondele, 50 ml de vin alb, 100ml de supa, 1 conserva mare de rosii decojite(850ml), 1 lingurita de zahar, 2 linguri de parmezan ras, boia, sare, piper, busuioc.
Se incinge cuptorul la 180 grade. Se spala cotletele si se tamponeaza apoi cu un prosop absorbant de hartie. Se incinge untul intr-o tigaie, se sareaza si se pipereaza cotletele, dupa care se pun la prajit in uleiul incins pana se rumenesc frumospe ambele parti. Se baga apoi in cuptor si se mai coc 20 de minute. Se scot din tigaie sise pastreaza la cald in cuptor.
Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt. Se pun la calit in 3 linguri de ulei de masline, dupa care se sting cu vin si se completeaza cu supa. Rosiile din conserva se zdrobesc cu o furculita, se adauga in sos si se dau cateva minute in fiert cca. 7-8 minute. Se adauga in sosul cotletelor maslinele, sarea, piperul, zaharul, boiaua si la sfarsit parmezanul. Se aseaza in farfurii sosul de rosii cu masline si deasupra cotletele. Se decoreaza farfuriile cu frunze de busuioc proaspat.
Cotletul de porc italian se poate servi alaturi de o portie de spaghete.
Ingrediente: 4 cotlete de porc mai groase, 2 linguri de unt, 3 linguri de ulei de masline, 1 ceapa medie, 4 catei de usturoi, 50g de masline verzi rondele, 50 ml de vin alb, 100ml de supa, 1 conserva mare de rosii decojite(850ml), 1 lingurita de zahar, 2 linguri de parmezan ras, boia, sare, piper, busuioc.
Se incinge cuptorul la 180 grade. Se spala cotletele si se tamponeaza apoi cu un prosop absorbant de hartie. Se incinge untul intr-o tigaie, se sareaza si se pipereaza cotletele, dupa care se pun la prajit in uleiul incins pana se rumenesc frumospe ambele parti. Se baga apoi in cuptor si se mai coc 20 de minute. Se scot din tigaie sise pastreaza la cald in cuptor.
Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt. Se pun la calit in 3 linguri de ulei de masline, dupa care se sting cu vin si se completeaza cu supa. Rosiile din conserva se zdrobesc cu o furculita, se adauga in sos si se dau cateva minute in fiert cca. 7-8 minute. Se adauga in sosul cotletelor maslinele, sarea, piperul, zaharul, boiaua si la sfarsit parmezanul. Se aseaza in farfurii sosul de rosii cu masline si deasupra cotletele. Se decoreaza farfuriile cu frunze de busuioc proaspat.
Cotletul de porc italian se poate servi alaturi de o portie de spaghete.
Citeşte mai multe despre:
cotlete de porc italiene cu rosii, cotlete italiene cu masline, reteta din bucataria italiana, ulei de masline, reteta italiana
Alte articole din BUCATARIE ITALIANA
Bruschete cu avocado, rosii si busuioc
Reteta italiana de postIngrediente: 2-3 felii de paine prajita, un avocado, 1 rosie mare, ½ lingurita de busuioc, ...
Grisine de casa italienesti
Este o rețeta ușor de făcut, de post, adorata de copii. Grisinele acestea pot constitui alături de un fruct pachețelul copilului de la scoala. ...
Tagliatelle cu anghinare si bacon
Reteta italiana de paste, pentru 4 persoane Multe dintre noi femeile atunci cand mergem la cumparaturi, vrem sa f ...
Fettuccine piccolo buco
Este o reteta italiana de paste a unui restaurant din Roma care se numeste Piccolo Bucco. Este reteta casei. Acolo am mancat cele mai grozave paste it ...
COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza
COMENTARIUL TAU
* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate
- Top citiri
- Top recomandari
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.