Home
»
BUCATARIE
»
Retete prajituri, torturi, dulceturi
»
Tarta cu crema de lamaie si spuma de bezea
Tarta cu crema de lamaie si spuma de bezea
Ingrediente:
Blat: 250g biscuiti petit beure, 125g unt nesarat
Crema de lamaie: 200ml suc proaspat de lamaie, 400ml lapte condensat, 4 galbenusuri de ou
Bezea: 4 albusuri de ou, 200g zahar
Pentru blatul de biscuiti: se sfarama biscuitii si se amesteca cu untul scos in prealabil din frigider(trebuie sa fie la temperatura camerei) pana se omogenizeaza compozitia. Se intinde blatul de biscuiti pe fundul unei tavi de tarta, apoi se preseaza pentru a-l compacta.
Pentru crema de lamaie procedam astfel: batem bine galbenusurile si adaugam laptele condensat si sucul proaspat de lamaie. Se amesteca pana ce se obtine o crema omogena. Se toarna crema peste blatul de biscuiti.
Bezeaua: se bat albusurile cu zaharul pana ce devine totul o spuma tare. Cu ajutorul unui pos cu margine zimtata se decoreaza tarta. Se pune spuma in pos si se acopera tarta in intregime cu spuma de bezea. Introduceti tava in cuptorul incalzit in prealabil si coaceti tarta la 180 de grade timp de 35- 40 de minute. Tarta este gata cand bezeaua capata o nuanta aurie.
Tarta aceasta este preferata regelui Semeon al II-lea al Bulgariei.
Foto: marinhomestead.com
Blat: 250g biscuiti petit beure, 125g unt nesarat
Crema de lamaie: 200ml suc proaspat de lamaie, 400ml lapte condensat, 4 galbenusuri de ou
Bezea: 4 albusuri de ou, 200g zahar
Pentru blatul de biscuiti: se sfarama biscuitii si se amesteca cu untul scos in prealabil din frigider(trebuie sa fie la temperatura camerei) pana se omogenizeaza compozitia. Se intinde blatul de biscuiti pe fundul unei tavi de tarta, apoi se preseaza pentru a-l compacta.
Pentru crema de lamaie procedam astfel: batem bine galbenusurile si adaugam laptele condensat si sucul proaspat de lamaie. Se amesteca pana ce se obtine o crema omogena. Se toarna crema peste blatul de biscuiti.
Bezeaua: se bat albusurile cu zaharul pana ce devine totul o spuma tare. Cu ajutorul unui pos cu margine zimtata se decoreaza tarta. Se pune spuma in pos si se acopera tarta in intregime cu spuma de bezea. Introduceti tava in cuptorul incalzit in prealabil si coaceti tarta la 180 de grade timp de 35- 40 de minute. Tarta este gata cand bezeaua capata o nuanta aurie.
Tarta aceasta este preferata regelui Semeon al II-lea al Bulgariei.
Foto: marinhomestead.com
Citeşte mai multe despre:
tarta cu crema de lamaie, tarta cu spuma de bezea, tarta preferata regelui Semeon, blatul de biscuiti, crema, bezea
Alte articole din RETETE PRAJITURI, TORTURI, DULCETURI
Ciocolata alba de casa, cu unt de cacao si coacaze
Ingrediente: 200g unt de cacao, 40g unt, 50g lapte praf, 1 baton de vanilie, 2 linguri de sirop de agave, 50g coacaze negre des ...
Mousse de ciocolata delicios si usor de preparat
Este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. Un desert care poate fi facut impreuna cu copiii nostri, dar mai ales consumat de copiii ...
Fursecuri cu miere si menta
Ingrediente: 5 cesti faina, 2 cesti miere, 2 oua, 2 cesti ulei, un sfert de lingurita praf de copt, 15- 20 picaturi ulei de menta(cel pentru u ...
Profiterol cu inghetata si sos delicios de ciocolata cu lapte
Reteta pentru 4 portii Ingrediente: 3 oua, 125g faina alba, 100g unt, 1 cana apa(250ml), sare, inghetata, so ...
COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza
COMENTARIUL TAU
* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate
- Top citiri
- Top recomandari
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.