Retete prajituri, torturi, dulceturi

Ciocolata alba de casa, cu unt de cacao si coacaze

Ciocolata alba de casa, cu unt de cacao si coacaze

Ingrediente: 200g unt de cacao, 40g unt, 50g lapte praf, 1 baton de vanilie, 2 linguri de sirop de agave, 50g coacaze negre deshidratate.


Se pun la topit la bain- marie, untul de cacao si untul. Cand s-au topit aproape de tot, se iau de pe foc si se amesteca pana se topesc bine. Se adauga laptele praf, miezul batonului de vanilie(se cresteaza pe lung batonul si se razuie miezul), siropul de agave si se amesteca cu ajutorul unui tel. Se amesteca bine pana se omogenizeaza bine compozitia ciocolatei. Se iau niste forme mici de briose si se pun pe fundul lor coacazele negre. Deasupra,
citeste mai mult...
Tarta cu crema de lamaie si spuma de bezea

Tarta cu crema de lamaie si spuma de bezea

Ingrediente: 
Blat: 250g biscuiti petit beure, 125g unt nesarat

Crema de lamaie: 200ml suc proaspat de lamaie, 400ml lapte condensat, 4 galbenusuri de ou

Bezea: 4 albusuri de ou, 200g zahar

Pentru blatul de biscuiti: se sfarama biscuitii si se amesteca cu untul scos in prealabil din frigider(trebuie sa fie la temperatura camerei) pana se omogenizeaza compozitia. Se intinde blatul de biscuiti pe fundul unei tavi de tarta, apoi se preseaza pentru a-l compacta.

Pentru crema de lamaie procedam astfel: batem bine galbenusurile si adaugam laptele condensat si sucul proaspat de lamaie. Se amesteca pana ce se obtine o crema omogena. Se toarna crema
citeste mai mult...
Mousse de ciocolata delicios si usor de preparat

Mousse de ciocolata delicios si usor de preparat

Este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. Un desert care poate fi facut impreuna cu copiii nostri, dar mai ales consumat de copiii nostri! Copiii adora sa le ajute pe mamici in bucatarie, mai ales la dulciuri. Desertul acesta, este format la baza doar din 3 ingrediente, restul fiind optionale.

Ingrediente: 

115g de ciocolata neagra cat mai naturala

4 oua

300g frisca

Mod de preparare:
Se topeste ciocolata la bain marie amestecand pana se topeste. Se ia apoi cratita de la caldura si cand s-a racit un pic, se adauga galbenusurile unul cate unul si se amesteca pana se omogenizeaza si se ingroasa. Se incorporeaza si
citeste mai mult...
Fursecuri cu miere si menta

Fursecuri cu miere si menta

Ingrediente: 5 cesti faina, 2 cesti miere, 2 oua, 2 cesti ulei, un sfert de lingurita praf de copt, 15- 20 picaturi ulei de menta(cel pentru uz intern cumparat din plafar). 

Mierea se bate spuma cu oul, apoi se pune uleiul si se amesteca bine. Se adauga apoi praful de copt si uleiul de menta si se omogenizeaza compozitia. Faina se adauga si ea in ploaie, amestecand asa incat sa nu se formeze cocoloase.

Se unge o tava cu unt si se aseaza in ea, cu lingurita, gramajoare din aluatul fursecurilor. Se aseaza la aprox. 5 cm un fursec de celalalt pentru
citeste mai mult...
Profiterol cu inghetata si sos delicios de ciocolata cu lapte

Profiterol cu inghetata si sos delicios de ciocolata cu lapte

Reteta pentru 4 portii 

Ingrediente: 3 oua, 125g faina alba, 100g unt, 1 cana apa(250ml), sare, inghetata, sos de ciocolata, fulgi de migdale.

Pentru sosul de ciocolata cu lapte: o tableta de ciocolata cu lapte(100g), 70g de zahar, 3 linguri de lapte, 100g de unt.

Pentru profiterol se prepara un aluat oparit, astfel: se pune la fiert intr-o cratita apa in care adaugam un praf de sare si apoi untul moale. Dupa ce a dat in primul clocot, se ia de pe foc si se presara faina. Se pune cratita din nou pe foc mic si se amesteca energic 5 minute pana
citeste mai mult...
Prajitura cu mousse de cafea Cafeluta

Prajitura cu mousse de cafea Cafeluta

Este o prajitura delicioasa, cu mousse de cafea si felii de migdale. 

Ingrediente:
Pentru blatul subtire: 3 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri cacao, 5 linguri de faina, 1 plic cu praf de copt, o pastaie de vanilie(sau o esenta de vanilie).

Pentru mousse de cafea: 150g ciocolata neagra, 1 lingura cu cafea instant, 3 oua, 1 galbenus, 1 lingura cu esenta de vanilie(sau pastaie), 4 linguri cu lichior Amaretto, 3 linguri zahar pudra.

Pentru décor: 100g ciocolata, 100g felii de migdale.

Blatul se face astfel: Galbenusurile se freaca cu zaharul, dupa care se adauga faina, cacaua, praful de copt si albusurile batute amestecandu-se
citeste mai mult...
Prajitura Contesa cu nuca si ness

Prajitura Contesa cu nuca si ness

Ingrediente: 
Pentru blatul Contesei: 6 albusuri, 350g zahar, 350g nuca prajita si macinata, 3 linguri de faina, 1praf de sare, 1 plic de zahar vanilat. Pentru crema: 6 galbenusuri, 6 linguri de zahar pudra, 100g unt, 3 lingurite de ness.

Blatul se face astfel: se bat spuma albusurile intr-o cratita, se adauga zaharul si se amesteca bine. Se pune vasul pe baie de abur si se amesteca continuu pana se ingroasa compozitia. Se adauga ¾ din nuca macinata, faina, zaharul vanilat si sarea. Se imparte compozitia in doua si se coc doua foi pe dosul tavii.


Crema prajiturii se pregateste asa: se
citeste mai mult...
Prajitura cu prune si scortisoara

Prajitura cu prune si scortisoara

Ingrediente: 1 lingura de smantana, 70g unt, 50g de faina, 250g zahar pudra, 3 galbenusuri, 1 albus, ¾ kg de prune curatate de samburi si coaja, 1 praf de scortisoara. 

Prunele se curata de coaja, se desfac in doua si se scot samburii. Se presara jumatatile cu zahar si scortisoara si se lasa deoparte.

Se prepara un aluat din 150g de zahar, ½ din cantitatea de unt, 2 galbenusuri si faina. Se omogenizeaza bine dupa care se intinde cu sucitorul o foaie de 1 cm. Se aseaza intr-o tava unsa. Prunele se iau si se pun intr-o sita pentru a se
citeste mai mult...
Prajitura cu piersici si bezea

Prajitura cu piersici si bezea

Ingrediente: 100g unt, 2 linguri de zahar pudra, 1 cana cu lapte, 4 galbenusuri, 300g faina, 1 lingurita de drojdie(cam cat o nuca), 6 piersici bine coapte, 1 plic zahar vanilat, 250g zahar pudra, 4 albusuri. 

Untul se freaca spuma cu zaharul. Usor, se incorporeaza unul cate unul galbenusurile, dupa care se toarna putin cate putin laptele in care a fost dizolvata in prealabil drojdia. Se adauga treptat faina, apoi aluatul se toarna in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se intinde uniform si se lasa aluatul la dospit aprox. 1 ora pe masa. Piersicile se spala, se
citeste mai mult...
Clatite americane cu caise

Clatite americane cu caise

Pentru ca este perioada caiselor, iar aceste fructe in prajituri sunt delicioase, iata o reteta de clatite americane cu caise preferata mai ales de copii.

Ingrediente: 500ml lapte, 4 linguri de zahar, ½ lingurita de bicarbonat, 2 pliculete zahar vanilat, 4 oua, 50g unt topit, 300g caise, 1 praf de sare, faina cat cuprinde.

Intr-un castron se bat cu telul ouale cu sarea, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga laptele si se pune faina treptat pana aluatul ajunge la o consistenta mai groasa decat cea a clatitelor obisnuite. Se adauga si untul topit si bicarbonatul sttins in putina zeama de lamaie.

Se
citeste mai mult...
Tort cu piscoturi si crema de alune

Tort cu piscoturi si crema de alune

Ingrediente: 9 galbenusuri, 250g de zahar, 250g de alune nesarate prajite, 250g de unt, 400g piscoturi Savoiardi,1 cana de cafea espresso, 300g de frisca. 

Se freaca galbenusurile cu zaharul, pe foc mic, pana se ingroasa. Se adauga un pahar de lapte caldut. Consistenta trebuie sa fie asemanatoare aluatului de clatite. Se lasa sa se raceasca, dupa care se amesteca cu untul. Alunele se rasnesc si se adauga si ele in crema.

Piscoturile se inmoaie putin in cafea si se captuseste cu ele o forma de chec mare. Se toarna crema peste ele si se msai pune deasupra inca un strat de
citeste mai mult...
Parfait cu iaurt si zmeura

Parfait cu iaurt si zmeura

Ingrediente: ½ kg de iaurt natural, 200g dulceata de zmeura, 5 linguri de zahar, 1 esenta de vanilie, sucul proaspat stors de la o lamaie. 

Intr-un castron se amesteca iaurtul cu zaharul si cu esenta de vanilie. Dupa ce s-a topit zaharul, se imparte crema de iaurt in doua, o parte amestecandu- se cu dulceata. Se dau ambele crème la frigider pentru cel putin o ora. Se scot cremele de la figider si se toarna peste ele sucul de lamaie. Se alterneaza cremele in cupele de servire si se decoreaza parfeul cu zmeura proaspta. Se pot pune intre cele doua creme
citeste mai mult...
Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.