Retete prajituri, torturi, dulceturi

Fursecuri cu vodca

Fursecuri cu vodca

Ingrediente: 500g miere de albine, 1 pahar de vodca, vanilie, 1 albus de ou, 1 lingura de zahar pudra, ½ pachet praf de copt, cateva nuci, 2 ½ pahare de faina.

Intr-o craticioara se pune mierea la foc. Cand incepe sa clocoteasca, se adauga faina si se amesteca foarte repede pentru a nu se forma cocoloase. Se ia craticioara de pe foc, se lasa sa se racoreasca putin, apoi se adauga vodca, vanilia si praful de copt, amestecand continu cu o paleta sau cu o lingura de lemn pana ce compozitia devine calduta. Aluatul pentru fursecuri trebuie sa fie foarte
citeste mai mult...
Deliciu cu ciocolata si zmeura

Deliciu cu ciocolata si zmeura

Reteta pentru opt persoane

Ingrediente: 300g de ciocolata neagra, 200g zmeura, 100g unt nesarat, galbenusurile de la 4 oua, 50g de zahar pudra, 250 ml de frisca lichida.

Inttr-un vas la bain- marin se topeste untul impreuna cu ciocolata. Jumatate din cantitatea de zmeura(100g) se zdrobeste cu o furculita si se adauga jumatate din acest piureu(50g), peste ciocolata si untul topite. Separat se bat bine galbenusurile cu zaharul si se incorporeaza si ele in ciocolata. Se bate frisca cu mixerul si se amesteca cu grija in ciocolata.

Se pregatesc opt forme. Se imparte in mod egal in aceste forme piureul de zmeura
citeste mai mult...
Pandispan cu visine caramelizate si scortisoara

Pandispan cu visine caramelizate si scortisoara

Reteta pentru 2 tavi   

Ingrediente: 6 oua, 10 linguri de zahar, 5 linguri de ulei, 11 linguri de faina, 2 plicuri de praf de copt, 2 plicuri zahar vanilat, coaja rasa de la 1 lamaie, 2 lingurite de scortisoara, 1kg de visine, un praf de sare, 3 plicuri de glazura cu gust de caramel. 
 

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca bine cu zaharul si uleiul si se toarna usor peste albusuri. Faina se amesteca cu praful de copt si se toarna lingura cu lingura in compozitia de albusuri.

Se ung doua tavi de pandispan cu unt
citeste mai mult...
Prajitura cu cafea

Prajitura cu cafea

Ingrediente: 

Pentru blat: 6 oua, 150g de zahar, 160g de nuci macinate, 2 linguri de faina, 1 praf de copt, suc proaspat de lamaie, sare, 1 lingura de unt.

Pentru crema:

Blatul se prepara astfel: se freaca bine galbenusurile cu zaharul, dupa care se adauga praful de copt stins cu sucul de lamaie.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se incorporeaza apoi usor  in compozitia de galbenusuri, se adauga nuca macinata, faina si se omogenizeaza bine. Se incalzeste cuptorul. Se unge o tava cu unt(1lingura) si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia in tava si se coace la
citeste mai mult...
Tort mascarpone cu zmeura(coacaze) si jeleu

Tort mascarpone cu zmeura(coacaze) si jeleu

Ingrediente: 

Pentru blat: 100g fursecuri cu migdale(amarettini), 2 tablete de ciocolata neagra(200g), 100g de unt fara sare, 3 oua, 100g zahar, 5 linguri suc de portocale. Zmeura(sau coacazele): 100g de zahar pudra si 500g de coacaze(sau zmeura)
Pentru crema tortului: 150ml de smantana, 1 cutie de mascarpone(250g), 50g de zahar, 1 plic de zahar vanilat.


Jeleu: 1 plic de Tort Gelee rosu, 2 linguri de zahar, 250 ml de suc de zmeura(sau coacaze).


Blatul de tort se prepara astfel:


Cuptorul se incinge la 200 grade. Se zdrobesc fursecurile cu o furculita. Se unge fundul unei forme de tort (cu diametru de 24 cm). Se
citeste mai mult...
Tort cu piscoturi, frisca si fructe

Tort cu piscoturi, frisca si fructe

 
Ingrediente: un pachet de piscoturi Savoiardi, 1 cutie de frisca lichida, 1 plic intaritor de frisca, 1 cutie de compot de ananas, 1 kiwi, 1 portocala, capsuni.
 
Frisca se bate bine cu intaritorul de frisca pana ce se intareste, dupa care se da la frigider. Compotul de ananas se scurge de zeama



care se va folosi la insiroparea piscoturilor. Ananasul se taie bucatele si se lasa deoparte. Kiwi si portocala se taie si ele bucatele.
Piscoturile se inmoaie pe rand in zeama de la compotul de ananas si se aseaza pe un platou. Se alterneaza un rand de piscoturi cu un rand de frisca
citeste mai mult...
Tort cu crema de ciocolata si praline

Tort cu crema de ciocolata si praline

 
Ingrediente:
Pentru blat: 3 oua, 125g de zahar, 125g de faina, 1 lingura de praf de copt
Pentru crema de ciocolata: 2 tablete de ciocolata(200g), 3 oua, zeama de lamaie, 5 banane, 150g de unt, 1 plic zahar vanilat, 500g frisca lichida
Pentru décor: 9-10 praline(albe, colorate in forme diferite)



 
 
Blatul
Se bat albusurile spuma, adaugand treptat zaharul, galbenusurile, faina, praful de copt. Se amesteca usor pana se omogenizeaza compozitia. Se tapeteaza o forma de tort cu margarina si faina. Se toarna compozitia si se coace la foc potrivit.
 
Crema de ciocolata:
Ciocolata se topeste usor pe baie de aburi. Galbenusurile se freaca bine cu zaharul
citeste mai mult...
Tort cu visine

Tort cu visine

Ingrediente:
Pentru blat: 1 ciocolata cu lapte(100g), 5 oua, 10 linguri cu visinata, 200g zahar pudra, 200g de faina, 1 lingura cu varf de cacao, hartie de copt si 1 lingura de unt pentru uns tava.
Pentru crema: 1 borcan de compot de visine, 300ml de frisca lichida, 1 plic intaritor de frisca, 100g zahar pudra, 2 plicuri de gelatina, 200g de dulceata de visine. 



 
Pentru décor: 100g de ciocolata amaruie
Blatul se prepara astfel:
Albusurile se separa de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana ce acesta se topeste, apoi se adauga treptat 5 linguri de visinata, ciocolata rasa si faina cernuta impreuna
citeste mai mult...
Amandina

Amandina

 
Ingrediente:
Pentru blat: 6 oua, 200g de zahar, 30 ml de apa si 30 ml ulei, 20g de cacao, 8 linguri de faina, 1 lingura de faina si 1 lingura unt pentru uns tava.
Pentru sirop: 400ml de apa, 200g zahar, 2 plicuri capuccino ciocolata.
Pentru crema: 3 galbenusuri, 150g zahar pudra, 1 pachet de unt(250g), 3 linguri de cacao





 
Pentru glazura si décor: 3 linguri de zahar, 2 linguri de cacao, 2 linguri de apa, 50 g de unt, 100ml de frisca lichida.
Blat:
Se freaca galbenusurile cu uleiul turnat treptat ca la maioneza. Albusurile se bat spuma cu zaharul si apa. In
citeste mai mult...
Crema de vanilie la pahar

Crema de vanilie la pahar

Ingrediente: 500ml lapte, 6 oua, 1 baton de vanilie( se poate inlocui batonul cu 3 plicuri de zahar vanilat), 200g zahar, 80g de faina.
Se incalzeste bine laptele. Se adauga vanilia in laptele clocotit si se lasa sa stea cam 15 minute.
Galbenusurile se freaca cu zaharul si faina si se adauga treptat laptele.



 Amestecul se pune la foc mic, intr-o cratita cu fundul mai gros si se amesteca continu pentru a sfarama toate cocoloasele. Cand s-a ingrosat se stinge focul, dar se mai amesteca pana se mai raceste crema.
Albusurile se bat spuma si se adauga in crema calda. Se toarna in
citeste mai mult...
Prajitura insiropata cu sirop de lamaie

Prajitura insiropata cu sirop de lamaie

Ingrediente:
Pentru blat: 1 pachet de unt de 250g, 225g de zahar, 5 oua, 275g de faina, 1 lingura de praf de copt, sare.
Pentru crema: 150g de unt fara sare, 150g de zahar pudra, 1 fiola esenta de vanilie.
Pentru sirop: 3 linguri de zahar, zeama de lamaie de la 4 lamai.



Se freaca untul cu zaharul pana ce ajunge o spuma albicioasa. Se adauga pe rand ouale si se amesteca in compozitie dupa fiecare ou. Se adauga si faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare.
Se incalzeste cuptorul. Se tapeteaza o tava cu unt si cu faina. Se
citeste mai mult...
Tarta cu cirese

Tarta cu cirese

 
Ingrediente: 1 cana de zahar, 200g de unt, 200g de faina, 1 praf de sare, 4 oua, 500g de cirese, zahar pudra, 1 plic de zahar vanilat.
Ciresele se spala si li se scot samburii. Se presara zahar peste ele si se tin la frigider aprox. 1 ora. 
Untul se freaca cu zaharul, zaharul vanilat si sarea pana se topeste zaharul si ajunge la consistenta unei crème spumoase.



Se adauga pe rand galbenusurile, unul cate unul, amestecandu-se continuu. Se adauga si faina si se amesteca bine. La sfarsit se adauga si albusurile batute spuma.
Se tapeteaza o tava cu unt si faina si se
citeste mai mult...
Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.