Tort cu visine

15026 afisari | 03 Noiembrie 2009
Mihaela
 
Tort cu visine 1
  •  1
Ingrediente: Pentru blat: 1 ciocolata cu lapte(100g), 5 oua, 10 linguri cu visinata, 200g zahar pudra, 200g de faina, 1 lingura cu varf de cacao, hartie de copt si 1 lingura de unt pentru uns tava. Pentru crema: 1 borcan de compot de visine, 300ml de frisca lichida, 1 plic intaritor de frisca, 100g zahar pudra, 2 plicuri de gelatina, 200g de dulceata de visine. 

 

Pentru décor: 100g de ciocolata amaruie

Blatul se prepara astfel:

Albusurile se separa de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana ce acesta se topeste, apoi se adauga treptat 5 linguri de visinata, ciocolata rasa si faina cernuta impreuna cu cacaua. Se amesteca.

Albusurile se bat cu un praf de sare pana devin o spuma tare. Se incorporeaza apoi in compozitia de galbenusuri, amestecand usor, de sus in jos.

Compozitia se toarna intr-o forma de tort care a fost unsa si tapetata cu hartie de copt.

Se incalzeste cuptorul si se coace blatul la foc potrivit, aprox. 45 de minute. Se scoate si se lasa pe un gratar la racit.

 

Crema se prepara:

Se scurg visinele din compot. Se inmoaie gelatina 10 minute in 100ml de compot de visine, dupa care se topeste la bain-marie si se lasa sa se racoreasca dar fara a se inchega. Frisca se bate bine cu zaharul pudra si intaritorul de frisca. In jumatate din cantitatea de frisca, se toarna in fir subtire gelatina topita pe baie de aburi. Se aduga ¼ din visinile din copmpot si se omogenizeaza crema.

Blatul racit se taie in doua pe orizontala. Se insiropeaza cu celelalte 5 linguri de visinata.

Se aseaza inapoi in forma de tort primul blat, insiropat, se unge cu dulceata, se toarna crema facuta cu visine si se aseaza deasupra cel de al doilea blat. Se da la frigider 2-3 ore pana ce se inatareste crema.

Se scoate apoi din forma, se aseaza pe un platou, se decoreaza cu frisca, visinile ramase si ciocolata rasa. Se tine la rece.

Ceva interesant:

{youtube}IsrgS9eB1bE{/youtube}

 


Citeşte mai multe despre: tort cu visine,   blat,   crema,   crema facuta cu visine,   visinata,   compot de visine
 
Alte articole din RETETE PRAJITURI, TORTURI, DULCETURI
Ciocolata alba de casa, cu unt de cacao si coacaze

Ciocolata alba de casa, cu unt de cacao si coacaze

Ingrediente: 200g unt de cacao, 40g unt, 50g lapte praf, 1 baton de vanilie, 2 linguri de sirop de agave, 50g coacaze negre des ...

Tarta cu crema de lamaie si spuma de bezea

Tarta cu crema de lamaie si spuma de bezea

Ingrediente: Blat: 250g biscuiti petit beure, 125g unt nesaratCrema de lamaie: ...

Mousse de ciocolata delicios si usor de preparat

Mousse de ciocolata delicios si usor de preparat

Este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. Un desert care poate fi facut impreuna cu copiii nostri, dar mai ales consumat de copiii ...

Fursecuri cu miere si menta

Fursecuri cu miere si menta

Ingrediente: 5 cesti faina, 2 cesti miere, 2 oua, 2 cesti ulei, un sfert de lingurita praf de copt, 15- 20 picaturi ulei de menta(cel pentru u ...

COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza

COMENTARIUL TAU

DC230
0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Trimite

* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.