Tort mascarpone cu zmeura(coacaze) si jeleu

5205 afisari | 23 Ianuarie 2010
 
Tort mascarpone cu zmeura(coacaze) si jeleu 1
Ingrediente: 

Pentru blat:
100g fursecuri cu migdale(amarettini), 2 tablete de ciocolata neagra(200g), 100g de unt fara sare, 3 oua, 100g zahar, 5 linguri suc de portocale. Zmeura(sau coacazele): 100g de zahar pudra si 500g de coacaze(sau zmeura) Pentru crema tortului: 150ml de smantana, 1 cutie de mascarpone(250g), 50g de zahar, 1 plic de zahar vanilat.

Jeleu: 1 plic de Tort Gelee rosu, 2 linguri de zahar, 250 ml de suc de zmeura(sau coacaze).

Blatul de tort se prepara astfel:

Cuptorul se incinge la 200 grade. Se zdrobesc fursecurile cu o furculita. Se unge fundul unei forme de tort (cu diametru de 24 cm). Se topeste ciocolata in unt la bain- marie sau in cuptorul cu microunde.

Ouale se separa. Se bat albusurile cu un praf de sare. Galbenusurile se bat cu zaharul. Se toarna peste galbenusuri ciocolata topita si fursecurile zdrobite. Se adauga si albusurile batute spuma si se inglobeaza usor de sus in jos toate. Se toarna compozitia in forma de tort si se coace 25 de minute. Se scoate apoi si se raceste pe un gratar. Cand s-a racit se aseaza pe un platou si se insiropeaza cu sucul de portocale. De jur imprejurul blatului se aseaza inelul formei.

Zmeura( sau coacazele) se spala, se sterg si se amesteca cu zaharul pudra.

Se scoate mascarpone din cutie si se amesteca usor cu smantana, zaharul tos si zaharul vanilat. Crema obtinuta se aseaza pe blat. Deasupra se aseaza coacazele amestecate cu zaharul pudra.

Jeleul se prepara cu praful din Tort gelee, suc de zmeura( sau coacaze) si zahar. Se da in fiert si se lasa putin sa se raceasca. Se toarna fierbinte peste fructe. Se lasa sa se racoreasca, iar apoi se indeparteaza inelul tortului. Se da la frigider. Se poate servi abia peste cateva ore.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 
Alte articole din RETETE PRAJITURI, TORTURI, DULCETURI
Ciocolata alba de casa, cu unt de cacao si coacaze

Ciocolata alba de casa, cu unt de cacao si coacaze

Ingrediente: 200g unt de cacao, 40g unt, 50g lapte praf, 1 baton de vanilie, 2 linguri de sirop de agave, 50g coacaze negre des ...

Tarta cu crema de lamaie si spuma de bezea

Tarta cu crema de lamaie si spuma de bezea

Ingrediente: Blat: 250g biscuiti petit beure, 125g unt nesaratCrema de lamaie: ...

Mousse de ciocolata delicios si usor de preparat

Mousse de ciocolata delicios si usor de preparat

Este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. Un desert care poate fi facut impreuna cu copiii nostri, dar mai ales consumat de copiii ...

Fursecuri cu miere si menta

Fursecuri cu miere si menta

Ingrediente: 5 cesti faina, 2 cesti miere, 2 oua, 2 cesti ulei, un sfert de lingurita praf de copt, 15- 20 picaturi ulei de menta(cel pentru u ...

COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza

COMENTARIUL TAU

1DDF3
0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Trimite

* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.