Fursecuri cu vodca
Ingrediente: 500g miere de albine, 1 pahar de vodca, vanilie, 1 albus de ou, 1 lingura de zahar pudra, ½ pachet praf de copt, cateva nuci, 2 ½ pahare de faina.
Intr-o craticioara se pune mierea la foc. Cand incepe sa clocoteasca, se adauga faina si se amesteca foarte repede pentru a nu se forma cocoloase. Se ia craticioara de pe foc, se lasa sa se racoreasca putin, apoi se adauga vodca, vanilia si praful de copt, amestecand continu cu o paleta sau cu o lingura de lemn pana ce compozitia devine calduta. Aluatul pentru fursecuri trebuie sa fie foarte moale. Se ia cate o lingura din aluat, se pune in palma data cu faina si se formeaza fursecurile(ca pe turtite). Se unge o tava de copt cu ulei si se aseaza fursecurile la 2 cm unul de altul. Se unge fiecare fursec cu albus batut cu zahar(albusul se bate cu zahar pana devine o spuma tare) si se aseaza in mijloc cate o jumatate de miez de nuca. Se da tava la cuptor la foc potrivit si se lasa sa se rumeneasca putin fursecurile. Aceste fursecuri se pot pastra la loc uscat si rece timp indelungat.
Intr-o craticioara se pune mierea la foc. Cand incepe sa clocoteasca, se adauga faina si se amesteca foarte repede pentru a nu se forma cocoloase. Se ia craticioara de pe foc, se lasa sa se racoreasca putin, apoi se adauga vodca, vanilia si praful de copt, amestecand continu cu o paleta sau cu o lingura de lemn pana ce compozitia devine calduta. Aluatul pentru fursecuri trebuie sa fie foarte moale. Se ia cate o lingura din aluat, se pune in palma data cu faina si se formeaza fursecurile(ca pe turtite). Se unge o tava de copt cu ulei si se aseaza fursecurile la 2 cm unul de altul. Se unge fiecare fursec cu albus batut cu zahar(albusul se bate cu zahar pana devine o spuma tare) si se aseaza in mijloc cate o jumatate de miez de nuca. Se da tava la cuptor la foc potrivit si se lasa sa se rumeneasca putin fursecurile. Aceste fursecuri se pot pastra la loc uscat si rece timp indelungat.
Alte articole din RETETE PRAJITURI, TORTURI, DULCETURI
Ciocolata alba de casa, cu unt de cacao si coacaze
Ingrediente: 200g unt de cacao, 40g unt, 50g lapte praf, 1 baton de vanilie, 2 linguri de sirop de agave, 50g coacaze negre des ...
Tarta cu crema de lamaie si spuma de bezea
Ingrediente: Blat: 250g biscuiti petit beure, 125g unt nesaratCrema de lamaie: ...
Mousse de ciocolata delicios si usor de preparat
Este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. Un desert care poate fi facut impreuna cu copiii nostri, dar mai ales consumat de copiii ...
Fursecuri cu miere si menta
Ingrediente: 5 cesti faina, 2 cesti miere, 2 oua, 2 cesti ulei, un sfert de lingurita praf de copt, 15- 20 picaturi ulei de menta(cel pentru u ...
COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza
COMENTARIUL TAU
* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate
- Top citiri
- Top recomandari
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.