Amandina

5695 afisari | 26 Octombrie 2009
sonia
 
Amandina 1
  Ingrediente: Pentru blat: 6 oua, 200g de zahar, 30 ml de apa si 30 ml ulei, 20g de cacao, 8 linguri de faina, 1 lingura de faina si 1 lingura unt pentru uns tava. Pentru sirop: 400ml de apa, 200g zahar, 2 plicuri capuccino ciocolata. Pentru crema: 3 galbenusuri, 150g zahar pudra, 1 pachet de unt(250g), 3 linguri de cacao

 

Pentru glazura si décor: 3 linguri de zahar, 2 linguri de cacao, 2 linguri de apa, 50 g de unt, 100ml de frisca lichida.

Blat:

Se freaca galbenusurile cu uleiul turnat treptat ca la maioneza. Albusurile se bat spuma cu zaharul si apa. In albusurile batute bine se incorporeaza galbenusurile, faina si cacaoa, amestecand usor, de jos in sus.

Se incalzeste cuptorul. Se tapeteaza o tava cu unt si faina. Se toarna compozitia si se coace la foc potrivit, timp de 30 de minute.

Sirop:

Intr-un vas se pune apa cu zaharul si cu capuccino. Se fierbe cateva minute la foc mic. Se stropeste blatul racit si taiat in doua cu caest sirop. Siropul trebuie sa fie cald.

Crema:

Untul moale( scos din timp din frigider), se freaca cu zaharul, apoi se adauga galbenusurile si cacaua si se amesteca bine pana se omogenizeaza.

Glazura:

Se fierbe in cateva clocote apa cu zaharul si cacaua. Dupa ce se stinge focul se adauga untul si se amesteca.

 

Blatul racit se taie in doua. Se intinde ½ din crema peste primul blat apoi il punem pe cel de la doilea si restul de crema. Se acopera crema cu glazura rece. Se da amandina la rece 30 de minute. Se taie in patratele. Amandina se decoreaza cu frisca sau cu nuca.

 

 

 

400ml de apa, 200g de zahar, 2 plicuri capuccino ciocolata. 

Citeşte mai multe despre: amandina,   frisca,   sirp,   crema,   glazura,   blat
 
Alte articole din RETETE PRAJITURI, TORTURI, DULCETURI
Ciocolata alba de casa, cu unt de cacao si coacaze

Ciocolata alba de casa, cu unt de cacao si coacaze

Ingrediente: 200g unt de cacao, 40g unt, 50g lapte praf, 1 baton de vanilie, 2 linguri de sirop de agave, 50g coacaze negre des ...

Tarta cu crema de lamaie si spuma de bezea

Tarta cu crema de lamaie si spuma de bezea

Ingrediente: Blat: 250g biscuiti petit beure, 125g unt nesaratCrema de lamaie: ...

Mousse de ciocolata delicios si usor de preparat

Mousse de ciocolata delicios si usor de preparat

Este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. Un desert care poate fi facut impreuna cu copiii nostri, dar mai ales consumat de copiii ...

Fursecuri cu miere si menta

Fursecuri cu miere si menta

Ingrediente: 5 cesti faina, 2 cesti miere, 2 oua, 2 cesti ulei, un sfert de lingurita praf de copt, 15- 20 picaturi ulei de menta(cel pentru u ...

COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza

COMENTARIUL TAU

81B94
0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Trimite

* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.