Prajitura cu cafea
Ingrediente:
Pentru blat: 6 oua, 150g de zahar, 160g de nuci macinate, 2 linguri de faina, 1 praf de copt, suc proaspat de lamaie, sare, 1 lingura de unt.
Pentru crema:
Blatul se prepara astfel: se freaca bine galbenusurile cu zaharul, dupa care se adauga praful de copt stins cu sucul de lamaie.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se incorporeaza apoi usor in compozitia de galbenusuri, se adauga nuca macinata, faina si se omogenizeaza bine. Se incalzeste cuptorul. Se unge o tava cu unt(1lingura) si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia in tava si se coace la foc potrivit aprox. ½ ora.
Crema se pregateste asa: Se fierbe cafeaua in putina apa. Se lasa sa se racoreasca. Se freaca untul spuma cu zaharul, se adauga apoi zatul de cafea si esenta de rom si se amesteca. Crema de cafea se da la frigider pana pregatim blatul. Blatul racit, se taie in doua, se insiropeaza cu putina cafea si se umple cu crema. Prajitura se taie patrate. Se presara deasupra putin zahar pudra.
1 pachet de unt(200g), 200g de zahar, 1 lingura de cafea, 1 fiola esenta de rom.
Pentru blat: 6 oua, 150g de zahar, 160g de nuci macinate, 2 linguri de faina, 1 praf de copt, suc proaspat de lamaie, sare, 1 lingura de unt.
Pentru crema:
Blatul se prepara astfel: se freaca bine galbenusurile cu zaharul, dupa care se adauga praful de copt stins cu sucul de lamaie.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se incorporeaza apoi usor in compozitia de galbenusuri, se adauga nuca macinata, faina si se omogenizeaza bine. Se incalzeste cuptorul. Se unge o tava cu unt(1lingura) si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia in tava si se coace la foc potrivit aprox. ½ ora.
Crema se pregateste asa: Se fierbe cafeaua in putina apa. Se lasa sa se racoreasca. Se freaca untul spuma cu zaharul, se adauga apoi zatul de cafea si esenta de rom si se amesteca. Crema de cafea se da la frigider pana pregatim blatul. Blatul racit, se taie in doua, se insiropeaza cu putina cafea si se umple cu crema. Prajitura se taie patrate. Se presara deasupra putin zahar pudra.
1 pachet de unt(200g), 200g de zahar, 1 lingura de cafea, 1 fiola esenta de rom.
Alte articole din RETETE PRAJITURI, TORTURI, DULCETURI
Ciocolata alba de casa, cu unt de cacao si coacaze
Ingrediente: 200g unt de cacao, 40g unt, 50g lapte praf, 1 baton de vanilie, 2 linguri de sirop de agave, 50g coacaze negre des ...
Tarta cu crema de lamaie si spuma de bezea
Ingrediente: Blat: 250g biscuiti petit beure, 125g unt nesaratCrema de lamaie: ...
Mousse de ciocolata delicios si usor de preparat
Este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. Un desert care poate fi facut impreuna cu copiii nostri, dar mai ales consumat de copiii ...
Fursecuri cu miere si menta
Ingrediente: 5 cesti faina, 2 cesti miere, 2 oua, 2 cesti ulei, un sfert de lingurita praf de copt, 15- 20 picaturi ulei de menta(cel pentru u ...
COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza
COMENTARIUL TAU
* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate
- Top citiri
- Top recomandari
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.