Retete prajituri, torturi, dulceturi

Crema de ciocolata cu capsune

Crema de ciocolata cu capsune

Ingrediente: ½ kg de capsune, 150g de ciocolata , 100g smantana, 1 albus, 1 lingurita de zahar brun, 2 lingurite de cafea espresso, 1 esenta de rom, 1 lingura de whisky, 1 lingura de ulei. 

Se spala capsunele, se scurg si se stropesc cu esenta de rom si whisky. Se pun la frigider.

Ciocolata se rupe bucatele si se topeste pe baie de abur cu o lingura de ulei. Se lasa sa se raceasca, dupa care se incorporeaza jumatate din cantitatea de smantana. Se bate albusul cu zahar si se adauga usor in crema. Se bate si smantana ramasa si se
citeste mai mult...
Dulceata delicioasa de capsune

Dulceata delicioasa de capsune

Ingrediente: 2 kilograme de capsune de marime medie mai tari, 1,5 kg de zahar, zeama de la o lamaie. 

Se spala capsunile cu atentie, astfel incat sa ramana cat mai intregi si le punem in cratita in care vrem sa facem dulceata. Se pune un strat de capsune, unul de zahar, alternandu-se cele doua ingrediente pana se termina.

Bagam cratita la frigider 3 ore dupa care o punem sa fiarba la foc mic. Se fierbe un timp dupa care se incearca dulceata astfel: se pune pe o farfurioara o lingura de dulceata si se lasa sa se raceasca. Daca atunci cand
citeste mai mult...
Parfait de ciocolata

Parfait de ciocolata

Ingrediente: 125g de ciocolata, ½ pahar de apa, 1 lingura de zahar, 1 plic de zahar vanilat, 3 galbenusuri de ou, 300g de frisca.

Galbenusurile se amesteca cu o lingura de lemn si se lasa deoparte. Se pun intr-o craticioara la foc mic, ciocolata facuta bucatele, apa, zaharul si zaharul vanilat. Se amesteca continu pana ce totul devine un lichid gros. Se lasa sa dea in clocote cateva secunde, apoi se torna peste galbenusurile frecate in prealabil. Se lasa sa se raceasca complet, apoi se amesteca cu frisca batuta cu zahar, se toarna in forme si se da la rece
citeste mai mult...
Tort cu mascarpone, biscuiti si visine

Tort cu mascarpone, biscuiti si visine

Ingrediente: 250g biscuiti, 200g unt, 750g visine din compot, 500g mascarpone, 750g branza de vaci(3 pachete), 150g zahar, 3 linguri de scortisoara macinata, 500ml frisca lichida, ciocolata rasa(50g).


Se pun biscuitii intr-o punga de plastic, se inchide punga la capat si se faramiteaza biscuitii cu ajutorul unui facalet. Se topeste untul la foc potrivit si se toarna peste biscuitii faramitati. Se amesteca bine pana se omogenizeaza. Blatul de biscuiti se toarna intr-o forma de tort cu diagonala de 26 cm si tapetata cu hartie de copt. Se preseaza blatul uniform pe toata suprafata formei.

Se scurg visinele din compot. Mascarpone se
citeste mai mult...
Prajitura cu coacaze si bezea

Prajitura cu coacaze si bezea

Reteta pentru 24 de bucati

Ingrediente: 120g de unt, 2 linguri de miere, 4 oua, 3 linguri de lapte, 270g de faina, 1 plic de praf de copt, sare, 200g de zahar, 250 g coacaze de preferat rosii dar se poate si cu coacaze negre.


Faina se amesteca cu praful de copt, galbenusurile, untul, mierea, laptele si un praf de sare. Se framanta pana aluatul devine elastic. Se tapeteaza o tava cu unt si faina. Aluatul se intinde, se aseaza in tava si se coace la foc potrivit pe trei sferturi.

In acest timp, se bat albusurile spuma cu zaharul si cu
citeste mai mult...
Tort cu ciocolata si banane

Tort cu ciocolata si banane

Ingrediente: 1 blat de tort mare(cumparat), 1 cutie de 400g de crema de ciocolata cu arahide(din comert), 800 ml frisca lichida, 13 linguri de apa, 5 linguri de zahar, 5 banane, 1 fiola esenta de rom, bombonele mici argintii pentru décor. 

Se pune pe foc o cratita cu apa si zahar si se face un sirop in care se pune esenta de rom. Se aseaza fiecare foaie de blat pe cate o farfurie si se insiropeaza cu acest sirop.

Frisca lichida se bate cu mixerul bine pana se intareste. Crema de ciocolata se freaca spuma si se adauga treptat 500g de
citeste mai mult...
Prajitura de toamna cu gutui

Prajitura de toamna cu gutui

Reteta pentru opt portii

Ingrediente: 2 cani de faina, 2 oua, 1 cana de zahar, 1 cana cu lapte, ½ cana cu ulei, 50g de unt, 4 gutui, 1 plic praf de copt, 1 varf cutit sare, 2 plicuri de zahar vanilat.

Intr-un vas mare se pune jumatate din cantitatea de zahar si faina. Se adauga ouale, laptele, uleiul, praful de copt, sarea si se amesteca bine pana se omogenizeaza compozitia.

Gutuile se spala, se curata si se taie feliute. Se unge o tava de cuptor cu unt si se tapeteaza uniform cu zaharul ramas. Se aseaza in tava gutuile taiate feliute.
citeste mai mult...
Tiramisu cu mere si ciocolata

Tiramisu cu mere si ciocolata

Reteta de tiramisu pentru 8 portii.

Ingrediente: 6 mere mari, 500g mascarpone, 5 galbenusuri, 4 albusuri, 100g frisca, 4 linguri mari de zahar, 500g piscoturi, 3 linguri lichior de migdale, 7 linguri suc de lamaie, 100g ciocolata, cacao.


Se freaca galbenusurile bine cu zaharul. Se amesteca apoi cu mascarpone pana se omogenizeaza compozitia. Albusurile se bat spuma. Se adauga in compozitia cu galbenusuri si se amesteca usor de jos in sus. Se adauga si frisca si doua linguri de suc de lamaie(sau cateva picaturi de esenta de lamaie) si se amesteca usor. Se da crema de mascarpone la frigider.

Merele se curata,
citeste mai mult...
Briose cu prune

Briose cu prune

Reteta pentru 12 briose Ingrediente: 300g de faina, 200g de prune, 2 lingurite de praf de copt, 1 ou, 100g de zahar, 80ml de ulei de floarea soarelui, 1 lingurita de scortisoara macinata, 250ml lapte batut.


Se incinge cuptorul la 180 grade.

Prunele se spala bine, se golesc de samburi si se taie bucatele mici. Se bate oul cu zahar, ulei si lapte batut. Faina se amesteca cu praful de copt si scortisoara si se adauga in compozitie. Se amesteca si se adauga la sfarsit bucatelele de prune. Se foloseste o tava de briose, iar fiecare adancitura se unge cu ulei
citeste mai mult...
Briose cu ciocolata

Briose cu ciocolata

Reteta de briose este foarte usor de preparat, iar briosele raman prajiturelele care incanta mereu copii de toate varstele...Si cea mai neexperimentata gospodina poate prepara aceasta reteta.

Ingrediente: 1 cana cu zahar, 2 cani cu faina, 1 cana cu lapte, 1 plic praf de copt, 2 oua, 1 lingura de unt topit, 50g de ciocolata.


Se separa ouale si se bat albusurile spuma. Se adauga zaharul, faina si praful de copt si se amesteca bine. Se adauga si galbenusurile si laptele si untul topit se amesteca cu mixerul. Se toarna compozitia intr-o tava de briose, unsa cu unt si tapetata cu faina.
citeste mai mult...
Tort cu afine si crema mascarpone

Tort cu afine si crema mascarpone

Ingrediente: 1kg de mascarpone, 500g de biscuiti cu ovaz, 100g de unt, 200 ml smantana dulce, 3 lingurite cu ness(sau esenta de cafea), 500g de afine, 200g de zahar, 100ml apa, esenta de vanilie. 


Biscuitii se zdrobesc cu un sucitor. Se framanta apoi cu untul (scos cu 30 de minute inainte din frigider), dupa care se aseaza pe fundul detasabil al unei forme de tort.

Smantana se bate bine. Se adauga 100g de zahar(jumatate din cantitate) si nesul frecat cu trei linguri de apa. Se mai bate putin. In compozitie se incorporeaza mascarpone incet, cateva afine si esenta de vanilie. Se
citeste mai mult...
Inghetata cu fasii de clatite si dulceata de afine

Inghetata cu fasii de clatite si dulceata de afine

Reteta pentru 2 portii

Este adevarat ca acest desert este o “bomba calorica” dar este extraordinar de bun. O data pe luna insa, chiar si daca tineti la silueta, tot merita incercat... Si este un desert pe care il puteti face foarte repede si pentru musafiri, mai ales atunci cand nu prea sunteti pregatiti, sau nu aveti chef sa stati prea mult in bucatarie.


Ingrediente: 2 cupe inghetata de ciocolata, 2 cupe inghetata de fructe, 2 cupe inghetata de vanilie, 4 clatite mari(pot fi cumparate), 2 linguri de dulceata de afine, 2 linguri de finetti.


Clatitele se taie fasii subtiri si se
citeste mai mult...
Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.