Dulceata delicioasa de capsune

3311 afisari | 02 Iunie 2011
Mihaela
 
Dulceata delicioasa de capsune 1
Ingrediente: 2 kilograme de capsune de marime medie mai tari, 1,5 kg de zahar, zeama de la o lamaie. 

Se spala capsunile cu atentie, astfel incat sa ramana cat mai intregi si le punem in cratita in care vrem sa facem dulceata. Se pune un strat de capsune, unul de zahar, alternandu-se cele doua ingrediente pana se termina.

Bagam cratita la frigider 3 ore dupa care o punem sa fiarba la foc mic. Se fierbe un timp dupa care se incearca dulceata astfel: se pune pe o farfurioara o lingura de dulceata si se lasa sa se raceasca. Daca atunci cand s-a racit se prelinge mai greu inseamna ca dulceata este legata. Capsunile trebuie sa ramana tari. Se inchide focul, se adauga zeama de lamaie si se ia spuma dulcetii. Se toarna dulceata de capsune in borcane spalate si uscate. Se inchid ermetic si se pun borcanele cu gura in jos pana a doua zi pentru o conservare mai buna. Este delicioasa, mai ales in clatite.



Citeşte mai multe despre: dulceata de capsune,   dulceata delicioasa de capsune,   capsune,   dulceata
 
Alte articole din RETETE PRAJITURI, TORTURI, DULCETURI
Ciocolata alba de casa, cu unt de cacao si coacaze

Ciocolata alba de casa, cu unt de cacao si coacaze

Ingrediente: 200g unt de cacao, 40g unt, 50g lapte praf, 1 baton de vanilie, 2 linguri de sirop de agave, 50g coacaze negre des ...

Tarta cu crema de lamaie si spuma de bezea

Tarta cu crema de lamaie si spuma de bezea

Ingrediente: Blat: 250g biscuiti petit beure, 125g unt nesaratCrema de lamaie: ...

Mousse de ciocolata delicios si usor de preparat

Mousse de ciocolata delicios si usor de preparat

Este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. Un desert care poate fi facut impreuna cu copiii nostri, dar mai ales consumat de copiii ...

Fursecuri cu miere si menta

Fursecuri cu miere si menta

Ingrediente: 5 cesti faina, 2 cesti miere, 2 oua, 2 cesti ulei, un sfert de lingurita praf de copt, 15- 20 picaturi ulei de menta(cel pentru u ...

COMENTARII:
  • 1. Carmen pe 12 Iunie 2011 12:01

    Am facut si eu acum cateva zile dulceata de capsune, la 3 kg de fructe am pus 1,850 zahar. Mi-au ramas capsunele intregi dar m-am straduit ceva sa nu amestec in ea. Am luat spuma cu multa grija. Dar cred ca am tinut-o pe foc vreo 2 ore. Una peste alta a iesit foarte buna.

COMENTARIUL TAU

69963
0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Trimite

* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.