Dulceata delicioasa de capsune
Ingrediente: 2 kilograme de capsune de marime medie mai tari, 1,5 kg de zahar, zeama de la o lamaie.
Se spala capsunile cu atentie, astfel incat sa ramana cat mai intregi si le punem in cratita in care vrem sa facem dulceata. Se pune un strat de capsune, unul de zahar, alternandu-se cele doua ingrediente pana se termina.
Bagam cratita la frigider 3 ore dupa care o punem sa fiarba la foc mic. Se fierbe un timp dupa care se incearca dulceata astfel: se pune pe o farfurioara o lingura de dulceata si se lasa sa se raceasca. Daca atunci cand s-a racit se prelinge mai greu inseamna ca dulceata este legata. Capsunile trebuie sa ramana tari. Se inchide focul, se adauga zeama de lamaie si se ia spuma dulcetii. Se toarna dulceata de capsune in borcane spalate si uscate. Se inchid ermetic si se pun borcanele cu gura in jos pana a doua zi pentru o conservare mai buna. Este delicioasa, mai ales in clatite.
Se spala capsunile cu atentie, astfel incat sa ramana cat mai intregi si le punem in cratita in care vrem sa facem dulceata. Se pune un strat de capsune, unul de zahar, alternandu-se cele doua ingrediente pana se termina.
Bagam cratita la frigider 3 ore dupa care o punem sa fiarba la foc mic. Se fierbe un timp dupa care se incearca dulceata astfel: se pune pe o farfurioara o lingura de dulceata si se lasa sa se raceasca. Daca atunci cand s-a racit se prelinge mai greu inseamna ca dulceata este legata. Capsunile trebuie sa ramana tari. Se inchide focul, se adauga zeama de lamaie si se ia spuma dulcetii. Se toarna dulceata de capsune in borcane spalate si uscate. Se inchid ermetic si se pun borcanele cu gura in jos pana a doua zi pentru o conservare mai buna. Este delicioasa, mai ales in clatite.
Alte articole din RETETE PRAJITURI, TORTURI, DULCETURI
Ciocolata alba de casa, cu unt de cacao si coacaze
Ingrediente: 200g unt de cacao, 40g unt, 50g lapte praf, 1 baton de vanilie, 2 linguri de sirop de agave, 50g coacaze negre des ...
Tarta cu crema de lamaie si spuma de bezea
Ingrediente: Blat: 250g biscuiti petit beure, 125g unt nesaratCrema de lamaie: ...
Mousse de ciocolata delicios si usor de preparat
Este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. Un desert care poate fi facut impreuna cu copiii nostri, dar mai ales consumat de copiii ...
Fursecuri cu miere si menta
Ingrediente: 5 cesti faina, 2 cesti miere, 2 oua, 2 cesti ulei, un sfert de lingurita praf de copt, 15- 20 picaturi ulei de menta(cel pentru u ...
COMENTARII:
COMENTARIUL TAU
* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate
- Top citiri
- Top recomandari
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.
Am facut si eu acum cateva zile dulceata de capsune, la 3 kg de fructe am pus 1,850 zahar. Mi-au ramas capsunele intregi dar m-am straduit ceva sa nu amestec in ea. Am luat spuma cu multa grija. Dar cred ca am tinut-o pe foc vreo 2 ore. Una peste alta a iesit foarte buna.