Tort cu mascarpone, biscuiti si visine
Ingrediente: 250g biscuiti, 200g unt, 750g visine din compot, 500g mascarpone, 750g branza de vaci(3 pachete), 150g zahar, 3 linguri de scortisoara macinata, 500ml frisca lichida, ciocolata rasa(50g).
Se pun biscuitii intr-o punga de plastic, se inchide punga la capat si se faramiteaza biscuitii cu ajutorul unui facalet. Se topeste untul la foc potrivit si se toarna peste biscuitii faramitati. Se amesteca bine pana se omogenizeaza. Blatul de biscuiti se toarna intr-o forma de tort cu diagonala de 26 cm si tapetata cu hartie de copt. Se preseaza blatul uniform pe toata suprafata formei.
Se scurg visinele din compot. Mascarpone se mixeaza cu branza de vaci, zaharul si scortisoara pana se dizolva zaharul. Se bate frisca lichida pana devine o spuma si se incorporeaza usor in compozitia de branza.
Se ia un sfert de crema si se amesteca cu 400g de visine. Se pune pe blatul de biscuiti acest amestec, iar apoi se taorna restul de crema simpla. Se decoreaza tortul cu visinele ramase si cu fulgii de ciocolata rasa. Se da pentru 6 ore la frigider.
Este un desert delicios pe care si copiii il servesc cu mare placere.
Se pun biscuitii intr-o punga de plastic, se inchide punga la capat si se faramiteaza biscuitii cu ajutorul unui facalet. Se topeste untul la foc potrivit si se toarna peste biscuitii faramitati. Se amesteca bine pana se omogenizeaza. Blatul de biscuiti se toarna intr-o forma de tort cu diagonala de 26 cm si tapetata cu hartie de copt. Se preseaza blatul uniform pe toata suprafata formei.
Se scurg visinele din compot. Mascarpone se mixeaza cu branza de vaci, zaharul si scortisoara pana se dizolva zaharul. Se bate frisca lichida pana devine o spuma si se incorporeaza usor in compozitia de branza.
Se ia un sfert de crema si se amesteca cu 400g de visine. Se pune pe blatul de biscuiti acest amestec, iar apoi se taorna restul de crema simpla. Se decoreaza tortul cu visinele ramase si cu fulgii de ciocolata rasa. Se da pentru 6 ore la frigider.
Este un desert delicios pe care si copiii il servesc cu mare placere.
Citeşte mai multe despre:
tort cu mascarpone, tort cu visine, tort cu biscuiti, desert, blatul de biscuiti
Alte articole din RETETE PRAJITURI, TORTURI, DULCETURI
Ciocolata alba de casa, cu unt de cacao si coacaze
Ingrediente: 200g unt de cacao, 40g unt, 50g lapte praf, 1 baton de vanilie, 2 linguri de sirop de agave, 50g coacaze negre des ...
Tarta cu crema de lamaie si spuma de bezea
Ingrediente: Blat: 250g biscuiti petit beure, 125g unt nesaratCrema de lamaie: ...
Mousse de ciocolata delicios si usor de preparat
Este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. Un desert care poate fi facut impreuna cu copiii nostri, dar mai ales consumat de copiii ...
Fursecuri cu miere si menta
Ingrediente: 5 cesti faina, 2 cesti miere, 2 oua, 2 cesti ulei, un sfert de lingurita praf de copt, 15- 20 picaturi ulei de menta(cel pentru u ...
COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza
COMENTARIUL TAU
* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate
- Top citiri
- Top recomandari
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.