Tiramisu cu mere si ciocolata
Reteta de tiramisu pentru 8 portii.
Ingrediente: 6 mere mari, 500g mascarpone, 5 galbenusuri, 4 albusuri, 100g frisca, 4 linguri mari de zahar, 500g piscoturi, 3 linguri lichior de migdale, 7 linguri suc de lamaie, 100g ciocolata, cacao.
Se freaca galbenusurile bine cu zaharul. Se amesteca apoi cu mascarpone pana se omogenizeaza compozitia. Albusurile se bat spuma. Se adauga in compozitia cu galbenusuri si se amesteca usor de jos in sus. Se adauga si frisca si doua linguri de suc de lamaie(sau cateva picaturi de esenta de lamaie) si se amesteca usor. Se da crema de mascarpone la frigider.
Merele se curata, iar pulpa se taie cuburi. Se inabusa 10 minute cu cu 4 linguri de apa si 5 linguri de suc de lamaie. Se lasa sa se raceasca si se adauga lichiorul de migdale.
Piscoturile se rup bucati.
In cupe de inghetata se aseaza straturi de piscoturi, mere si crema de mascarpone. Intre straturi si deasupra se presara cacao si ciocolata rasa. Se dau cupele de tiramisu la frigider si se servesc peste 3-4 ore.
Se poate monta prajitura si in tava.
Foto: Flickr.com
Ingrediente: 6 mere mari, 500g mascarpone, 5 galbenusuri, 4 albusuri, 100g frisca, 4 linguri mari de zahar, 500g piscoturi, 3 linguri lichior de migdale, 7 linguri suc de lamaie, 100g ciocolata, cacao.
Se freaca galbenusurile bine cu zaharul. Se amesteca apoi cu mascarpone pana se omogenizeaza compozitia. Albusurile se bat spuma. Se adauga in compozitia cu galbenusuri si se amesteca usor de jos in sus. Se adauga si frisca si doua linguri de suc de lamaie(sau cateva picaturi de esenta de lamaie) si se amesteca usor. Se da crema de mascarpone la frigider.
Merele se curata, iar pulpa se taie cuburi. Se inabusa 10 minute cu cu 4 linguri de apa si 5 linguri de suc de lamaie. Se lasa sa se raceasca si se adauga lichiorul de migdale.
Piscoturile se rup bucati.
In cupe de inghetata se aseaza straturi de piscoturi, mere si crema de mascarpone. Intre straturi si deasupra se presara cacao si ciocolata rasa. Se dau cupele de tiramisu la frigider si se servesc peste 3-4 ore.
Se poate monta prajitura si in tava.
Foto: Flickr.com
Alte articole din RETETE PRAJITURI, TORTURI, DULCETURI
Ciocolata alba de casa, cu unt de cacao si coacaze
Ingrediente: 200g unt de cacao, 40g unt, 50g lapte praf, 1 baton de vanilie, 2 linguri de sirop de agave, 50g coacaze negre des ...
Tarta cu crema de lamaie si spuma de bezea
Ingrediente: Blat: 250g biscuiti petit beure, 125g unt nesaratCrema de lamaie: ...
Mousse de ciocolata delicios si usor de preparat
Este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. Un desert care poate fi facut impreuna cu copiii nostri, dar mai ales consumat de copiii ...
Fursecuri cu miere si menta
Ingrediente: 5 cesti faina, 2 cesti miere, 2 oua, 2 cesti ulei, un sfert de lingurita praf de copt, 15- 20 picaturi ulei de menta(cel pentru u ...
COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza
COMENTARIUL TAU
* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate
- Top citiri
- Top recomandari
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.