Retete prajituri, torturi, dulceturi

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello

 
Ingredinte: 150g zahar pudra cu vanilie(plicul albastru din comert), 200g lapte praf, 1 pachet de unt, 2 foi de napolitana(preferabil foile pentru vafe cu vanilie), 100g de migdale nesarate.



 
 
Se piseaza foile de napolitana foarte bine.(foile de napolitana se pun pentru a se apropia cat mai mult de bomboanele Raffaello din comert) Se freaca untul cu zaharul pudra pana se face ca o spuma. Adaugam apoi laptele praf, nuca de cocos si foile de napolitana pisate. Cu o spatula pentru prajituri amestecam bine. Pasta obtinuta o punem la frigider pentru 30 minute. O scoatem apoi si luam cate putin (cam cat
citeste mai mult...
Trufe

Trufe

 
Ingrediente: 500g pesmet alb, 200g unt, 200g de nuca macinata fin, 150ml de apa, 1 cana plina cu zahar, coaja rasa de la o portocala, 1 lingurita esenta de rom, 1 plic de zahar vanilat, 5 linguri de cacao, visine din visinata sau din compot, 50g nuca de cocos, 1 lingura de ulei.



 
Intr-un castron se amesteca pesmetul cu nuca macinata. Intr-o craticioara se pune la foc apa cu zaharul si cu 3 linguri de cacao. Se fierbe la foc mic timp de 5 minute. Cu siropul obtinut se opareste pesmetul cu nuca. Se incorporeaza untul se adauga coaja de
citeste mai mult...
Sarlota de ciocolata cu nuca prajita

Sarlota de ciocolata cu nuca prajita

Ingrediente: 200gr zahar pudra, 200gr unt, 200gr ciocolata, 2 pliculete de zahar vanilat, 100gr de nuca prajita, 1 lamaie, 2 tablete de ciocolata, 3 pahare de smantana.
 
Nuca se prajeste putin, intr-o tava in cuptor, dupa care se lasa la racit. Se taie apoi bucatele.



 
Intr-un castron se amesteca untul batut spuma cu zaharul, ciocolata topita si zaharul vanilat. Se freaca bine cu o spatula speciala pentru prajituri sau cu o lingura de lemn pana la obtinerea unei crème omogene. Nucile taiate se amesteca cu zaharul pudra si sucul de la o lamaie si se intinde peste crema. Intr-o cratita mica
citeste mai mult...
Dulceata de pepene galben

Dulceata de pepene galben

Ingrediente: 2 farfurii adanci pline cu cubulete de pepene galben, 1 kg de zahar, 2 cani de apa, 1 lamaie, 1 plic de zahar vanilat.
 
Pepenele galben se curata de coaja si de seminte. Miezul se taie cubulete. Cubuletele se pun intr-o sita care se baga intr-o oala cu apa clocotita pentru 1-2 minute. Se clatesc apoi cu apa rece si se lasa la scurs in sita.



 
 
 
Intr-o cratita se pune apa cu zaharul la fiert pana se face un sirop. Se adauga cubuletele de pepene galben si se lasa sa fiarba pana ce acestea devin moi. Se stoarce lamaia si
citeste mai mult...
Tiramisu

Tiramisu

Ingrediente: 400g de piscoturi, 500g mascarpone,1 lingura esenta de vanilie, 2 lingurite de coniac, 5 oua, 5 linguri de zahar , 2 cani  de espresso fara zahar( racite), cacao, o ciocolata neagra, 125ml vin de Marsala(sau Lacrima lui Ovidiu).



 
 
 
Galbenusurile se separa de albusuri si se pun intr-un vas. Se adauga peste ele zaharul,coniacul, vanilia, si se freaca bine pana se deschid la culoare. Se pune  crema mascarpone intr-un vas, si se adauga treptat compozitia cu galbenusuri, amestecandu-se cu o lingura de lemn, pana la omogenizare. Se adauga 3 linguri de espresso una cate una si se amesteca usor.
Albusurile se bat cu un
citeste mai mult...
Dulceata de morcovi

Dulceata de morcovi

 
Ingrediente: 3 cani de apa, 1 kg de zahar, 1,5 kg de morcovi, o lamaie, o portocala.
Morcovii se spala, se curata si se dau pe razatoarea mare. Apa cu zaharul se pun la foc intr-o cratita emailata. Se fierbe pana ce da in clocot si se formeaza un sirop. 



 
 
Se adauga morcovii rasi in sirop si se fierbe dulceata la foc mic, pana cand morcovii se patrund bine, iar siropul scade. Aproape de sfarsit se adauga zeama de lamaie si zeama de portocala(puteti adauga si coaja taiata subtire, pe care o scoateti inainte de a pune dulceata in borcane) si se
citeste mai mult...
Tort cu iaurt si jeleu de zmeura

Tort cu iaurt si jeleu de zmeura

 
Ingrediente: 200g de biscuiti sfaramiciosi, 1 lamaie, 15g de gelatina, 1 kg de iaurt natural, 300g de frisca lichida, 80g de zahar, 75 g de unt, 1 cana de zmeura, compot de zmeura pentru jeleu, 1 plic de Tort jelee rosu.



 
 
 
 
 
Lamaia se spala, se rade coaja si se stoarce de suc. Gelatina se dizolva si se amesteca cu 2 linguri de iaurt, dupa care se amesteca cu restul de iaurt, cu sucul si coaja rasa de lamaie. Frisca se bate si se amesteca cu crema de iaurt.
Biscuitii se sfarama. Untul se topeste si se amesteca cu biscuitii.
Intr-o forma de tort
citeste mai mult...
Strudel cu mere, scortisoara si migdale

Strudel cu mere, scortisoara si migdale

Ingrediente: 1 pachet de foi de placinta din comert, 2 kg de mere, 2 linguri de zeama de lamaie, 2 linguri de rom, 50 g zahar, 2 lingurite de scortisoara, 50g de stafide, 50 g migdale tocate, 4 linguri de unt, 30g de pesmet, 1 plic zahar pudra cu aroma de vanilie.





 
 
 
Merele se decojesc si se dau pe razatoare. Se pun intr-un vas si se adauga sucul de lamaie, zaharul, romul, scortisoara, si migdalele.
Cuptorul se incinge la 200 de grade. Intr-o cratita se topeste untul. Foile de placinta se ung cu unt topit si se presara pesmet. Pe fiecare foaie
citeste mai mult...
Prajitura cu fructe de padure

Prajitura cu fructe de padure

 
Ingrediente: 8 oua, 9 linguri de faina, 8 linguri de zahar, 4 linguri de ulei, coaja rasa de la 1 lamaie, 1 lingurita esenta de vanilie, 1 ceasca de zmeura, 1 ceasca de afine, 1 ceasca de coacaze, 5-6 capsune taiate in jumatati.



 
 
 
Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se pun intr-un bol si se freaca cu zaharul, cu uleiul si cu esenta de vanilie. Peste albusuri se pune un praf de sare si se bat cu mixerul pana ce devin ca o spuma. In momentul in care spuma se tine de vas se adauga galbenusurile amestecandu-se continu. Se adauga
citeste mai mult...
Dulceata de dovlecei

Dulceata de dovlecei

Ingrediente: 1 farfurie adanca plina cu varf cu dovlecei taiati cubulete(se aleg dovlecei mai mari si mai batrani)sau 1,5 kg, 1 kg de zahar, 300 ml de apa, 1 lamaie, 3 pliculete de zahar vanilat, 1 lingura de sare de lamaie.



 
 
 
 
Dovleceii se curata de coaja , se taie in doua si cu o lingura se scobesc si se curata de seminte care se arunca. Restul se taie cubulete si se amesteca bine cu lingura de sare de lamaie. Se lasa sa stea asa aprox. 2 ore. Sarea de lamaie are rolul de a intari cubuletele de dovlecei. Dupa
citeste mai mult...
Banana split

Banana split

Ingrediente: 4 banane mari, 2 linguri de frisca lichida,1 cutie de ½ kg de inghetata de vanilie, 1 mana de migdale sau fistic,1 jumatate de lamaie, 100g ciocolata neagra.



 
 
 
Frisca cu ciocolata rupta in bucati se pun intr-un castron, pe o cratita cu apa care fierbe, la bain-marie. Se amesteca continu pana se topeste ciocolata si se formeaza un sos. Se pastreaza la cald.
Bananele se cojesc si se taie in doua pe lung. Se stoarce lamaia si se stropesc bananele cu sucul de lamaie pentru a nu se innegri. Se pun cate doua jumatati de banana pe o farfurie, se
citeste mai mult...
Tarta cu capsune si crema de vanilie

Tarta cu capsune si crema de vanilie

 
Ingrediente:
Pentru aluat: ½ kg de faina, 150 g de unt, 150 g de zahar, 1 praf de sare, 2 oua, 100 ml apa, ½ plic de praf de copt.
 
Pe o planseta se amesteca faina cu praful de copt. Se bat ouale, se adauga zaharul sarea si apa, dupa care se incorporeaza in faina.



Se framanta bine pana devine un aluat omogen. Se lasa aluatul de tarta  la odihnit o ora. Se intinde o foaie mare cat cea de tarta sau se intind mai multe foi cat formele mici de tarte. Se incalzeste cuptorul la 180 grade si se coace la
citeste mai mult...
Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.