Tarta cu capsune si crema de vanilie
Se framanta bine pana devine un aluat omogen. Se lasa aluatul de tarta la odihnit o ora. Se intinde o foaie mare cat cea de tarta sau se intind mai multe foi cat formele mici de tarte. Se incalzeste cuptorul la 180 grade si se coace la foc potrivit. Se scoate si se lasa la racit.
Pentru crema de vanilie: 3 galbenusuri, 3 linguri de zahar, 2 linguri de faina,1 lingurita de amidon alimentar, ½ l de lapte, 1 fiola de esenta de vanilie.
Intr-o cratita se pun galbenusurile. Se adauga zaharul si se freaca foarte bine. Se aduga apoi faina si amidonul si se amesteca cu telul incontinuare. Se incorporeaza si laptele putin cate putin si se pune cratita pe foc. Se amesteca pe foc mic, cu o lingura de lemn, pana ajunge la consistenta unei crème mai groase. Se adauga vanilia si se amesteca. Se acopera oala ca sa nu prinda o crusta deasupra.
Blatul de tarta se insiropeaza cu un sirop facut din apa, zahar si putina coaja de lamaie rasa.
Se adauga crema rece peste blatul insiropat si se niveleaza cu ajutorul unei spatule.
Fructe: 500 g capsune.
Se taie capsunele in jumatati si se adauga peste crema.
Se face un jeleu(se gasesc plicuri in comert) si se toarna peste fructe.
Tarta cu capsune si crema de vanilie este un desert minunat pentru zilele fierbinti de vara.
Ciocolata alba de casa, cu unt de cacao si coacaze
Ingrediente: 200g unt de cacao, 40g unt, 50g lapte praf, 1 baton de vanilie, 2 linguri de sirop de agave, 50g coacaze negre des ...
Tarta cu crema de lamaie si spuma de bezea
Ingrediente: Blat: 250g biscuiti petit beure, 125g unt nesaratCrema de lamaie: ...
Mousse de ciocolata delicios si usor de preparat
Este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. Un desert care poate fi facut impreuna cu copiii nostri, dar mai ales consumat de copiii ...
Fursecuri cu miere si menta
Ingrediente: 5 cesti faina, 2 cesti miere, 2 oua, 2 cesti ulei, un sfert de lingurita praf de copt, 15- 20 picaturi ulei de menta(cel pentru u ...
COMENTARIUL TAU
* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate
- Top citiri
- Top recomandari