Retete prajituri, torturi, dulceturi
Tort de ciocolata cu crema de zmeura
Ingrediente:Pentru blat: 3 oua intregi, 50ml de apa calduta, 1 plic de zahar vanilat sau o esenta de vanilie, 75g faina, 100 g zahar, 1 lingura de cacao, 1 lingurita de praf de copt.
Pentru crema: 1 cana de zmeura sau 250g, 1 tableta de ciocolata amaruie de 100g, 4 linguri de lichior de zmeura, 500g frisca, 50g zahar pudra, 1 plic de gelatina.
Pentru glazura de deasupra: 100g ciocolata amaruie, 2 linguri frisca, 15 g unt.
Blatul se prepara astfel: Se freaca galbenusurile cu apa pana ce devin ca o spuma. Adaugam apoi vanilia si zaharul si amestecam in gelatinacontinuare pana citeste mai mult...
Crema de zahar ars
Ingrediente: 6 oua, 5 linguri de zahar , 1 lingurita de faina, 1 praf de sare, 1 l de lapte, 2- 3 plicuri de zahar vanilat, 1 ceasca plina de zahar pentru ars.
Intr-o oala se fierbe laptele cu zaharul vanilat si cu praful de sare. Dupa ce a fiert se lasa sa se raceasca. Intr-un vas de mixer se pun ouale intregi cu 5 linguri de zahar nu foarte pline,si se bat pana
compozitia se omogenizeaza si devine ca o crema. Se scot doua linguri din compozitie si se amesteca cu faina, iar apoi se toarna inapoi in compozitie amestecand citeste mai mult...
Ciocolata de casa
Ingrediente: 500 g lapte praf, 90g de unt, 1 cana de apa(250ml), 50 g cacao, 1kg de zahar, 250 de g de alune nesarate sau 250 g de nuca.Se prajeste nuca sau alunele si se lasa la racit.Se pune cratita cu apa pe foc. Se adauga zaharul si se
amesteca pana se dizolva zaharul si se formeaza un sirop. Separat se amesteca laptele praf cu cacaua, amestecandu-se foarte bine ca sa nu se formeze cocoloase dupa care se introduce in siropul de zahar.
Se pune apoi untul in compozitie si se amesteca bine. Se adauga si nuca sau alunele prajite si citeste mai mult...
Rulada cu zmeura
IngredientePentru blat: 50 g de unt, 6 oua, 100g de faina, 125 g de zahar, 1 lingura de rom
Crema: 600 g crema mascarpone, 300 g zmeura, 3 linguri de zahar pudra, 1 lingurita de esenta de rom.
Se freaca zaharul cu galbenusurile pana ce se topeste zaharul complet. Se adauga untul si romul si se amesteca bine. Separat se bat albusurile foarte bine, pana cand acestea se tin de vas si se toarna peste galbenusuri. Se amesteca si se adauga faina treptat. Se unge o tava cu unt si se toarna compozitia in ea. Dupa ce s-a copt, se scoate citeste mai mult...
Gogosi cu scortisoara si coaja de lamaie
Ingrediente: ½ kg de faina, un pahar de lapte, 50 g de zahar, 30 g de drojdie, un praf de sare, 4 galbenusuri, 50 g de unt, 1 cana de ulei, zahar pudra, faina pentru planseta, 1 lingurita de scortisoara, coaja rasa de la o lamaie.Se face o maia din 1 lingura de faina, 1 lingurita de zahar si 100 ml de lapte caldut. Lasi maiaua la cald timp de 15 minute. Intr-un castron mare se pune faina, iar in centru se face o adancitura in care se toarna maiaua, galbenusurile, zaharul dizolvat in laptele caldut ramas,coaja de lamaie citeste mai mult...
- Top citiri
- Top recomandari
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.