Tort de ciocolata cu crema de zmeura

4895 afisari | 08 Iunie 2009
Iris
 
Tort de ciocolata cu crema de zmeura 1
  •  1
Ingrediente: Pentru blat: 3 oua intregi, 50ml de apa calduta, 1 plic de zahar vanilat sau o esenta de vanilie, 75g faina, 100 g zahar, 1 lingura de cacao, 1 lingurita de praf de copt. Pentru crema: 1 cana de zmeura sau 250g, 1 tableta de ciocolata amaruie de 100g, 4 linguri de lichior de zmeura, 500g frisca, 50g zahar pudra, 1 plic de gelatina.

 

 

Pentru glazura de deasupra: 100g ciocolata amaruie, 2 linguri frisca, 15 g unt.

Blatul se prepara astfel: Se freaca galbenusurile cu apa pana ce devin ca o spuma. Adaugam apoi vanilia si zaharul si amestecam in gelatinacontinuare pana ce se obtine o crema de consistenta smantanii. Punem apoi peste galbenusuri faina, praful de copt si cacaua si amestecam foarte bine. Albusurile se bat separat cu un praf de sare pana ce devin spuma. Jumatate din compozitia de albusuri se amesteca cu compozitia de galbenusuri pana se omogenizeaza, iar cealalta jumatate se incorporeaza treptat, fara a scoate aerul din spuma. Se incalzeste cuptorul la 190 grade C. Se tapeteaza o tava(de tort) si se coace 25 de minute. Dupa ce s-a copt se scoate din cuptor si se lasa la racit, dupa care se taie in doua.

Crema. Zmeura se zdrobeste si se trece apoi printr-o sita. Ciocolata se topeste la bain marie. Gelatina se inmoaie in apa si se dizolva apoi la foc mic. Se bate frisca cu mixerul, pana se intareste, dupa care se adauga zaharul si lichiorul si se mai bate inca putin. Se pun apoi in frisca geletina, zmeura si ciocolata si se bate cu mixerul incontinuare pana ajunge la consistenta unei crème. Se pune crema intre cele doua blaturi. Se face glazura, topind ciocolata la bain marie si adaugand apoi frisca si untul. Intindem glazura cu o lingura pe tort si decoram cu fructe de zmeura intregi. Se da la frigider 3 ore si se serveste.

Si daca vreti si trandafirasi pe tort....

 {youtube}Cute4rNJAxY{/youtube}


 
Alte articole din RETETE PRAJITURI, TORTURI, DULCETURI
Ciocolata alba de casa, cu unt de cacao si coacaze

Ciocolata alba de casa, cu unt de cacao si coacaze

Ingrediente: 200g unt de cacao, 40g unt, 50g lapte praf, 1 baton de vanilie, 2 linguri de sirop de agave, 50g coacaze negre des ...

Tarta cu crema de lamaie si spuma de bezea

Tarta cu crema de lamaie si spuma de bezea

Ingrediente: Blat: 250g biscuiti petit beure, 125g unt nesaratCrema de lamaie: ...

Mousse de ciocolata delicios si usor de preparat

Mousse de ciocolata delicios si usor de preparat

Este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. Un desert care poate fi facut impreuna cu copiii nostri, dar mai ales consumat de copiii ...

Fursecuri cu miere si menta

Fursecuri cu miere si menta

Ingrediente: 5 cesti faina, 2 cesti miere, 2 oua, 2 cesti ulei, un sfert de lingurita praf de copt, 15- 20 picaturi ulei de menta(cel pentru u ...

COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza

COMENTARIUL TAU

3F065
0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Trimite

* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.