Gogosi cu scortisoara si coaja de lamaie
Se face o maia din 1 lingura de faina, 1 lingurita de zahar si 100 ml de lapte caldut. Lasi maiaua la cald timp de 15 minute. Intr-un castron mare se pune faina, iar in centru se face o adancitura in care se toarna maiaua, galbenusurile, zaharul dizolvat in laptele caldut ramas,coaja de lamaie si praful de sare. Aluatul se framanta cu mainile unse cu unt topit pana cand se desprinde de pe peretii castronului. Dupa ce se termina framantatul, se lasa aluatul deoparte acoperit cu un servet pana creste cat sa-si dubleze volumul. Se presara faina pe o planseta, se intinde aluatul si se taie cercuri cu un pahar cu marginea trecuta prin faina. Intr-un ceaun se pune uleiul la incins si se prajesc gogosile. Dupa ce s-au prajit pe ambele parti, se scot pe o hartie absorbanta, se tavalesc prin zaharul pudra si se presara scortisoara.
Ciocolata alba de casa, cu unt de cacao si coacaze
Ingrediente: 200g unt de cacao, 40g unt, 50g lapte praf, 1 baton de vanilie, 2 linguri de sirop de agave, 50g coacaze negre des ...
Tarta cu crema de lamaie si spuma de bezea
Ingrediente: Blat: 250g biscuiti petit beure, 125g unt nesaratCrema de lamaie: ...
Mousse de ciocolata delicios si usor de preparat
Este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. Un desert care poate fi facut impreuna cu copiii nostri, dar mai ales consumat de copiii ...
Fursecuri cu miere si menta
Ingrediente: 5 cesti faina, 2 cesti miere, 2 oua, 2 cesti ulei, un sfert de lingurita praf de copt, 15- 20 picaturi ulei de menta(cel pentru u ...
COMENTARIUL TAU
* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate
- Top citiri
- Top recomandari
Buna.
Ai uitat sa spui de drojdie cand ai pregatit maiaua! :)